Julstämning i September

 
Kontrasterna är stora idag.....
 
V har tingat en hoj till mig nu å har jag tur kan jag visa en bild på den till helgen....Vi skall försöka hämta den så fort som möjligt,,, Vågar inte riktigt tro att det är sant förrän den står på gården.
 
Från hojar till julstämning....
 
Ikväll hade vi första övningen inför julkonserten med Roger Pontare den 24 November....
Så himla kul det var att öva. Många sånger känner man igen, men några är nya för mig. Roliga stämmor och för mig som inte kan noter var det hyfsat enkelt att hänga med...
 
Lite svårt att få nån vidare julstämning bara när det stormar och spöregnar som tusan ute.... men det skall bli kul!
 
Kom å se, det är en Torsdag och jag lovar att det blir mäktigt och stämningsfullt!
 
Imorgon är det Fredag och en middag på stan väntas med alla barnen utom Ida......
 
 
 
 
 
 
 

Tinnitus

 
Jag var ju på en Tinnitus utredning för två veckor sen och satt i 1,5 timme och pratade med en psykolog. Nu har jag fått en sammanfattning av det vi pratade om. Mycket intressant. Jimmy har åxå fått läsa och det känns bra. Kanske han förstår bättre varför jag är som jag är ibland....
 
Jag förstår ju åxå själv nu bättre varför jag blir så himla trött och slut  efter en dag. Det är påfrestande med surret i skallen och det blir som en ond cirkel.
 
Senaste tiden har det blivit sämre och efter förra veckans förkyling som inte bröt ut har det bara blivit ännu lite värre. Jag bli tröttare - tinnitusen blir värre - jag blir änu tröttare av att surret ökar osv.
 
Imorgon skall jag få flytta in i eget rum på jobbet och jag bara hoppas det skall hjälpa till att dämpa lite av tröttheten i skallen med mera arbetsro.
I övrigt är det lite stökigt på jobbet.  Det är många som sagt upp sig senaste veckan och det skapar oro och ovisshet i hela organisationen och sånt hjälper ju inte till att skapa arbetsro. 
 
Veckan har hittills börjat lika jobbigt som den förra slutade. Ovissheten kring Vilma och hennes gymnasium. Men nu ÄNTLIGEN har det löst sig. Imorgon börjar hon på den nya utbildningen efter två veckors linjetjorv och en massa samtal med olika yrkesvägledare, rektorer och mentorer. Jag är åxå helt slut efter detta och jag bara hoppas det bli bra för henne nu. 
 
Ikväll har jag och Jimmy stökat runt på gården och förberett våren. Jag önskar ju mig ett växthus och ikväll har vi föberett för det.
Nu skall jag bara hitta mig ett sånt och planera hur det skall se ut i och runt om det.
 
Nästa sommar kommer att bestå av en massa MC körande och pyssel i trädgrden, det ser jag fram emot.
Bara jag överlever vintern....
 
 
Har börjat känna av den vanliga höst känslan och det känns ju mindre bra...
 
Ingen bild idag, men en helt fantastisk låt av en fantastisk sångeska. Loreen...."Under Ytan" från Svenska hjältar galan 2015. Bara älskar den 
 
 
 
 
 
 

Tjejkväll och familjehelg

 
I Fredags blev en riktig tjejkväll med mina döttrar.
 
Kinamat, cruising på stan ( jag satt i baksätet) , Cappuchino på Espresso House och efter det bio.
"Bridget Jones baby". Tror nog att jag tyckte den var bäst av oss tre.
 
Sen var klockan meste midatt så vi kte hem. Vilma drog ut på byn och jag och Ida satt i källaren och pratade. Mysigt. Det känns skönt att få umgås med brudarna så. Jimmy var på party med sina kollegor.
 
På Lördag blev det inte så mycket på dagen. Lite hemmapyssel, sen for vi till mamma och pappa. Vi åt middag och sen tog vi en tur i svampskogen och hittade MASSOR av gula kantareller!
 
Efter vi rensat var det drygt 3.5 kilo.... och på Söndag hittade vi ännu mer, så det blev väl kanske totalt 5 kilo i helgen. Inte illa ....
 
 
Söndag blev en arbetsdag. Jimmy gick med röjsåg och vi andra ladade ved.
Kommer att kännas i kroppen imorgon. Men det var en skön helg. Massor av umgänge med familjen och att få vara på Rödåliden är ju alltid stärkande för kropp och själ. 
 
Nu laddar vi som vanligt för en arbetsvecka, min sista på sågat. Sen ska jag med skräckblandad förtjusning kasta mig över Limträ. Måste passa på att njuta av lugn och ro nu i veckan.....Det är jag sjlv som beslutat att jag skall ta över limträ när Anna går på mamma ledigt, så jag får nog skylla mig själv....
 
Jag hoppas åxå att Vilma får nåt besked i morgon vart hon skall ta vägen resten av sin gymnasietid...Hon vet fortfarande igenting..
 
 
 
Stereon på för fullt och mamma i baksätet. Tur det är tonade rutor :-)
 
 
Vi hade alldeles för lite att bära svampen i första svängen, så mamma fick offra sin jacka... Hade aldrig kunnat tro att det skulle finnas så mycket 
 
 
Pappa framför vedhögen före och efter vi jobbat med den. Nu är det inte s mycket kvar....
 
 
Hönsen springer fortfarande ute fritt på gården.