Varje slut skapar en ny början - Nisargadatta Maharaj

 
Söndag  - igen.
Det går som undan nu. Sista Januari idag och imorgon börjar våren känns det som. Det märks redan att det är ljusare när vi far hem från jobbet och idag var vi ut å åkte skidor på isen en timme och det känns som de är vår i luften.
 
Helgen har gått som fort som vanligt. 
Vi körde Vilma till bussen på fredag och fick med oss Sushi hem. Alltid lika gott.
På Lördag var jag på Hockey med jobbet sen var vi på Bryggargatan och åt gott. Annica och jag drog sedan på nattclub och dansade tills min buss gock. Riktigt rolig kväll. Det var så himla länge sen jag dansade så det var riktigt kul. 
 
Idag blev det som sagt en skidtur och en promenad med Anna. Ikväll skall jag kvista till Rödå en sväng och öva lite med gänget där för en liten grej vi skall ha där senare i vår. Ska bli kul.
 
Sen är det dax för en ny vecka igen och som vanligt har man målet inne på nästa helg, å helgen efter det, å helgen då efter det osv.....
 
 
 
Stämning på isladan. SAIK förlorade mot Malmö med 1-2 i förlängning. Spännande var det
 
 
 
Svårt att få bra mat bilder, men det var ialla fall riktigt gott med Röding.
 
 
 
 
 
 
 
 

Never be afraid to fall apart because it is an opportunity to rebuild yourself the way you wish you had been all along - Rae Smith

 
Kan man kanske tro att vi har passerat risken för att få VIlmas magsjuka nu när det gått tre dygn?  
Men jag vågar inte ropa hej än. Jag har haft ont i magen och varit utan matlust de senaste dagarna men det kanske kan bero på min inbygda rädsla för att kräkas som jag haft sen jag var liten.
 
Jag sov ofta med en hink under sängen och var hysteriskt rädd för just magsjuka hela min uppväxt. När jag väl fick den så var jag i sån panik för att börja kräkas att jag kunde hålla på i timmar att "hålla igen" vilket gjorde det hela ännu mer plågsamt. 
 
Rädslan för att kräkas ställde till det så att jag kunde få för mig att hoppa av bussen tidigare på väg till skolan för att jag inbillade mig att jag mådde illa.
 
Fortfarade har jag svårt att "sitta fast" i trånga utrymmen som fulla bussar, flygplan och annant, kanske inte för att jag är rädd att kräkas numera, utan mer för att jag får panik om jag inte kan få mig ut eller av snabbt om det skulle behövas.
 
 
 Sätter mig alltid nära utgången när jag är på bio eller på andra ställen där det är mycket folk och har alltid koll på vart det finns en utgång eller en toa.
Tycker inte om att hamna i köer eller på trånga platser osv. 
 
Det har blivit bättre med åren, eller jag kan hantera det, men jag kan få obehagliga "återfall" ibland när jag minst anar det.
 
Men jag har faktiskt råkat ut för en magsjuka en gång som aldrig gav sig. Tillslut hamnade jag på akuten och fick ligga ett dygn på infektion där jag fick sputor för att få kräkreflexen att ge sig. Usch... Nä ,magsjuka är verkligen en skräck. Å nu när det finns i huset så är jag lixom hela tiden redo mentalt.
 
Jag skrev ju för nån dag sen att jag funderade på att ge min hjärna nånting att bita i och jag har faktiskt börjat skriva.
Det jag skriver här är ju liksom "officiellt" och jag får såklart censurera det jag skall publicera, men det finns en längtan att få skriva ner ALLT som rör sig i min hjärna, även det som bara jag känner till och även det jag inte begriper med mig själv. Så jag har börjat skriva en ocensurerad verson av allt. Det är ingen som skall få läsa det så länge jag lever ialla fall, men det är skönt att få ur sig.
 
Ida och Marcus är i Tärna i helgen tillsammans med ett kompispar och det är jättebra dom får vara där i Peters lägenhet. Jag hoppas dom får en härlig helg med bra väder och fin skidåkning.
 
Själv skall jag ut med jobbet på Lördag. Det skall bli kul. 
 
Fredag i morgon och det känns skönt. Veckan blev ju lite kortare än väntat eftersom jag var hemma i tisdags.
 
Hoppas ni alla får en bra helg utan magsjukor eller annat trist. 
 
 
 
Fortfarade tomt utan denna lurvtuss som lämnade oss för två veckor sedan.....
 
 
 
 

Vård av barn?

 
 
Vilma fick magsjuka i natt. Vi vaknade vid halv 1 då hon var upp första gången.
Eftersom vårat sovrum är vägg i vägg med toan och även med Vilmas rum så var det svårt att inte höra henne.
 
Hon hade fruktansvärt ont i magen och kräktes en gång i kvarten fram till 4.
Jag sprang och tömde hinkar och hämtade vatten och tröstade henne så gott det gick. Men det blev ändå lite å ingenting sovet i natt så jag var hemma idag.
 
Vård av 16 åring får man ju inte ta men jag kunde ju inte lämna henne så och dessutom behövde jag sova själv.
 
Jimmy for en sväng men kom tillbaks efter halva dagen. Där ville man inte ha honom och smitta ner personalen. Så det blev en dag hemma helt enkelt. Men det blev inte nåntig gjort för det.
 
Vi har alla oroliga magar ikväll men jag vet inte om det är av rädsla bara eller om det verkligen är nåt på G.
Jag var på Lindas spinningpass ialla fall och det gick helt okej så jag hoppas det inte skall bli nånting av detta heller.
Vi får se hur natten blir. Det brukar ju vara kort inkubationstid på magsjuka....
 
 
 
Från i höstas.....Har inte haft nåt kul att ta bilder på i dagarna...