Memira

Nu kommer lite Linsbyte information. Ganska ointressant för er som inte har såna tankar. Så ni kan hoppa detta inlägg.
 
När jag var på mitt tredje återbesök efter operationen upptäckde dom ju att jag såg lite sämnre än väntat på höger öga, vilket jag själv inte lagt märke till då än.
Att man får efterstarr är tydligen inte ovanligt. Det bildas celler runt den nya linsen som kan göra synen lite grumlig.
Men för att vara på den säkra sidan så ville dom låta en lögonläkare kolla på det då jag hade fått såna droppar i ögoen som förstorar linsen. Är det efterstarr tar dom bort det med laser på en gång.
 
På torsdag när jag träffade läkaren så kunde han INTE hitta nån efterstarr, vilket i sig är positivt eftersom ett ingrepp i ögat är ett ingrepp i ögat och nånting man inte vill göra i onödan.
Att jag ser sämre på håll på ena ögat kan beror på det ursprungliga synfelet jag hade på ena ögat som inte åldessyntheten har nånting att göra med.
Det han ville nu var att kolla så jag verkligen blir bättre av en laser korrigering, vilket ha isåfall kan göra, men inte utan att jag fått prova först eftersom han var rädd att en sån korrigering inte skulle göra nån skillnad, eller tom göra det sämre. 
 
Han tyckte nog att det borde vara en fördel för min syn i stort att ha det om det är nu. Som jag upplever det är det bara när jag blundar med väster öga som jag märker skillnad, och när jag kör bil i mörker.
Så det som görs nu är att ta fram ett par glasögon som kommer visa hur det skulle bli om jag gjorde laser korrigeringen.
Han vill vara säker på att jag inte förlorar min skarpa syn på nära håll eller att det blir sämre på nåt vis. 
Eftersom jag hade fått dessa droppar i ögonen i torsdags så kunde dom inte genomföra en vanlig syntest så jag är tvungen att åka tillbaks och göra en sån, vilket jag ska imorgon.
Sen får jag testa glasögonen under ett par veckor i olika situationer så utvärderas det senare. 
 
Jag är glad att dom är så noga och verkligen vill att allt ska bli bra även om det innebär en massa olika undersökningar och besök. Men det kostar ju inte mig nåt mer än tid å resor.
Men till Umeå har jag ju inga problem att åka. Nu när jag kan sitta på kontoret i Umeå så funkar det ju. Dels är det trevligt med lite omväxling i vardagen och sen kan jag passa på att kolla hur det går för Ida och Marcus med flytten.
 
Så jag återkommer senare hur det går med glasögnen. Skulle det vara så att dom ger mig en fördel bara under mörkerkörningen så kan jag behålla dem å använda dem då, om jag väljer att inte göra en laserkorrigering. Men vi får se hur det går. Oavset hur så är jag supernöjd med mina nya ögon och dom ger mig en så enormt stor frihet!
 
Återkommer om några veckor med ett resultat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag får vara glasögonorm ett par veckor nu så får vi se vad som händer.