DETOX

Ja nu är det dags igen. Brukar ju göra detta under januari månad, men nu har jag ju haft så stora problem med ryggen under en lång period och tänkte att en riktig DETOX skulle kunna göra nåt åt saken. Mitt Curamin ätande ska jag fortsätta med, det väntar jag mig inget resultat av än på nån månad, men jag är LESS på ryggen, less på att ha värk när jag ska sova och less på att inte kunna vara igång som vanligt. Det känns som jag har feber i musklerna och det är allmänt bara trist att inte kunna vara igång utan att det gör ont hela tiden. Träningen är inte kul när man får ont under / efter och även yogan gör ont. Allt gör ont helt enkelt.

Förr om åren brukade jag fasta en vecka lite då å då, men sist jag gjorde det, när Ida var nyfödd, så blev jag så sjuk att jag var tvungen att avbryta det hela. Så det jag skall göra nu är att utgå från ett fasteschema, så jag har köpt ett fastepaket för enkelhetens skull, men jag skall även äta frukt, grönsaker och bär för att inte bli så sjuk som sist.

Det jag ska undvika är kött / fisk, mjöl/mejeri produkter, socker, kaffe ( kommer bli tufft) och snus ( kommer bli ännu tuffare) och alkohol såklart under 7 dagar.

Jag börjar denna vecka med att trappa ner på kaffet från 4 koppar till 2 å så småningom bara en å till helgen har jag tänkt klara mig utan :-O.  Å sen dra ner på allt annat som jag ska undvika under nästa vecka, för att göra det hela smidigare. Men vecka 41 kommer jag inte va så kul å ha å göra med, i alla fall inte i början av veckan. Men jag vet av erfarenhet att det blir lättare efter dag 3-4 å sen brukar man må som en prinsessa.

Har aldrig testat denna varianten så det ska bli spännande att ”utsätta” mig för en sån prövning. Men man måste ju prova allt, och jag ingen aning om hur jag kommer att reagera på detta.

Jag återkommer under nästa vecka hur det går…

För enkelhetens skull beställde jag ett fastepaket, men kommer fylla ut det med grönsaker , frukt och bär. Jag tänkte börja på söndag...

 

 

 

 

Taggar: Detox;

Svampar i massor

Vi var till mamma och pappa i går för att kolla om det fanns några gula kantareller kvar,. OM det fanns. Vi plockade 4 kilo!
Det var som mysigt att hänga där under dagen, servad med både lunch och middag. Vi var även och kollade eter trattisar, men hittade inte så många såna. Får leta på andra ställen efter det.
På kvällen skulle mamma och pappa sjunga i Tavelsjö kyrka på en konsert för Världens barn, så vi kikade in och lyssnade. Förrutom dom så var det en massa andra lokala talanger som underhöll. Riktigt duktiga tjejer ( för de va bara tjejer).
Sen åkte vi hem och spenderade resten av helgen med hemmapyssel i vanlig ordning.
I morgon åker Jimmy på resa å jag reser till Umeå. Ida har legat på lassa i helgen för en elak njurbäckeninflammation,  så jag skall pyssla om henne lite efter jobbet tänkte jag.
Tisdag tänkte jag stanna hos Vilma. Så jag får hänga med båda tjejerna denna vecka. Känns bra.
 
Men nu skall jag hoppa ner i badet för att avsluta dena härligt höstiga helg. 
Snart är september över och oktober tar vid. Fortfarande känns inte ett spår av den våta filten. 
4 kilo. Vi lagade en smarrig Kantarellpaj ikväll , resten förvällde vi.
Pappa å mamma i Tavesjö kyrka.
Vacker vy från morgonpromenaden idag 
 

MÖRKRET

Ja det är nu det börjar. Det är mörkt när man stiger upp och mörkt redan klockan 7 på kvällen.  Om inte länge så är det mörkt i princip hela dagen…

I måndags var det Höstdagjämningen vilket betyder att dag och natt är lika långa men dag efter dag tar natten och mörkret över. Det kommer bli jobbigare och jobbigare att stiga upp och man går in i en dvala som man inte kommer ut ur förrän det börjar vända i början på januari då man jagar ljuset igen och gläds över varje minut det är ljusare på dagarna.

Vintern skulle inte vara lika jobbig om det vore ljusare . Kallt å snöigt kan det får vara men inte mörkt. Visst, det är mysigt när man kan börja tända ljus å kura i soffan om kvällarna men inte så länge som 4 månader.

Denna dvala gör att man blir mindre social och vill bara hålla sig inomhus. Det är väl egentligen precis tvärt om man borde göra. NU borde man ladda med energi från vänner och familj. Hitta på kuliga saker och vara på hugget, men man orkar som inte. Energinivån sjunker med mörkret. Hösten gillar jag.  Just denna tid. När det är lite kallt. Man får plocka fram höstgarderoben (de lilla man har) man tar hand om det kanske eftersatta jobbet inomhus som man genom sommarens aktiviteter låtit vara, men efter ett tag bli man less på det också.

Men Sveriges årstider är ju ändå härliga trots allt. Tänk att ha både medelhavstemperatur sibirisk vinter ( nästan)  och allt däremellan på ett år. Det är ju därför man bor här.

Nåväl, det är nu jag måste ta i lite extra för att orka mig fram till nästa vår. Jag FÅR inte låta mörkret påverka mig. Jag måste hitta energi nånstans och jag måste vara på min vakt och inte ge efter för de jobbiga känslor som jag vet lurar inom mig. Just nu känner jag inget av det än, men jag vet ju áv erfarenhet att de kan komma plötsligt.

Jag ägnar energi och planering för nästa vår / sommar. Växthusplaner, resor och lite annat pyssel. I vinter tror jag vi ska ligga lågt inne i huset. Allt är som gjort, förutom lite enkelt små fix. Känns som vi behöver spara lite pengar för nästa sommar. Går allt som planerat kommer vi fara iväg på en lite längre MC tur i början av sommaren, och sen vill jag absolut tillbaks till Cypern. Kanske lite senare på hösten nästa år. Men man måste också ha saker att se fram emot under den mörka tiden.

Det jag har hittills är Mia Skäringers ”No more fucks to give” i slutet av oktober, samt några härliga ”Halv åtta hos mig” middagar, och så startar vi en bokklubb här i Burträsk nu i höst som jag tror kan bli trevlig. Sen får vi bli duktigare på att bjuda hem folk. Vi är lite lata på det, å de gånger vi gör det är det all in, så allt tar ganska mycket kraft å energi. Men det kan man ju tänka på…

Nu ser jag fram emot helgen som jag skall  spendera hemma hos mamma å pappa, där kan iallafall jag hämta energi. Naturen och lugnet, det är bra grejer de.

En bra balans mellan vila och aktivitet är svårt. Jag håller fortfarande på att leta efter den. Men just nu är det nog mer min onda rygg som hindrar mig från att vara aktiv och Yogan får mer plats, samt de "korta men intensiva" träningspassen...