Börja med att göra vad du vill, så kommer det andra att bli uppenbart för dig.

Jag skall bara se framåt från och med i morgon, det är mitt enda nyårslöfte. Då kommer allt annat att ge sig tror jag.

Den kurator jag träffade för nån månad sedan sa att jag skulle försöka lämna allt gammalt bakom mig nu och gå vidare. Jag kämpar fortfarande med en massa saker som trängs i min ryggsäck, men jag skall försöka se framåt, inte bakåt. 2013 är ju början på nått nytt, mitt nya liv.

 Förra året den här tiden pratade jag ”Nyårsönskningar” med en vän… Inte Nyårslöften. Jag kan säga att ett par av mina ”Önskningar” slog in åxå, skall inte tala om vilka, det räcker om jag vet vilka det är. Jag minns åxå att jag funderade mycket på vart jag skulle vara om ett år. Nu vet jag… Och fortfarande funderar jag väl på vart jag kommer att vara om ännu ett år, men det första stora steget är taget, och nu är det bara att åka med… Jag hoppas bara att jag mår bra vart än jag är om ett år.

En sista tillbakablick då:

 

Det var ju i Juni 2011 som jag förstod att nånting var riktigt fel. Jag mådde så dåligt att jag uppsökte vårdcentralen för att ta reda på vad som var fel. Jag gick på en del undersökningar under hösten, men inget var fysiskt fel. Jag var inte ens i övergångsåldern vilket man lätt kunnat tro. Inget fysiskt alltså. Hösten var en plåga.

Mitt stora sammanbrott nog kom i Kittelfjäll i Januari 2012. Då insåg jag att nånting var jätte fel. Och för fösta gången kände jag att: detta kommer inte att funka. Efter det blev inget som förr. Jag orkade inte hålla igång träningen, började tycka det var jobbigt att umgås med folk och jag började ”fly” undan. Hela våren kände jag att jag var ”på fel ställe” men jag visste inte vad jag skulle gör för att komma på rätt plats igen. Peter förstod inte vad jag var ute efter och jag förstod nog inte själv heller. Våren segade fram. Helgerna var jobbiga eftersom arbetet var det som kunde få mig på andra tankar även om det även där var jobbigt. Förändringar i arbetsgruppen, nya kollegor och nya rutiner.  Mycket att göra och system som inte funkade. Men ändå var det på nåt sätt en bättre miljö, vi kämpade åt samma håll alla på avdelningen och det var fortfarande kul på jobbet.

Semestern var hemsk, jag kände mig inte hemma nånstans och hade inte jobbet att fly till. Det var början till slutet och när semestern var över orkade jag inte mer. Även på jobbet började vi tröttna på systemen och rutiner och när jag till slut ”bröt ihop” blev jag bara en plåga för mina kollegor.

Allt hände ganska snabbt men genom hela processen var jag och mina tjejer överens om vart vi skulle ta vägen och det har varit min trygghet och det jag hållit fast vid hela tiden.

Jag lämnade ”Världens bästa by” med världens bästa grannar och allt annat som hör dit. Lämnade vänner, ekonomisk trygghet och Peter för att gå vidare på den väg jag tror och hoppas är den rätta. Om den var rätt återstår att se.

 

Just nu sitter jag i Burträsk hos Jimmy, som är en del av mitt nya liv. Vi skall fira nyår tillsammans ikväll med för oss båda nya vänner i en ny by. Allt är nytt och det känns på nåt vis skönt att få starta om och lämna skit året 2012 bakom mig. Allt blir vad man gör det till och jag har bestämt att 2013 skall bli bra. Jag skall göra det bra och jag skall njuta av livet!!  Jag skall börja med att ha roligt ikväll, lära känna nya människor och bara LEVA!!!

 

 Älska din väg, annars förlorar allt sin mening

 

 
Gott Nytt År alla mina vänner!! Ha kul ikväll. Umgås med era bästa vänner och LEV I NUET! Puss på er

Bland livets ljuvaste ting finns det tysta. Ett lyckligt liv består av sinnesro

I morse när jag var ut med Pepsi vid 9 var det -20 grader kallu ute. Pepsi frös om tassarna och det bet till ordentligt i kinderna. Under förmiddan steg tempen och til slut var det bara ett par grader kallt. 
På eftermiddan packade vi ihop och for till Burträsk. Jag lämnar huset till Lasse och tjejerna som skall vara där under Nyår.
Det snöade hela vägen och har snöat hela kvällen. MASSOR av snö..... 
 
Hemma hos Jimmy blev jag som vanligt fullständigt avslappnad. Jag hann bara in så somnade jag i soffan.Det är verkligen skönt att vara här. Här blir jag ompysslad och kan verkligen slapna av. Det är nånting med huset, miljön och atmosfären som gör att jag kan å ner i varv, 
Vi gör inte så mycket egentligen. Bara är. just nu är jag fruktansvärt förlyld och orkar inte så mycket. Jimmy är inte heller helt pigg så det passar bra. Jag behöver ta det lugnt
 
Nu hoppas vi bara på att vi skall piggna till innan Nyår så vi kan möta det nya FANTASTISKA 2013 friska och pigga.....
 
 
Morgonpromenad i Vindeln -20. Kvällspromenad i Burträsk i snöstorm..... Fort kan saker förändras....

Verklig lycka är sällsynt och en verklig motpol till pompa och ståt; den uppstår när man är nöjd med sig själv och ur umgänget med ett fåtal utvalda vänner

Det är nog ett bra tag innan jag kommer att känna mig nöjd med mig själv, men jag vet vad jag skall göra för att må bra. 
Jag vet åxå att jag måste arbeta med att må ra bara med mig sjlv och det kommer att ta tid.... men tid har jag. Jag har massor med tid. Tid att parkera, vänta och känna. Medans jag väntar njutar jag av nåna här dagar som jag har nu, att få umgås med Jimmy och bara göra "ingenting" . 
 
Eller vi har nog hunnit med en del ändå. Att vara på stan och shoppa, fixa min bil, greja hemma hos honom ch hemma hos mig. Äta gott, snacka en massa om livet. Skratta, promerera, mysa, skotta snö....... osv... 
Just nu är vi i Vindeln. Anna, Ronny och Berit var förbi en stund och drack glögg, det känns ovant med riktigt trevligt att umgås med vännerna och Jimmy samtidigt... Jag känner att jag saknat dom alla riktigt mycket och jag hoppas jag kan klamra mig fast vid dom vad som än händer. Vänner är viktiga i mitt liv och just nu har jag inte kraft att skaffa mig nya. Jag vill ha kvar dom jag redan har, jag bara hoppas dom vill ha kvar mig..... Livet går vidare....
 
 
Mot mina flickors vilja klippte jag lugg idag.... Dom hävdar å det bestämdaste att jag inte kan "sköta" den....Men det kan jag visst det !! SÅ det så
 
 
Trevligt sällskap......