Minnen...

Vill börja med att säga TACK för de fina kommentarer jag fått i min mail. Det betyder mycket att få höra från er, särskilt nu. Så fortsätt gärna med det.
Dom publiceras inte här såvida ni inte vill det såklart. Det är bara så kul att få veta vilka ni är som läser...
 
I Söndags var jag ju hem till mamma å pappa på dagen. Jag åkte ifrån mina smycken när jag lämnade Burtäsk och jag känner mig alltid så "naken" utan örhängen av nån anledning. Så jag dök ner i mammas smyckesskrin å kollade vad som fanns innan jag skulle på "halv åtta hos mig " middan med tjejerna. 
 
När jag var liten så var jag ju där och tassade en del. Lekte med hennes smycken, provade de jag kunde innan jag hade hål i öronen och kände mig så fin.
 
Mamma har kvar samma skrin å när jag öppnade det så möttes jag av en bekant doft som fick mina sinnen att backa drygt 40 år. Ni vet, såna där dofter eller lukter som man förknippar med saker men som man inte kommit i kontakt med på väldigt länge.
De var ganska häftigt.
 
Plötsligt var jag 10 år igen och även de smycken som låg i skrinet väckte minnen.
Mamma använder inte så mycket smycken och nästan aldrig örhängen och jag minns nästan allt som låg där. Några har tillkommit genom åren såklart men det var många fina rariteter som jag minns att jag pillat med tidigare.
 
Jag fastnade tillslut för ett par örhängen som mamma köpte i USA när hon var där 1979. Hon hade köpt dem i ett Indianreservat av en kvinna som tillverkade dem och jag har alltid tyckt att de var så fina.
Nu fick jag "låna dem på riktigt" och jag tycker fortfarande att dom är så fina.
Fick bara putsa till dem lite.