Att leva utan att älska är ej att leva ett verkligt liv

Om Julen är de flestas favorit högtid så är Påsken min. Det är färgerna, tiden på året, ljuset glädjen och den spirande och förväntansfulla känslan av att ha hela långa våren och sommaren framför sig som är det fantastiska. 
 
På Påskafton flyttade vi hela ekipaget från Vndeln till Burtäsk Vi stannade i Åkullsjön på dagen för att njuta av det fina vädret och förhoppnngsvis få oss nån fisk. Det blev inga fiskar, desto mera sol. Rikgit skönt var det och vi fick nog lite färg allihopa. Sen for vi hem till grabbarna och hade en jätte mysig kväl. Middag och film. Ida och jag avslutade kvällen i Burträsk kyrka på påskmässan som startade 23.00. Det var första gången jag besöte kyrkan så sent på en Påsk afton. Stämningsfullt. 
 
Påskdagen startade som Påskafton slutat.. i kyrkan. Ida skall besöka kyrkan 10 ggr innan hon konfirmeras och nu igger hon i. 
Resten av dagen va vi på gården. Åt grillade burgare ute och solade lite. Vi var till Jimmys föräldrar och fikade och fick träffa hans lillebror med sambo och baby. Sen for vi hem och åt och såg ite skräckfillm .
 
Det känns verigen bra och det känns som ungarna lärt känna varandra riktigt bra i helgen. Dom är avslappnade och busar med varadra på ett helt naturligt sätt. Situationen är ny för oss alla och det är ovant att vara så många på alla vis. Allas viljor, allas behov och allas olika smak på mat filmer och godis. Att visa hänsyn, känna in varandra och låta alla ta plats eller ge varandra utrymme är svårt och det kommer att ta ett tag innan vi alla hittat våra platser. Men det har gått bra och Jag och Jimmy går omkring och njuter mest. Att få vara tillsammans båda familjerna känns bra och det känns lika naturligt både här i Burtäsk och i Vindeln.
 
I morgon fyller Ida 15 och skall vi åka hem. När jag återvänder hit på tisdag kväll blir det bara jag och Jimmy resten av veckan. Tvära kast och två helt olika liv....men det är så det komer att vara framöver, och jag njuter av båda situationerna på två olika sätt.
 
 
Härligt väder
 
 
Ingen fisk blevdet men det var en skön dag
 
 
Ida och Jimmy....
 

Påsk

Just nu är jag mitt i Påsk helgen. En påsk som inte liknar nån annan, en ny situation precis som det mesta jag lever i verkar vara nuförtiden. Ingen Påsk i fjällen i år. Jag har lite fjäll abstinens, men jag tänkte åka upp med tjejerna om ett par veckor, så då får jag andas lite fjäll luft.
Igår kom Jimmy och pojkarna till oss för första gången. Det var lite pirrigt innan, men när dom kommit in så kändes det så mysigt att ha dom alla i huset. 
Vi åt och grejade på med lite allt möjligt sen vid 22 gick jag och Jimmy ner på hotellet för att lyssna på "Just 4 Fun" Grabbarna var lite skeptiska att vi skulle fara , men en stund hann vi vara där innan vi blev hemringda. det var mycket folk och en hel del Rödåbor. Trevligt, och väldigt roligt att höra dom spela. Det var länge sen.  Det kändes åxå helt OK att att fara hem sen. Det är ju viktigt att det blir bra nu första gången vi skall ha barnen ihop. Ida höll sig hemma och det kändes jättebra att hon ville göra det. 
 
Idag har vi varit i Buberget alla och åkt skidor. Skön dag och bra väder. Vi var nog alla ganska trötta så det blev en riktigt slö kväll bara. Men jättemysigt. God mat och riktigt skön och avslappnad stämning. Ungarna grejade på med sitt. Ida drog ut en sväng på byn och vi andra såg en film. 
 
Det är så himla mysigt att dom är här och det känns så naturligt att vara en stor familj. Vi är båda helt överens om att vi vill ha det såhär framöver. Det känns lyxigt att ha Jimmy nära mig hela tiden och det är så skönt att kunna fö närhet när man vill.
 
I morgon skall vi byta ställe och fara till Burträsk ett par dagar. Påsken fortsätter och jag hoppas resten blir lika mysig...
 
 
Lift åkning i Buberget. Mina, Jimmys och Petters skidor. Vi lyckades dra av ett lift bygel snöre åxå. otrevligt. Det bara släppte.... såg det hända för ett annat gäng senare. Känns som dom skulle behöva kolla över sina liftar där. Skulle inte vara kul om det hände i den branta delen. 
 
 
Kocken förbreder middan
 
 
Påsk dukat 
 
 
Kvällen avslutade jag med en Guinness. Gott.....

Det är dax att koncentrera sig på träd och gräs och annat som växer.

Snart har det gått en vecka igen. Satt just och funderade att det är snart 7 månader sen jag flyttade från Rödå. Tiden går fort. När jag flyttade tänkte man mycket frammåt. "..Om ett halvår kommer allt att vara si och så..." Men det går fortare än man tänkt sig och samtidigt som det händer massor så har det inte hänt så mycket.
 
I veckan började vi öva med Jourkören inför Valborg och jag ser faktiskt riktigt mycket fram emot Valborg. Vi skall vara i Rödå och sjunga och umgås med folk. Känns ovanligt trevligt. 
Anna har börjar arbetsträna och det känns skönt at ha henne på jobbet igen. I övrigt är det lika rörigt som vanligt på jobbet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag börjar vara riktigt less på att det aldrig bir lugnt. 
 
I morgon är det skärtorsdag och hela den här påsken skall vi vara med Jimmy och hans pojkar. I morgon kommer dom hit för första gången och det känns spännande och mysogt att få vara hela stora familjen ett par dagar och se hur det går. 
Vi får väl se vad vi hittar på. 
 
Jag hoppas ni alla får en bra Påsk. Puss på er
 
 
Tjalle , Pappa ch Mamma på Jourkörens första övning för i år
 
 
Mamma, Ulrica, Jennie och Else Britt... "Det som göms i snö...."