2014

 
ÅRSKRÖNIKA
 

Eftersom jag inte är så bra på design och annat här på bloggen skulle nog kunna piffa mer om jag satte mig in i alla verktyg som finns, men det är inte riktigt mitt mål med blogen heller att den skall vara pimpad. SÅ det blir en vanligt text rakt upp och ner om mitt 2014.
I slutet av förra året hade jag ju förhoppningen om att 2014 var året som skulle bli BRA.  2011, 12 och 13 var ju riktiga skitår och såhär vid årets slut kan jag summera 2014 som ett riktigt Berg- och dal bane år...
Här är en kort sammanfattning
 
Januari:
Månaden  började med den goda nyheten att jag skulle få 50% placeing i Hällnäs viket satte igång en massa trevliga tankar i min skalle inklusive bilbyte och annat. Å så bra allt skulle bli de sista två åren av Vilmas skolgång.
 
I slutet av månaden fick jag dock besked om att jag var uppsagd från huset och mer behövdes inte för årets först krasch.
 
En trevlig 50 års fest förgyllde Januari. Janne Britta Tomas och Håkan hade bjudit in till Bygdegården. Mycket trevligt.
 
 
Februari:
Min hälsporre blev sämre och jag började gå till sjukgymnasten för att få den tejpad. Jag köpte ny bil , en vit liten KIA- räser som var billigare än min leasing Skoda som en kollerga tog över. 
 
Vi började packa lådor och gå igenom saker i huset och vi kollade på lägenheter i Vindeln. 
Jag tjejerna och Marcus var till Pite Havsbad på en Familjeweekend i mitten av månaden. Våldigt mysigt.
 
 
Mars:
Vilma besökte skolor och funderade på vart hon skulle gå 8 an och 9 an om inte i Vindeln. . Vi bestämde tillslut Burträsk och motvilligt accepeterade on det. Huset blev sålt för mäktiga 890 000 till en kollega åt mig.
Jag myste mcket med barnen denna månad. På nåt vis kände vi nog att det var sista tiden tillsammans. 
 
April:
Jag längtade efter fjällen och till påsk for jag å Jimmy till Nalovardo och åkte skidor ett par dagar. Ida var med Marcus på Kanarieöarna och Vilma i Svanstein.
Vi fixade till gillestugan i Jimmys hus och jag fortsatte packa packa och paca. Funderade mycket och det snurrade massor i skallen.
 
Maj:
Flyttlassen börjar gå och nedräkningen startade på allvar.Jag och Lena körde massor av skräp.
Vemod blandat med spänning inför flytten.
Jag sov dåligt och funderade mycket
 
 
Juni:
Denna månad förädrades allt för alla. Jag och Jimmy blev sambos. Ida blev utan "fast adress"  hon sommarjobbade i Burträsk tre veckor sen bodde hon hos Marcus hela sommaren. Hon gick ut 9an och Vilma lämnade 7an och Renforsskoan. Vi pysslade här i Burrtäsk och försökte hitta våra roller i den nya familjen vilket vi fortfarande håller på med. Jag började leda Step på badhuset i Burräsk
Midsommar var vi i Rödå 
 
Juli: 
Semester och sol. Första veckan var vi hos mamma och pappa på Rödåliden jag och Vilma och hjälpte till med diverse pyssel på gården.
Mycket bad och sol. Endel besök "hemifrån" och vi var på lite utflykter. Ida såg vi inte mycket av tyvärr.
 
Augusti:
En vecka till Göteborg i husvagn md hela familjen utom Ida. Det gick bra och var riktigt trevligt. Vi fixade till uterummet och hade "Surkräfta" hos oss. Det var himla trevligt, en av dom bäsa dagarna i sommar. 
Jag var på utbildning med mitt "nya" jobb på badhuset. 
 
September:
Vi fixade Vilmas rum. Tjejerna började på sina nya skolor. Ida i Umeå på Dragonskolan och  El och energiprogrammet och Vilma i Burträsk på Björnåkerkolanpan. Gympan startade i Rödå igen och vi var på Veras begravnng. Tung dag.
Ida var en del hos oss eftersom Marcus jagade i Lidsjön vilket är nära här.
 
Oktober:
Vi var en dag hos mina föräldrar och jobbade på gården. Sen var vi på RIK 80 års fest. Trevlig kväll. 
Kick off i Lycksele med jobbet var det åxå. Vår kollega Anna fick återfall i sin utmattning och chefen en stroke. Jag var arg och irriterad i slutet av månaden och det fortsatte...Började på nytt gå till St Lukas på samtal
 
November:
Jag började månaden med en resa till Åmot i Norge och sen blev jag sjukskriven.
Var arg och arg och arg. Mådde skit och ville bara under stenen igen eller under en bil eller bara bort. 
Ingela var på sitt första besök hit och det var trevligt. Vi var på Raggarfest och 90 tals fest och det var åxå trevligt.
 
December.
Pysselmånad. Laddat  inför jul och haft många berg och dalbane svängar under denna månad. 
 
 
Jag kan summera året som ett händelserikt år och med tanke på allt som hänt är det inte konstgt jag har åkt ber och dalbana.. Jag ser tillbaks på tiden i Vindeln som mysig och kan sakna mina och tjejernas kvällar och alla garv vi hade tillsammans. Men livet går vidare och nu har vi bott i Burträsk i 6 månader. Det jag saknar är mina vänner, mina föräldrar att bara kunna "springa över" till nån eller ta en promenad med grannen.
Jag hade inte det under Vindeln åren heller , men då hade jag fullt upp med att sköta ett hus och hitta mig sjäv. Där hängde jag mycket i gymet vilket jag skulle kunna göra nu åxå om det inte vore så mycket folk där jämt.
 
Det är skönt att vara sambo och mysigt att få somna och vakna med Jimmy vare dag. Att hjälpas åt med allt och ha en vuxen att prata med. 
 
Allt har sina för och nackdelar och när man är snart 47 år  tar det lite tid att vänja sig vid det nya. 
 
Nu vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! Vi drar till Världens bästa by på Nyårsafton och det ser jag fram emot!
 
EN liten bildkavalkad rån året som gått...
 
 
 
Jag stod på skrillor för första gången på evigheter... det var kul
 
 
Den hemska bilden i tidningen efter Conventet på Badhuset.... Vem vet kanske jag själv är ledare på conventet i Januari..vi får se
 
 
 
Kallt var det  men inte som på Rödånäs
 
 
 
Många trevliga Halv åtta hos mig middagar. Här , hos jennie. Det är hennes tur nästa gång,  i februari
 
 
Mys med kidsen och Marcus i Piteå
 
 
Flytt lass
 
 
 
Saker gick i bitar under flytten...
 
 
 
 
Skolavslutning. Rörigt med alla lådor
 
 
 Massor med båt turer
 
 
och bad
 
 
Ullared
 
 
Fam Bondesson / Windelius
 
 
Surkräfta i nya uterummet
 
 
Vacker men jobbig begravning
 
 
Sunkmamma på lite festligheter
 
 
Lite annat kul
 
 
Jul på Rödåliden som vanligt
 
Nu önskar jag er alla GOTT NYTT ÅR!  som sagt 2014 är över och 2015 skall bli ett BRA år!
 
 
 
 
 
 
 
 

Från soffan.

Igår blev det ingen reflektion från soffan som jag brukar. Det var söndag men jag låg i soffan med en eladk "rinnsnuva" så jag orkade knappt hålla upp ögonen. Jag blundade mest hela dagen / kvällen och skallen sprängde. Idag är det ite bättre men skallen spränger fortfarane så jag stannade hemma idag.
Ute är det -20 och det är vackert och gnistrande och småfåglarna trängs vid fågel bordet. 
 
Vilma fick hem Linnea igårkväll och det är så skönt att höra henne skratta. Hon oc Linnea har hängt ihop sen dom var små och det är skönt att ha en sån vän. 
 
Jimmy sitter uppe på vindan och jobbar lite och jag har åxå varit in på "jobbet" på datorn och kollat lite.
 
Men just nu sitter jag med min one piece och vilar i soffan med TVn avstängd (såkart när det är jag som får äga soffan) och det är lugnt och fridfullt och jag filar på en liten årskrönika. Jag har haft tid nu på morgonen att kolla hur mitt år 2014 varit och det är vädigt mycket som hänt.
 
På annandagen var vi hem till Marcus föräldrar och åt Norsk julmat. Bland annat "Pinnkött" , spännande. Det var Lammkött, vilket inte är min favorit, men jag provade ialla fall. Det fanns massor av julmat på bordet och vi åt oss mer än mätta. 
 
Lördag var vi på mellandagsrean, men det var så mycket folk och jobbigt så det inte blev inte mycket shoppat. Dessutom började min frökylning redan då och jag  var trött å hängig. Vi var på bio okså och såg "Micke och Veronica". En bra film med David Hellenius och Isbella Scorupco. Bra film. Sen fortsatte vi se film hemma i soffan Men jag somnade...
 
Igår blev det inte mer än promenader mllan köket  toan och soffan och idag detsamma... Klocka  är 12 och jag har inte fått på min kläderna än fast jag vari uppe den halv 7.
Men å andra sidan skall jag ingenstans idag heller så det spelar ngen roll..
 
 
Planner Wiew i soffan.... känns lite konstigt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stanna en stund, lägg ner arbetet, se dig omkring - Leo Tolstoy

 
När man är ledig så mycket som man är kring jul flyter dagarna ihop och det blir ingen ordning på vilken dag det egentligen är. Jag vet att jag skall jobba den 29 ch 30 men jag har inte riktigt nån koll på när det är ... Just nu är det annandagen och det skall vara en fredag sägs det. 
 
Julrn har varit bra hittills och det hoppas ag den fortsätter med. Riktigt stabil är jag väl inte och det märks ibland Men jag tror jag märker det mest sjäv men det är nog så jobbigt.
 
Julafton firades som sagt på Rödåliden och det började med "Blöta" till lunch tillsammans med den andra familjen Windelius.
Sen kom Ida och Marcus och Lasse och vi såg Kalle anka innan middag och julklapps utdelning. 
 
Ida och Marcus for hem efter det och vi andra såg lite TV. "Karl Bertil Jonsson..."  och till sist såg jag och Vilma "Notting Hill" När jag låg sådär med Vilma som "kudde" tänkte jag att det inte är så många tillfällen kvar som vi kommer ligga så och se film. Snart har hon åxå kille och inte intresserad av att se film med mig. Jag måste passa på att njuta.
 
På  juldagen tog jag och mamma en kortare promenad i nejden för att det var så vackert ute. Tyvärr är min fot inte så stabil än att jag får gå fort och länge på den, och jag börjar längta efter en redig promenad. 
 
Jag och Vilma for hem sedan och på kvällen kom det hit lite folk och vi gick ut på Världshuset. Där var var det mycket folk men de flesta okända för mig. Jag stannande till strax efter 12, sen var jag less och gick hem till Vilma. Jimmy kom hemramlande nångång på natten och jag tror han hade haft det trevligt.
 
Idag började jag och Vilma dagen med ett spinningpass. Vilmas första och mitt andra hittills i livet. Sjukt jobbigt men det var skönt att få starta dagen så. 
Nu skall vi strax på middag i Vindeln hos Marcus föräldrar. Skall bli trevligt. 
 
Resten av helgen vet jag inte vad vi skall göra med riktigt ...Men det känns bra det med. 
 
 
Obligatoriska bilden framför granen. Mina fina tjejer...
 
 
Massor av mat såklart
 
 
Besök av tomtar såklart
 
 
Vackert på juldagen. -16 grader
 
 
Vi fick besök av en häst med bjällror. Riktigt juligt
 
 
Vilma fick testa köra lite bil...
 
 
Lite förfest hos oss