Mörker

Snart är det november… å i början av veckan har det varit väldigt fint väder. Ett par grader kallt, ljust och fint de timmar som solen är uppe om dagarna.

Om man tänker efter så är det ju egentligen bara november och december som är de mörkaste månaderna.  Sen vänder det ju (man måste ju va positiv) och december är ju en bra månad annars så det är bara november som känns lite tung. 30 mörka dagar…

1 dec är en söndag å 1a advent  i år så det blir ju passande att få julpynta den helgen då.

Jag känner att den vårta filten ligger å lurar å vill gärna krypa fram ur sina gömmor men jag kämpar envist emot och än går det bra. Jag får ”stöd gråta” lite emellanåt å pysa ut lite av det som finns där å vill ut.

Numera tränar jag inte lika hårt som tidigare, så jag kan inte krama ut det som vill ut under hårda träningspass heller. Jag håller mig till ett – max 2 riktigt hårda pass / vecka, sen är resten rörlighet, styrka och Yoga. Det är väl det min gamm-kropp mest behöver nu kan jag tänka mig. Korta pass på gymet är bra. Jag håller igång styrkan men kör inte slut på mig. En helt ny strategi för mig med andra ord. Har man kört på i samma banor under 50 år så är det ju intressant att prova nya saker å se vad kroppen säger om det.

Jag håller mig fortfarande från socker, pasta, bröd och snus. Kaffe dricker jag men inte på samma sätt som tidigare. Å såklart det blev lite onyttigt i helgen när vi var i Luleå, men jag försöker ändå tänka mig för och på veckorna går det väldigt bra tycker jag. Jag fikar inte på jobbet alls, äter bara frukt mellan måltiderna osv. Att ändra på rutiner är förbaskat svårt men jag försöker hitta nya och  bättre än dom gamla.

Nu är det ett par veckor framöver då vi inte (än) har några planer och det kan åxå kännas lite tungt att inte ha nåt att se fram emot. Jimmy har varit hemma i tre veckor, så jag känner på mig  att han snart kommer att åka iväg nånstans…

I december ska vi ner till lillebror en helg och det känns ju alltid kul. Vi kör samma sak som i fjol med Liseberg å lite shopping.

De va de från Sunkmamman ….

Lite minnen från sommaren såhär i höstmörkret. Yogan har ju tagit väldigt stor plats i mitt "träningsliv" senaste halvåret.
Måste citera Paulo Roberto känner jag... "Att lugna dina sinnen är yoga, inte att stå på händer ( även om det är ett roligt träningsmål)  
Ja, det är ett kul mål, men för att nå dit måste man ta sig genom både mentala och fysiska spärrar och jag klarar snart av det faktiskt. Jag ser det som ett mål, en kul grej att fixa när man passerat 50 men jag har fått mycket ut av det på vägen så jag fortsätter...

 

Långhelg

Kändes som det blev en lång helg, å extra lång eftersom vi fick oss en timme extra på söndag.
Luleå var ju trevligt som vanligt ( trots vädret) . Vi bodde på Stadshotellet vilket jag oftast gjort de senaste gånger jag varit upp...
Hann jobba lite innan vi drog i väg på Bistro Norrland där vi åt gott. Sen tog vi bussen ut till Coop arena. Det är då första gången på massor av år som jag åker buss i den stan. 
Schowen var verkligen mycket av allt. Vi ( läs jag) fick både skratta å gråta då sketcher blandades med musik å dans.. Vad jag inte visste är ju att Mia är riktigt bra på att sjunga! Hon sjöng flera låtar under kvällen. 
Hon satte åxå ribban ganska direkt med vad det hela skulle handla om och jag kan ju säga att det blev nog lite som en shock för de få män som va där och inte riktgt visste vad dom hängt med på. 
Jag hade väl inte heller 100 koll egentligen på vad det hela var å kanske skulle ha uppskattat det hela mer om jag hade suttit med ett gäng tjejer. För en del saker kanske inte var så roligt ur en mans synvinkel, men Jimmy skrattade då iallafall, även om jag nästan tycket det var pinsamt å hans vägnar. 
Han tyckte också  att den förra schowen hon gjorde för några år sedan var bättre och det kan jag förstå även om jag inte sett den.  2 timmar gick hur som helst  snabbt och lika snabbt var vi tillbaks på hotellet efter en bra kväll.
 
Dagen efter blev det lite shopping i ett Luleå som fortfarande inte ville visa upp sig från den bästa sidan vädermässigt. 
Men vi fick gjort det som skulle göras och sen åkte vi hem. Jimmy var "disco vakt" på fredagkväll på Petters klass disco, så han var borta. Men Vilma kom å höll mig sällskap. Vi såg Idol å sen gick vi isäng...
Lördag kväll var jag på bokcirkel hos Jeanette tillsammans med ett glatt gäng tjejer som jag känner mer och mindre bra. Vi åt gott , snackade, skrattade , pratade böcker, och lottade ut vinflaskor ... Jag blev dock utan vin denna gång. Men en mycket trevlig kväll. 
Söndag blev en slö dag fram till 15 då Jimmy hängde med på mitt "Multispinning" pass och sen hade jag bokat in mig på Yoga klockan 19. Så det blev en tuff avslutning på helgen så det var skönt att få krypa ner i sängen och skeda redan vid halv 10.
Detta med skedningen är för övrigt nåt vi fortfarande gör alla kvällar vi kan. Det är supermysigt och en bra avslutning på dagen.
 
Nu väntar en tjurig blå vecka. äen om fredag är halvdag för många ( men inte för oss) .  så det är bara att bita tag i allt å jobba på...
Lite bilder...
 
 
Så kul när Viulma får bestämma vad jag ska ha påå mig...
Många var det i Coop arena å ändå var det många platser som gapade tomma på sina håll. 
Jimmy fick lyssna både på Mia Skäringer och vara i Luleå Hockeys hemmaarena på en å samma gång. Tur jag var med som stöd :-)
Denna bok var den vi hade läst. Nu väntar en Camilla Läckberg till nästa gång, efter nyår.
Fr vä. Annica och Pamela
Fr hö Erika , Marie och Jeanette
 
 

Luleå

Blir en bra start på denna helg. Jag och Jimmy befinner oss just nu i Luleå på hotell .
Vi ska ut å äta och sen se Mia Skäringer på Coop arena ikväll! 
Tanken var att jag och Anna skulle åka, men hon fick förhinder i form av en London resa, så jag frågade lite försiktigt om Jimmy ville med.
Han har ju sett henne tidigare, så han blev som eggad, å det blev ju bra. En liten mini sememster såhär i slutet på veckan. 
Jag återkommer senare med en recension.
 
Freda blir en liten shoppingdag i Luleå och på lördag ska jag på tjejmiddag med bokcirkel och vinlotteri. Ska bli så mysigt det med.
Sen laddar vi för en vecka då kidsen, eller egentligen bara Petter, har lov. Dennis är arbetslös så han har ju lov hela tiden just nu iallafall. men han å Ebba flyttar ihop i slutet på nästa vecka så det lär väl bli lite stök å bök hemma då han drar och Petter ska byta rum och flytta ner i källaren, vilket han ser fram emot...sen har vi ännu ett rum i huset att göra nånting med. Jag har lite tankar men vi får se. Vi behöver ju sovplatser om å när alla kommer hem., men man kan ju använda rummen till annat åxå då ingen sover där.
 
Nu ska vi dra på middag å sen skratta lite hoppas jag...
 
Ska bli spännande å se denna kvinna ikväll...
Taggar: Luleå;