TRÄNA!

Ja , som sagt, jag brukar inte kommentera eller officiellt ta ställning här på bloggen när det gäller politik eller annat i samhället.  Det finns många andra som gör det bättre.
Så även med detta Corona. Jag hade tänkt lämna det utanför här, men det går ju inte längre. Det påverkar oss alla överallt och hela tiden. 
 
Skolor stänger, restauranger och biografer stänger ner och vården är högt belastade just nu. Själv var jag i "karantän" ett par dagar förra veckan, men just nu känner jag mig frisk. Om jag haft detta virus eller ej har jag ingen aning om. Är jag immun? Ska jag få det?  Måste jag hålla mig instängd? Vad händer med mina gamla föräldrar? osv. Det är mycket som snurrar och mitt i detta åxå Ida, Vilma och Dennis som fn är utan jobb. Hur lätt är det nu att få ett?
 
Men bortsett från all oro i landet och hemma så försöker jag så gott det går att leva som vanligt. Än har inte 360 och Badhuset stängt och med det så fortsätter jag träna som vanligt. Rutiner är viktiga för mig och eftersom jag i grunden är en latmask så är jag rädd att hamna på sofflocket med pralin asken. DET skulle vara förödande för mig och min stökiga hjärna. Då kommer den våta filten som en leverans från Postnord och det tänkte jag inte tillåta. Ve å fasa om det blir "hemmakarantän" som i Italien. Då skulle det bli jobbigt att leva  Som tur är så är det vår å man kan sitta ute och snart plocka fram hojen. På den kan man inte smittas så det känns ju bra.
 
Mammas gympagrupp i Rödå har gjort uppehåll en månad, men där är det i huvudsak personer i riskgruppen med. Den andra grupopen som jag brukar vara med å leda, ska  ta ställning ikväll om dom också gör uppehåll eller ej .Mamma och pappa som bor ute i "skogen" har bunkrat å satt sig i själv karantän ett par veckor nu för att inte riskera smittan. Dom är ju 78 och 80 år å i allra högsta grad i riskgruppen.
 
På badhuset är det såklart också mindre folk. De som jobbar i vården är ytterst försiktiga att hänga där och jag fick meddelande om att några av mina step deltagare avvaktar nån vecka för att se vad som händer. Om vi ska fortsätta köra terminen ut får vi se, det hänger ju på Badhuset och på om det slutar komma deltagare. Men så länge det är folk, å så länge jag själv är frisk tänkte jag fortsätta. Man får såklart vara extra försiktig nu och det måste man ta på allvar. Vad jag vet är det en Corona smittad i byn och det känns ju oroande. 
 
Skulle det blir totalt stopp på träningsställena så har jag utrustning hemma. Jag MÅSTE hålla igång för att må bra, man kan ju inte bara sluta leva heller?
 
Vi tar det en dag i taget och i helgen hade jag planer att åka till Umeå å Jimmy till fjällen, men så verkar det inte bli och då är det bara att göra det bästa som går av  helgen. Det finns massor att göra hemmavid så jag tror vi ska hålla oss sysselsatta. Hur mycket umgänge med andra det blir vet jag inte. men vi har ju Netflix mm så nån maraton serie kan man ju alltid se på kvällarna. 
 
De var allt från nu.
 
Fortsätt träna om du är frisk, men rengör grejerna före och efter och var försiktig !
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :