Skogen är stilla och vid, djup av levande tystnad - Den gör sig inte till. Andrea Lundgren

 
En intressant sak som jag upptäckt nu när jag sover mindre är att jag inte är så stressad på kvällen längre.
 
Jag är ju en person som vill ha rutiner runt mig, å rutinerna kring att gå isäng har varit nånga ...
Allt som ska göras hemma och omkring måste vara gjort innan 21.00 eftersom jag de senaste åren ALLTID , med några få undantag legat i sängen vid 22 tiden...å sista timmen måste man ju helst varva ner....även om jag har svårt för det...
 
Men nu behöver jag inte bli stressad om jag inte är isäng den tiden, så nu kan jag gå runt å pyssla längre, eftersom jag har två timmar kvar att vara uppe när Jimmy gått isäng...
 
Då kan jag skriva eller se film eller vad som helst..
Å hur skumt det än låter,  så ser jag fram emot lördag morgon , när jag kommer få en massa timmar för mig själv på morgonen eftersom jag även då måste stiga upp kvart över 5 ( tänkte nog glida lite på den tiden)
 
Jag har reda planen klar över hur lördagmorgon ska spenderas...sån ä jag.
 
Att "go with the flow" är inte riktigt min grej,,,
Jag vill gärna veta vad jag ska göra , annars får jag svårt att få nån ordning på min tid.
 
Jag fick ju en serie avslappningsprogram av min psykolog som han ville jag skulle öva på. De första avsnitten var den klassiska "Muskulär avslappning" där man ska spänna å slappna av. Det har jag gjort massor av gånger å till å med lärt ut när jag jobbade på Hälsohemmet i Svanstein, så de hoppade jag över.
 
Det intressanta var de korta avslappningarna på 5-7 minuter som man kan göra sittande vid skrivbodet eller stående. Jag fick en riktig trött dipp i onsdags på jobbet, men då körde jag ett sånt program, å jag piggnade verkligen till!
 
Onsdagkväll var jag å Ida höns/katt/ hus å växthusvakter på Rödåliden. Jag tog hojen dit å vi myste på i huset och runt omkring hela kvällen. 
 
I morse hoppade jag på hojen å åkte till Umeå där jag jobbade hela dagen.
Nu är det en enda dag kvar innan helgen...
 
Hörs vi inte imorgon så lär jag ju skriva några rader på lördag morgon i min ensamhet ...
 
Trevlig helg på er 
 
 
Blev en skogspromenad på kvällen. Fin kväll och vackert i skogen om än lite för många spindelnät att krascha med...
 
 
Mysigt åxå att hänga med Ida en hel kväll. Vi är himla lika måste jag säga.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag å andra kvällen på sömn projektet

 

Jag har ju mycket fler timmar på dygnet nu när jag inte ”får” gå isäng på kvällen i normal tid.

Min känsla efter första natten är ju så att jag verkligen somnade inom en kvart när jag så småningom kom mig i säng, vid 12 tiden.

Var inte heller tröttare än vanligt på jobbet idag,  men det är väl för att jag sov lika mycket som vanligt , fast djupare.

Vad jag minns vaknade jag bara en enda gång . Kan ju åxå bero på att huset var tyst när jag väl gick i säng.

Brukar vara en massa spring i köket å på toan mellan 22-00, å det hade ju slutat när jag la mig.

Ingen ljudbok och jag somnade ändå!

Vi får väl se om det fortsätter så...

Men ikväll kände jag att jag nästan längtade efter den här stunden för mig själv.

Att få se lite serier å skriva lite. Det är ganska mysigt...så nu blir det ett par avsnitt "Breaking Bad" å sen isäng om sisådär en timme.... Trött är jag just nu iallafall... känns som jag skulle kunna somna exakt nu. Men jag har varit så duktig å inte tagit en enda tupplur på 2 dagar. Lämnat snusdosan på jobbet å inte druckit kaffe efter lunch...Så nog kan jag när jag måste...

 

 
Ett år gammal bild.... rött å nött kan man säga om det håret... Dock matchar det mina grönblaskiga ögon....
Idag gick Vilma tillbaks till blondin igen, men för henne gick det lättare... Å andra sidan hade hon inte färgat sitt hår mörkt i 20 år....

 

Från sömnlös till utvilad?

 
Det är mycket att börja ta tag i nu för mig…

Prio 1 är sömnen…

Jag har ju sovit dåligt under en längre period vilket gör mig ständigt trött och slut.

Jag har skrivit ”sömndagbok” i några veckor och utvärderingen av den är att jag i snitt sover ca 5,5 timme varje natt, vilket är alldeles för lite.

MEN på helgen kan jag sova 12 timmar å ändå vara trött…och dagtid kan jag somna vart som helst å nästan när som helst. Men jag känner mig aldrig riktigt utsövd.

På jobbet tar jag mina tupplurar på lunchen liggandes i princip var som helst. 

Men jag sover ju å andra sidan inte bra alls på natten av nån anledning.  Jag vaknar massor av gånger och det verkar som jag inte är i djupsömnen tillräckligt länge för att bli utvilad. Men hjälp av insomningstabletter eller Melatonin kan jag somna, men jag vaknar ju mest hela tiden. Otroligt irriterande.

Såååå nu ska jag igång med ett 6 veckors program där målet är att somna snabbt, inte vakna så mycke på nätterna  OCH framför allt. Känna mig utvilad!

För en person som inte sovit bra de senaste 7 åren känns det lite för bra för å vara sant….

Men, jag är ju inte den som är den…Jag gillar ju att ha mål å gå efter för då ställer jag bara in mig på de åsså kör jag.

Planen är strikt, som de allra flesta såna här program är, …å ibland tror jag det är så för att det i princip ska bli omöjligt att följa dem till punkt å pricka, så det ska finnas en anledning, om resultatet uteblir…. Men i stort går det ut på följade….

Den första veckan får jag inte ligga i sängen mer än de 5,5 timmar/ natt som vi kommit fram till att jag sover nu.

Jag tillbringar tydligen för mycket tid snurrandes utan att sova, surfandes, tittandes på Netflix, å även jobbar ibland, i sängen.

I sängen ska man sova å ha sex. Inget annat. Så är det med den saken. Så mobiler, TV å allt annat sånt är förbjudet!

Mörkt å svalt och tyst ska de va. Så jag är utrustad med öronproppar.

Jag får inte heller lyssna på ljudbok när jag ska sova. Det bekymrar mig. Hur ska man då kunna sova?

Inge kaffe på dagarna efter 12, inget snus efter jobbet , inga tupplurar alls på dagarna,  en promenad eller löprunda VARJE dag….. inge socker, alkohol, vätska eller annat på kvällen… Ja ni hör ju. Hur tusan ska man klara det?

Åsså de viktigaste… Jag måste första veckan vara vaken till midnatt, å stiga upp 5:15 VARJE dag….. även på helgen med andra ord.

Detta för att få kroppen att fatta att när jag lägger mig , då ska det sovas . Somnar jag inte på en kvart, så upp igen… osv….

 Så nu sitter jag här… i mörkret i Vilmas soffa å ska ta mig ett eller två avsnitt av Breaking Bad, å bara…. Vara vaken….

Jag funderar så smått på vad jag ska roa mig med lördag och söndag morgon mellan kvart över 5 å fram till familjen vaknar….. Ett par varv i löpar spåret kanske?

DÅ kommer verkligen alla Burträskare å tro att det slagit om på riktig.

Men sen kommer det att läggas till en halvtimme / vecka, så jag kommer ju så småningom att gå isäng i normal tid….

Ja det ska bli spännande å se hur förbaskat trött jag kommer vara imorgon!!!

 

Gonatt hörni som får sova nu när klockan är kvart i 11… Jag har fortfarande drygt  en timme kvar innan jag får krypa ner i sängen..