Puffa kuddar

När jag bodde i Vindeln brukade jag ju "puffa kuddar" vilket då bestod i att plocka undan, små städa, tvätta och greja på.
Idag består mina kudd puffningar av lite andra saker. Tex att baka faktiskt! Vem kunde tro att Sunkmamman skulle börja med såna aktiviteter?
 
Men det kan vara att här i huset samlas vi kring köket och det är alltid nån som är däromkring. Ikväll satt Vilma i köket och skrev på sin historie uppsats om första Världskriget, så jag fick lite historielektion samtidigt. Det skadar ju inte.
 
 
I helgen när jag var hos Kjell och Carolina bjöd dom på jättegoda frökex med hemlagad marmelad. 
Jag povade baka dom själv ikväll. Dom blev inte lika snygga och kanske inte heller lika goda men helt okej...
 
På jobbet grejas det vidare med att hitta en ersättare för Jimmy och idag var det en strid ström av intresserade på intervjuer. 
 
I övrigt har vi haft lite sjukstuga här. Jimmy och jag har ju varit förkylda och alla barnen har legat till och från i feber. Nu hoppas jag bara vi slipper den elaka magsjuka som verkar härja i byn....
 
En liten låt får avsluta dagens inlägg. Jag hörde den första gången i bilen i morse på väg till jobbet. Videon är väl inget speciellt men låten är bra. 
 
 
 
 

Goda vänner, goda böcker och ett sovande samvete; det är ett idealiskt liv - Mark Twain

 
Jag läste mycket böcker tidigare. Periodvis var jag en riktig bokmal, men efter 2011 tror jag inte jag läst många böcker, ett par stycken bara.
Pappa och mamma gav mig ofta böcker i Julklapp och födelsedagspresenter förut och det var alltid uppskattat. Nu ser jag sämre vilket såklart är en anledning, men jag kan inte koncentrera mig på en bok heller tyvärr.
 
När ljudböckerna kom in i mitt liv lyssnade jag på många såna på mina resor till och från jobbet och jag kunde fara ut på lunchen och åka bil bara för att lyssna om det var en spännande bok. 
 
Sen kom Storytel och att lyssna från telefonen var ju som enkelt. Jag har periodvis försökt lyssna men kan inte riktigt koncentretara mig på det heller. 
 
En av mina kollegor lyssnar medan hon arbetar men det går som dåligt för mig. Jag har provat, men jag  blir störd hela tiden och sen tappar jag bort mig. 
 
Biografer går lite  bättre. Jag har lyssnat på några såna nu på slutet, då gör det mindre att man tappar bort sig, och jag kan ibland lyssna medans jag arbetar beroende på vad jag håller på med. 
 
En bok jag fastnade för och verkligen vill rekommendera er att läsa är denna denna :
 
                        
 
 
Fantastisk sann berättelse om fd missbrukaren och hemlöse James som hittar denna katt, Bob,  som förändrar hans liv totalt. Det finns även en uppföljare till denna som åxå är bra. 
 
Underbar feelgood berättelse.  
 
Nu håller vi mest på att försöka få våran katt att göra lite konster. "Sitt" kan hon göra men "high five" går som sämre....Men skam den som ger sig...
 
 
 
 
 

Palmsöndag

 
Jag brukar inte ha så bra koll på kyrkans högtider, men just idag har jag det. Det beror på att Vilma och hennes konfirmationsgäng har tillbringat hela dagen i församlingsgården och klockan 11 var det Nattvardgsgudstjänst.
 
Jag åkte på morgonen från Burträsk till Vindeln för att vara med när Konfirmanderna medverkade vid gudstränsten.
 
När Ida konfirmerades var dom åxå med och då hjälpte Ida till med nattvarden. Vilma fick tillsammans med Linnea läsa ur evangeliet och det gjorde dom bara bra.
 
Kyrkobesöken förundar mig alltid. Det är väldigt mycket ritualer och ganska lite nytt som sägs. Det är lika ritualer och myckert är samma varje gång. Man reser sig och sätter sig och prästen läser och församlingen svarar.
Den korta predikan är det enda som är nytt varje gång. Psalmerna är åxå högtidsbundna. Idag var konfirmanderna som sagt med och även en kör som gjorde det lite annars...
 
Jag tror det skulle locka fler till kyrkan om det vore mindre ritualer och lite lättare stämning.
 
Påsken är ialla fall en fin högtid även om jag varje år fuderar över varför Jesus föddes på ett specifikt datum 25 December, men han dog under påsken som inte är ett specifikt datum varje år. Påsken flyttar ju på sig,  det kan skilja en hel månad och den styrs av månen ?  Jag får inte ihop det riktigt.
Men det finns fler som funderat uppenbarligen. Men jag vet inte om jag riktigt får ihop det ändå (se nedan länk)
 
http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/helgdat.htm
 
Förrutom kyrkbesöket blev det även ett besök hos Kjell och Carolina, Ida och Marcus samt Carina och Henrik (Marcus förädrar)
Jag hann åxå gå halva broarna runt i busvädret. Men just nu är jag som alla andra söndagar hemma i soffan. Sjukt trött efter en helg med inte mycket lugn och ro alls... 
 
Vi laddar för en kort vecka och en Påsk i Sorsele. 
 
 
Vilma och Linnea