Black Week å annat

Mitt i Black friday veckan, å det är ju en vecka som inte går nån förbi. Det verkar bara växa detta  å hela veckan är som svart nu tydligen.

I Postnord världen har man laddat för denna vecka ända sen i vårs. Denna period nu å fram till mellandagsreorna är peaken på året för paket sidan.

För mig är det inte någon skillnad. Det är en lugn period nu och det är lite halvsegt vissa dagar. Men man får försöka göra så gott man kan med det. Min gamla chef PO s ord ringer i mina öron ännu , 10 år senare. När vi hade det lugnt på Martinsons sa han ”Passa på å njut nu, ni vet hur det kommer se ut om ett par månader”…

Jag minns att jag tom skrev upp det på vår anslagstavla. Datumet och texten Inget händer för att vi skulle komma ihåg det när den galna perioden började.

Men de va då.  Nu är det andra galna saker som händer och för mig har det varit bra med en lugn vecka på jobbet. Mer om det senare.

Började veckan med lite shopping med Vilma på måndagskväll. Det är alltid kul att ha med henne när man ska handla kläder. Hon har sån koll. Blir alltid nånting handlat när hon är med. Dessutom tycker hon det är kul.

Igår hade vi avslutning med Joyvoice. Vi hade en liten konsert på en halvtimme där vi sjöng höstens låtar. Det gick riktigt bra å det var många å lyssnade. Tom Vilma å hennes kompis Sally kom å lyssnade.

Nu hoppas vi VERKLIGEN att det blir en kör även till våren. Så  gå in å anmäl er ni som bor i närheten av Burträsk! www.joyvoice.se där finns alla körer, sen är det bara att leta efter den som är närmast. Även ni som inte bor i Burträsk men vill sjunga ska kolla såklart , körerna finns i nästan alla städer. Det är ju så KUL å alla kan va me.

I kväll kör jag höstens näst sista Multispinning, så jag ska ta i lite extra tror jag, och imorgon fyller min älskling 42! Å det ska firas såklart.

Jag passar på att lägga upp en gammal bild som ideligen dyker upp i mitt Facebook flöde. Bilden är från våren 2013 och Jimmys första officiella besök i Rödå på den numera nedbrunna ”lönnpuben” .

Vi ser båda så himla unga ut, å Jennie är en klass för sig som vanligt.

 

En månad till Jul

Så är det... om man tänker bakåt en månad så var jag å Jimmy i Luleå å såg Mia Skäringer..Det känns ju inte alls länge sen.
 
Jag hade tänkt börja lite försiktigt med julpyntandet i helgen, men det slutade med att allt kom fram förrutom tomtar å gran.
Helgen blev ju lite annars än vad jag hade planerat. Lördag morgon skulle vi ha ett par timmars Yoga men det blev inställt, å på söndag skulle jag på halvåtta middag i Rödå, men det blev åxå intällt då Britta, värdinnan, fick magsjuka. Sen skulle jag jobba i Umeå idag , men det blev ju inte heller nåt av,  inte heller middan ikväll med Inger i  Umeå och natten hos Ida. 
 
Så det blev en helt annat helg än  men den blev väl ändå rätt bra tycker jag.
Jag hann ju med att pynta. Var åxå på lite glögg hos svärmor i fredags och igår kom Ida å hennes vänner förbi efter en partykväll i Skellefteå med Vilma. 
 
Ikväll ska jag stanna i Skellefteå med Vilma för att shoppa lite. Jimmy är på resa å Petter far till Camilla, så jag är helt ensam i huset i veckan.
 
Ska såkart försöka hinna med lite träning å en massa Yoga har jag tänkt.  Sen har vi avslutning på Joyvoice för terminen på onsdag så det blir ju att sjunga upp sig för då får vi lite publik.
 
Inte en bild blev tagen i helgen.. men jag snodde en av tjejerna. Det är så kul när dom hänger tillsammans. Jag är så glad att dom har varandra. När dom var små var dom inte alls så bra vänner, det har kommit med åren...
 
Snyggaste  brudarna på väg på krogen i Skellefteå 
 
 

Tankar som snurrar...

Ooo va jag är sugen att göra om i vardagsrummet, köpa lite nya möbler, eller så bara måla om bord å stolar, men vi kanske ska ta källaren först, vi ska lägga in nytt golv och måla väggarna och stöka om lite så det blir lättstädat och lättarbetat men först måste vi ju göra nåt av Petters gamla rum. Sen funderar jag på att göra om lite i växthuset, måste nog rita upp det å se vad som ska göras så man är redo i vår. Å en ny altan hade vi ju tänkt fixa åxå, eller det måste fixas. Sen skulle jag vilja göra helt klart på vinden, i garderoben, i hallen ….. Ja ni hör ju. Min hjärna snurrar hela tiden och det är bara att försöka styra den rätt så den inte hamnar i nån mörkare vrå.

Men sån här  har jag såklart varit hela livet. Allt ska ske NU!! Jag är glad att Jimmy bromsar mig, men när jag väl har en ide är jag sjukt irriterad på honom när han bromsar. Men jag får ju idéer hela tiden.  En del är jättebra och en del mindre bra.  Men har jag tur sätter jag igång nån sorts rörelse i hans huvud åxå å han är tvärt om. Han klurar å funderar innan han börjar med nåt, sen är det som klart i hans skalle vilket gör att det går lättare att omsätta tanken till handling och få ett bra resultat, för lika fort som jag får en ide så vill jag ha den klar.

Jag är ju impulsiv av mig och det har jag haft både nytta och problem av såklart, och att bo med en som är helt tvärt om har sina bra å dåliga sidor. Men de mesta är nog bra med det. Annars skulle vi leva i ett ständigt bygg kaos hemma…det vill jag ju inte heller, för de har man ju provat på några gånger.

Jag jobbar ständigt med att försöka tagga ner och inte agera direkt jag reagerar på nåt. Men det är svårt, verkligen jättesvårt. Det kan vara allt från att göra om någonstans, köpa nåt eller förändra nånting på mig själv eller hemma. eller ta den där diskussionen som kändes så viktig just nu! 

Jag kan med enkelhet räkna upp ett flertal av mina bekanta som har samma ”problem”. Man får en ide å vill omsätta den till handling direkt.  Att låta den ”ligga till sig” är inte riktigt vad man vill eller har lust med.

Men det är kul att fundera, så länge det inte påverkar en negativt. Jag lägger hellre min energi på såna tankar än att hamna nere i de mörka.

Onsdag idag och "genrep " med Joyvoice och därefter lite Yoga. Sen är det nog inte en enda tanke som kommer orka snurra i min skalle när jag ska sova ...

Detta är en typisk "JAG MÅSTE GÖRA DETTA NU" sak...
Jag skulle bara stå på händer i solnedgången! Å bråttom blev det då solen höll på å gå ner...
Sagt å gjort, på händer blev det. Jimmy skakade på huvet när han tog fram kameran å brände av några bilder medan min tröja sakta hasade ner över skallen... jaja...han älskar väl mig för den jag är, med eller utan dessa knäppa ideer tänker jag...
Följer Paulo Roberto å hans Elin på Instagram. Dom kan få såna här  knasiga ideer och verkar inte bry sig i vad omgivningen tycker. Det är som härligt med tanke på att dom ändå är hyfsat officiella personer båda två.. Underbart!