Måndagstankar

För tre år sen när jag påbörjade mitt projekt att flytta var det så himla rörigt runt mig. Med mig, på jobbet, för barnen,  ja allt var ett enda kaos.

 

Jag sa till min dåvarande hyservärd Lena, som gått igenom precis det samma nåt år tidigare;

”Tänk att kunna vakna på morgonen och det enda man måste fundera över är vad man skall äta till middag”

 

Ja, nu är jag ju där. I princip. Livet är ju fyllt av funderingar ändå och som jag skrivit tidigare, när man tussar ihop två familjer så finns det alltid saker att tänka på.

 

Sen dyker det fortfarande upp nya situationer för mig och Jimmy som vi måste diskutera igenom. Ibland blir vi ovänner, men vi kommer alltid vidare och tar situation efter situation.

Det går inte förbereda sig på alla händelser utan man får ta det eftersom.

Vi är olika och reagerar olika på olika saker och en del situationer kan upplevas väldigt jobbiga för mig men inte för Jimmy och tvärt om.

Viktigast är väl att man pratar igenom och försöker ha empati och förståelse för varandras upplevelser.

Mycket har att göra med vad man har i ryggsäcken. Jag har kanske lite mer i min ryggsäck  än honom, vilket åxå märks.  Sen är ju jag en mer orolig och dramatisk person än Jimmy som mer "tar saker som dom kommer" men det lär man sig väl åxå att hantera så småningom. 

 

Nu går vi in i den andra hösten som sambos och nu kan jag känna ett annat lugn och det är skönt…

Det är härligt att vara kär och att mer och mer känna sig trygg och lugn vad än som händer.

 

 
 
 Det är skönt att vara kär.....

Helg

Just nu är det Söndag förmiddag  och jag sitter i uterummet med en kopp kaffe och datorn.
 
Det är härliga Söndagmorgnar när man både tagit en morronpromenad, ätit en bra frukst och har en dag utan egentliga planer framför sig.
 
Det är fint ute, men kallare än tidigare och det känns att hösten är på väg. Men det gör inte mig nånting alls. Jag gillar hösten. 
 
I fredags var vi på Matfesten i Skellefteå. För er som inte bor här i området kan jag beraätta att det är en trevlig tillställning där man under ett par dagar kan gå omkring och provsmaka eller äta gott i dom olika stånden kring parken i Skellefteå. Som en marknad men med mat.
 
Jag har aldrig varit dit tidigare och man kanske inte heller kan säga att jag hann med så mycket av det i år heller, men jag kan tänka mig att det är trevligt att vandra runt och provmaka och få lite tips och ideer om man är matintresserad. 
 
Vi åkte in på fredagkväll och träffades ett gäng hos Robert före vi for ner på stan. Vi åt grillbuffé och satt och snackade i ett av tälten.
 
Sen blev det mer drag när vi fyttade oss till tältet där Krutov spelade . Krutov är ett lokat coverband som är riktigt bra och alltid drar folk har jag märkt.
Vi hoppade, dansade och sjöng tills det var dax att dra hemöver strax efter 12. 
 
Hemma satt Ida, Vilma, Dennis oh Fanny och spelade kort i uterummet med massor av tända ljus och det såg så mysigt ut när vi passerade med bilen. 
 
Lördag blev inte så mycket gjort. Lite hemmapyssel och sen övningskörde Ida till Botsmark där Marcus hämtade henne. 
Dom skulle på fest i Värdens bästa bypå kvällen  och fira en av hennes kompisar som fyllde 18.
 
Hon ringde från festen på kvällen och var så lycklig.
Dom gamla kompisarna hon umgicks med när hon bodde i Rödå har hon kommit ifrån lite på senare år, men nu var dom samlade och jag kunde höra på henne att hon upplevde samma känsla som jag brukar göra när jag är med mitt gäng, eller när Vilma med sitt i samma by.
Det är nåt speciellt med Rödå och människorna där. Jag var så glad föe hennes skull för hon mådde så himla bra när hon ringde, trots att hon var lite onykter.
 
Dom skulle sova hos Peter i Idas gamla rum och det ändes åxå bra.
Jag kollade med honom under kvällen och han skickade ett sms på natten att allt var OK. Skönt.
 
Vi satt ute hela kvällen och spelade kort med Dennis och Vilma , åt godis och snackade. Mysigt.
 
En bra helg som innehållit allt man kan tänka sig. Trevliga männisor, god mat, party och barnen. 
 
Nu laddar jag för en vecka där alla mina gympagrupper drar igång. Måndag och onsdag här i Burträsk och Torsdag i Rödå.
 På fredag är det Lennarts begraving i Vindeln och det känns som det kan bli en tung dag...
 
Lite bilder från Fredagkväll
 
 
Snodde bilden från Ingelas Instagram. Ö. frv Camilla och Ingela. N.frv. Carola, Katta, Jag och Anna. Skönt gäng tjejer
 
 
Så grabbarna då. 
Fr v: Jimmy och Simon (Annas kille) Fr h Tomas (Kattas man ) , Nicklas (Carolas kille). Längst fram Robert (Ingelas kille) 
Saknas på bilden gör Camillas kille Anders. 
 
 
Vi stod längst fram och rockade på när Krutov spelade
 
 
Fullt ös!
 
Det roliga med detta gäng är att alla (utom Katta och Tomas ) är ganska nya par så alla har gått igenom ungefär samma saker som vi på senaste åren. Skilsmässor och nya ralationer. Vi har mycket gemensamt.  
 
 

Augusti mörkret

 
Jag undrar om det är mörkret som gör mig så vansinnigt trött, för sol har vi ju haft nu ialla fall bra länge och jag har passat på att njuta av den. På luncher, fikaraster och efter jobbet. jag går isång i bra tid och har kommit i fas med sömnen efter all ledighet. Men jag är trött ändå. 
 
Idag var det mulet och regn men ganska varmt ändå och nu är det snart kolsvart ute. Lite mysigt det med då man får börja tända lamopr och ljus. 
 
Jag satt och kollade i min blogg bakåt  tiden ikväll och för exakt tre år sen så hade jag tagt beslutet att flytta från Peter och Världens bästa by. 
 
Jag saknar fortfarande byn och alla människor men jag känner ändå att jag har en bra relation till alla där nu och vi har jobbat ihop ett fint gäng som träffas lite då och då. Jag skulle aldrig klara ig utan er, det vet ni väl?
 
Nåt nytt gäng i Burträsk har jag inte hittat , eller jag har väl inte sökt så mycket heller. Vi har lite spridda folk vi umgås med, några mer än andra och i morgon skall vi på Matfesten med ett gäng,  mestadels folk från jobbet. Det skall bli trevligt.
 
Jobbet ja...Det känns lite som allt har lugnat ner sig nu och lunken är återställd efter semestern. Lite strul har vi såklart fortfarande , men hanterar man transporter så får man nog räkna med det.  Många är inblandade och kedjan har många svagnheter mellan varven. men vi jobbar ständigt med förbättringar.
 
Jimmy har det han gör på sin nya post och det är svårt att få tiden att räcka till så det blir sällan vi kommer oss hem i normal tid. Men vi slutar ju så tidigt (15.30) att det inte är hela världen om man bli kvar en halvtimme eller så. 
 
Imorgon kommer alla barnen hem, även Ida. Vi smiter ju iväg på Matfesten så dom skall få klara sig sjäva i morgon kväll. Jag hopps det går bra och att alla sköter sig snyggt (även vi)
Jag skall köra så jag kan fara hem tidigare om det skulle behövas.
 
Ja då är det bara att gå isäng och hoppas att regnet drar förbi under morgondagen så kvällen kan bli fin. 
 
Det var allt från Sunkmamman ikväll. 
Jag vill ju inte gärna kolla i backspegeln, men just ikväll så får ni en gammal bild på mig från 2012, då det var som värst.....
 
 
 
på Shock i Göteborg i Juli 2012. Den här dagen var jag riktigt låg, även om det inte syns på bilden.....