Nästa fas

Det känns att det är en stor förändring på gång. Både för mig men även för alla i dom båda familjer som både skall bli en , men ändå två på nåt vis. 
 
Idas Marcus har fått en egen lägenhet från Augusti i Vinden.  Där kommer nog Ida vara en hel del när hon inte är hos pappa gissar jag. Dom  blir ju som en egen familj på nåt vis. Även Ida, pappa och Lena blir ju som en egen.....
Å sen vi övriga då , som skall bli en en enda stor familj.
 
I helgen kom grabbarna till oss i Vindeln. Vi var till glassbonden på Torsdag , kollade in lite veteranbilar i Rödå, vi hann vara en sväng ner till älven och titta, och vi grillade alla på torsdag kväll. Sen satt vi och pratade hela kvällen. Eftersom vi inte har nån TV så blir det ju naturligt att man gör annat. Mobilen är kul ett tag, men mest satt i nog oh pratade, vi sjöng lite och så....
 
Fredag morgon packade vi ett lass böbler och for till Burträsk. Det började ösregna senare på eftermiddan så det var bra vi for när vi for. 
Tjejerna skulle till Lasse, så dom blev kvar hemma. 
 
Det är som konstiga veckor nu. Det blir mindre och mindre saker hemma i Vindeln, men man vill ju ändå ha det fint så länge man bor där, samtidigt som man vill få alla saker till Burträsk och börja pyssla hemma där. Konstigt. Därtill det faktum att vi nu skall samsas, komma överens , ta hänsyn och leva under samma tak alla. Ibland uppåt 7 personer, med olika viljor, vanor, känslor occh behov.
Jag både längtar men även oroar mig lite. 
 
För mig är prio ett att alla mår bra och trivs, vi får se hur det går. Jag har gjort många saker i mitt liv medn aldrig nåt sånt här. Det finns säkert massor av ideer tankar och andras erfarenheter att ta lärdom av, men alla situationer är ju olika.
 
Idag är det Lördag och jag skall senare ikväll anmäla ett lag på 10 personer till "15 med Paulo" bara jag får alla uppgifter av alla så är det klart. På måndag kör vi igång... Skall bli spännande!
 
Dennis spelar match idag och Jimmy är där och kollar på det. Petter och jag är hemme. Imorgon är det Petters tur att spela och då blir Dennis och jag hemma..... 
 
Nu skall jag gå ut och "besikta" gården. Börja fundera på vart jag skall placera ut alla krukor....
 
 
Mycket vatten i älven nu...
 
 
Vackert
 
 
Vi var till Glassbonden alla på Torsdag. Gott och trevligt
 
 
 
 
 
 
Veteran träff utanför Rödå antik
 
 
 

Politik

Detta är ett ämne som aldrig intresserat mig nåntning. Tyvärr.
 
Varge gång det är val har jag ont i magen och försäker sätta mig in i vad alla partier vill och inte vill.Jag önskar ibland att jag hade varit "född in i ett parti " så man hade en åsikt redan från början men det har jag inte. Jag har ingen aning ad mina föräldrar hr röstat på nånsin. Ofta tycker jag alla parter har nån bra sak och alla har nånting dåligt. När Mljöpartiet kom var det ju sjäkvklart att man skulle röste på dem och täbka på miljön...
Men hur lätt är det att ta bussen från Rödå  till Bygdsiljum för att åka miljävänligare än med bil till exempel? 
 
Jag har aldrig haft ett solkart val nån endaste gång jag röstat och likadant kommer det att bli nu. Jag kan inte ens bästämma åt vilket håll jag skall rösta. Ibland har jag bara dragit en lapp på måfå och satt ner i kuvertet, men jag har iala fall röstat.
 
 
I dagarna har det varit ett val igen. Eftersom jag varken har tidining eller TV så har jag varit allt annat än uppmörksam och uppdaterad att det är ett val man borde göra.  
 
 
För nån vecka sen när det började sättas upp anlsag och afficher efter vägarna här trodde jag det var för att det var riktdagsval i höst. Jag hade inte ens en aning om att vi skulle ha ett EU val nu!
 
Jag hade inte ens sett att jag fått hem röstkort. Men det måste jag ju ha fått och dom måste jag ju åxå ha slängt för jag httade dom inte nu i helgen. 
 
 
Eftersom jag inte heller känner till nåt parti eller nån person eller vad dom står för så valde jag att inte rösta.
Jag tog ingen ställning alls med andra ord. Kanske fegt, okunnigt, korkat.
Men idag förstår jag ju att eftersom jag inte röstade så har jag tagit ställning FÖR Sverigedemokratera och jag är rasist. Jag håller med dessa  åsikter som om att förintelsen inte ägt rum och jag vill stpopa invandringen, jag tor att homo äktenskap orsakar översvämmningar och en massa annat... Vad hände??
 
Den åsikt jag faktiskt har  är att man skall rösta PÅ ett  parti eller en person man orr på , inte rösta UT ett annat parti eller person.
 
Dagens inlägg på FB gör mig llamående , illa till mods, ledsen, förannad och vädigt sårad. JA jag är en idiot som haft för mytcket annat i skallen som rör  mina närmaste och inte orkar engagera mig, det kan jag hålla med om, men jag är INTE rasist och jag håller inte heller på SD.
Jag är ingenting.
Jag är en flat, förvirrad och ambivalent Sunkmamma utan egna politiska åsikter. Jag måste nog kanske jobba på det fram till hösten.
 
Nu är det ju ingen som egentligen vet att jag inte röstat. Det skall ju vara lika hemligt som vilket prevetivmedel man använder eller om man tagit abort eller ej, men jag står för min ambivalenta personlighet. Jag har däremot altid röstat i Riksdagsvalet och det kommer jag att göra i år åxå. Men jag vet inte på vad än....
 
Jag tror i och med det som hänt har SD fått den publicitet om ville ha.  ALLA pratar om dem, alla är nyfikna och det faktum att så många röstade  på dem måste ju betyda att dom  nått ut till många. Det kanske är bra att alla är uppmärlsamma på dem nu till hösten och röstar rätt...... 
 
 
Jag kommer definitivt att rösta och jag kommer inte att rösta på SD för trots att FB har stämplat mig som rasist så varken känner jag mig eller är det. Däremot är jag SVENSK och stolt över det. 
 
 
 
 
 
Det känns som jag måste försvara mig och bevisa att jag inte är rasist eller SD anhängare. Jag kan ju lika gärna hålla tyst eller ljuga och säga att jag har röstat.....  
 
Detta inlägg delades av många idag. Inlägget gjorde mig .ledsen och illa till mods.
 
 
http://mmafarsan.com/2014/05/26/till-dig-som-inte-rostade-eller-lade-din-rost-pa-rasismen/
 
 
 
 
 

När du förlåter förändrar du inte det förflutna. Du förändrar framtiden

Idag är det Mors dag.
Mitt förhålande till min mamma har varit väldigt olika från år till år och beroende på vad som hänt i mitt liv. Vi har haft ett stormigt förhållande mellan varven men under mina år i Svanstein hade vi en väldigt bra relation. Delvis för att jag då hade samma yrke som henne och vi hade mycket utbyte av varandra och kunde hjälpa arandra, främst hon mig då såkart med all sin erfarenhet inom friskvård. Jag hade åxå små barn och vi pratade ofta om allt krng barn, familj och jobb. När vi flyttade ner till Rödåsel  bodde vi "på vägen" hem till dom och dom stannade ofta till för att säga hej när dom passarede vårat hus. 
 
 
När jag valde att lämna barnens pappa och samtidigt sadla om helt yrkesmässigt blev kontakten med mamma (och pappa) en helt annan . Tyvärr har vi inte hittat tillbaks till varandra helt och många av de val jag gjort i livet har hon inte tyckt om eller varit överens med mig om och det har gjort att det blivit en klyfta mellan oss som jag inte tror går att reparera. 
Det värsta är väl att jag alltid mått dåligt av att hon mått dåligt på grund av att hon inte gillat saker jag gjort. Visst låter det krångligt? Ja det är det åxå.
Sen jag var liten har jag alltid vela vara en "bra dotter" och jag har alltid försökt göra saker som skall uppskattas av mina föräldrar.
 
Det är först på senare år som jag känner att jag kan ta mina egna beslut helt utan att behöva diskutera dem med mina föräldrar eller försöka få dom att förstå eller hålla med. Men lätt är det inte. Valet att flytta till Burträsk känns som en sak som inte riktigt är de dom hade önskat, men jag har inte diskuterar det med dem. Jag är snart 50 år då kan man ta sna egna beslut. 
 
Mtt förhålande till mina döttrar är väldigt tight. Vi pratar om det mesta och dom berättar det mesta för mig åxå vilket jag är väldigt tacksam över. Vi har en fin relation som jag hoppas kommer hålla i sig hela livet. Men det är ju ett givande och tagande såklart från båda hållen och det är mycket som kan hända på vägen som gör att saker kan ändras. 
 
Idag var vi till min mamma för att fira henne på morsdag. Vi fikade gott och snackade bort en stund. Sen for vi hem och åt en morsdags middag här jag och tjejerna. 
 
Imorgon är det måndag som sagt. veckan är kort, bara tre dagar och det känns helt okej.
 
 
Mamma och go´fika
 
 
Jag fick blommor av tjejerna. Ida hade handlat när hon kom från stan. Det hade jag inte väntat mig och jag blev jätteglad!
 
 
Tacopaj till middag. Gott