Sista dagen 2021

Jag brukar ju alltid sammanfatta året , så det är väl på sin plats att göra så även detta år. 
 
2021 präglades ju liksom 2020 av Corona. Framför allt första halvan av året var väldigt annorlunda.
Det var en massa olika varianter å mutationer som dök upp och det var mycket som var stängt första halvan av året, blev lite bättre i mitten av året för att sen återgå till nedstängningar nu på slutet.
 
Jag började mitt år med en ordentlig dipp. En dipp som höll i sig mer eller mindre hela året. Den började släppa i mitten av oktober och sen blev det stadigt bättre å bättre de sista månaderna av 2021. 
 
Mycket var stängt under första halvan av året, ex Badhuset. Där var det ingen aktivitet alls under vintern/våren/ sommaren. Jag tränade på ensam  istället eller med Victoria i hennes källare dit jag dragit en massa redskap å grejer. Vi hann nöta på en hel del under första halvan av året. På hösten startade alla grupper igång igen, så även i Rödå. 
 
Under början av året var det vaccinet man mest fundera på och innan semestern hade jag fått båda mina sprutor och under senvåren kunde vi så smått börja umgås igen med föräldrar å vänner.
Vi var till fjällen 2 svängar, båda gångerna till JW s stuga. Den är STOR och man har mycket plats vilket kändes säkert.
 
Vi umgicks med Rödå gänget via teams under första halvan av året och Vin och Bokcirkeln i Burträsk startade upp på försommaren efter ett halvårs paus. Halvåtta middagarna startade vi upp på hösten och vi hade varken Surkräfta eller en Burträsk helg med Rödå gänget som vi brukar. En "light" variant av båda dessa med en mini Surkräfta bara med hälften av gänget hos oss i Augusti blev det dock. 
 
Man höll till mestadels utomhus under våren och först när man började få vaccinerade vänner blev det fart på umgänget inomhus. "Jag är vaccinerad" eller "Jag har antikroppar" var många kommentarer när folk blev ifrågasatta varför man började umgås där på vårvintern / försommaren.
 
Vilma började på Postnord i April och där var hon kvar fram till Oktober då hon hastigt flyttade till Umeå.
Vi flyttade vårat kontor från Norrböle till Solbacken på försommaren men det visade sig vara ett misstag. Det blev väldigt mycket sämre där på alla sätt och jag trivs inte alls varken med kontoret eller med placeringen av det. 
 
Jag ägnade ganska mycket tid på våren att måla om i källaren och det var som skönt att ha nåt att pyssla med. På försommaren bytte vi tak på växthuset och anlade en liten köksträdgård. Det blev fint.
Sommaren i övrigt kommer vi minnas som varm. Mycket badande, båt åkning och strand häng blev det.
Höjdpunkten på semestern var veckan i Dalarna med husbilen som vi hyrde tillsammans med Jennie och Johannes och vi fick med hela Rödå gänget på den resan och det blev en bra vecka.
 
Sensommaren höjdpunkt var Ingela och Roberts bröllop i slutet på Augusti. Då började restrektionerna släppa lite men inte tillräckligt för att vi skulle få springa omkring fritt på festen. Lillebror med familj kom på besök också under sommaren och det var kul att få träffa dom efter 1,5 år. 
Blev endel svamp plockning under hösten också så nu har vi så vi klarar oss.
 
Lite flyttar hann vi med också. Dennis flyttade till en kompis i Burträsk i Oktober och Vilma flyttade som sagt  till Umeå i Oktober till ett tillfälligt boende, och i slutet på November gick hela lasset från Skellefteå då hon fick tillgång till sin lägenhet och hennes lägenhet i Skellefteå är tänkt till Dennis.
 
På det hela ett jobbigt år för min del. Livet var tungt ett tag och det snurrade väldigt många konstiga tankar i skallen, men nu är allt så mycket bättre och jag hoppas att 2022 blir ett bra år för alla. När man har ungdommar i familjen så kan ju saker förändrats väldigt snabbt har man lärt sig. Vem vet vart vi har alla om ett år...?
 
Nu hoppas jag ni alla får en bra start på 2022 och att resten av vintern inte bli så himla kall.
Mina önskningar för 2022 år är att alla får hålla sig friska å krya. Pappa fyller 80 och mamma 82  och man är ständigt orolig att nåt ska hända där.
Jag hoppas också Vilma får tag på en egen fin lägenhet under året och att hon fortsätter trivas på jobbet som hon gör nu och att den försiktigt spirande kärleken hon har på G blir något riktigt bra. 
Dennis hoppas jag får tag på ett bra jobb nånstans när han läst klart på Edelvik och att han kommer trivas i lägenheten i Skellefteå.
Petter går in på tredje året på gymnasiet till hösten så jag hoppas han har koll på vad han skall göra efter skolan i slutet på detta år. 
Ida och Marcus verkar ha ett bra och stabilt liv och jag hoppas det fortsätter så.
 
För min egen del så hoppas jag egentligen bara på ett lugnt å skönt 2022. Jag hoppas mest vi får ordning på situationen på kontoret. 
 
Sen önskar jag såklart att Covid pandemin lägger sig så vi alla kan börja leva mer normalt. Jag skulle vilja resa under sommaren men det får vi se om. Blir det bara ett bra å lugnt år i övrigt så spelar det ingen roll om resorna blir av eller ej.
 
Jag lämnar ännu ett jobbigt år efter mig och går in i ett nytt som ska bli ett bra år, det känner jag på mig.
 
Skål på er alla å ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR !!