Mot Cypern

Ja då lämnar vi ett varmt å soligt Sverige för en ännu varmare vecka på Cypern.

Vet inte hur mycket uppdateringar det kommer bli under veckan som kommer. Det beror på en massa saker. Men det jag vet med säkerhet är att det kommer en äcklig bild bomb när jag kommer hem om inte annat…

Sverige har ju visat sig från den allra bästa sidan i veckan, å det är ju helt galet att det är 1 september på söndag. I onsdags åt jag middag med Anna på våran strand Långnäset här i Burträsk. Det var otroligt varmt å skönt och att sitta med tårna i sanden och njuta av kvällsolen gjorde att jag längtar ännu mer efter ett dopp i havet och en drink på stranden i kvällssol. Men snart så...

Ha en bra vecka alla, det ska jag försöka ha 😊

Långnäset i onsdagskväll. Fantastiskt! . Bara att njuta det man kan när man kan....
 
 
                     

With or without you

Man skapar ju som en relation till sin medicin har jag märkt. Nu är det snart en månad sen jag slutade med min antidepressiva medicin och jag mår varken bättre eller sämre av det tycker jag. Vet inte riktigt hur länge det tar innan man är helt ”avgiftad”. Läser man på nätet kan det ta allt från ett par veckor till ett par månader. Lite ”utsättningssymptom” har jag känt av men det mesta har försvunnit nu tycker jag.

Jag bad Jimmy vara uppmärksam på om jag förändras. Vet ju att jag normalt är en aning speedad och det brukar ju komma tillbaka när jag slutar medicinera, men jag försöker tänka på det. Yogan har jag haft mycket hjälp av också när det gäller det. Att börja dagen med 5 minuters Yoga ger mig en bra start på dagen och jag har nu inhandlat en hopvikbar matta som ska få åka med mig till Cypern. För där ska de åxå yogas är min tanke. Jag hoppas på en morgonpromenad, följt av lite yoga och ett par längder i poolen före frukost. Får se om det blir så. Men det är min tanke i alla fall.

Det enda jag egentligen lagt märke till är att jag fått tillbaka min irritation över saker. Exempel: Jag går ut till bilen på morgonen och upptäcker att nyckeln är kvar inne.  Sånt kan göra mig tvär arg på ett sätt som jag inte upplever när jag äter medicinen. Jag tänder till på småsaker och det måste jag lära mig behärska. Det är kanske en småsak, men det är en tydlig skillnad nu och när jag åt medicinen. Då konstaterade jag bara att nyckeln var kvar inne, suckade lite och gick in å hämtade den. Nu blir jag ARG, fräser iväg ett par välvalda ord till den ”någon” (eller jag själv) som lämnat den inne, men det går över på en sekund eller två men det är ju såklart onödigt.

Nåt att jobba på. Men det har jag ju tid med numera. Är sällan stressad på samma sätt som förut eftersom allt runt mig är mycket lugnare. Men det går ändå att jobba på så det får jag fortsätta med.

Detta är jag lite då å då numera... Får se om jag kan lära mig hantera det 

Tant på Hoj

Jag inser ju nu när jag börjar bli ”gammal” att tid och pengar kan spenderas mestadels på mig själv framöver.

Jag tycker att vi har det mesta vi behöver i grejer även om det alltid finns någonting att shoppa såklart, även saker att sprätta pengar på hemma i huset. Men jag odlar mitt nya liv så sakteliga.

Att ta MC kortet var en av de bästa saker jag gjort och det har väl inte gått någon förbi att jag älskar min svarta hingst och kör den så fort det finns tillfälle. Har fått bra många fler mil på min än Jimmy på sin i sommar.

Men nåt vi funderar på mer och mer är att skaffa en ban hoj för att kunna köra lite racing sådär för husbehov. Inte att tävla, utan bara på skoj. Jimmy har ju en kollega som kör mycket och vi har folk i bekantskapskretsen som gör någon sväng per sommar till banor i Norden för att köra några dagar.

 Jag är sååå sugen på att prova det. Att få köra fort under kontrollerade former och att lära sig mer teknik i kurvor osv. Vi pratade om att åka iväg till Mo I Rana i somras å köra, men det blev inte av. Men tanken får följa med oss till nästa sommar. Än går det inte att köra i här i Skellefteå, men det pratas om att det kan bli möjligt framöver, då kommer jag garanterat att prova om inte före.

Men det krävs ju lite investeringar om man skall göra detta ”på riktigt”. En bra ban hoj, lite andra kläder och skydd och sen en släpvagn att dra grejerna på. Sen att hitta en hoj som passar oss båda kan ju bli en utmaning. Men vi får se.  Vi vattnar på denna tanke under vintern så får vi se hur långt vi kommit med det nästa sommar.

Bilar är inte min grej riktigt, även om jag vet att Jimmy gärna skulle äga en jänkare. Kör gör jag ju gärna, men måste jag välja så blir det MC alla dagar. Bilar att köra finns massor av bland vänner och en chaufför behövs ju alltid när det är nåt på G.

Jag funderar vidare på detta….

 Kan ni se mig på en sånhär bana å en sån hoj? De kan jag :-)