Söndag sista Juli

Sista dagen på semestern och sista dagen på andra sommarmånaden. 
 
För mig känns det lite som sommaren är över för att jag börjar jobba imorgon, men också för att vädret inte varit nåt vidare på slutet. Ganska kyligt med några få inslag av sol.
Idag är det fint iallafall och jag hoppas vi hinner ut på en båttur idag. De känns som det är mycket man vill passa på att göra dagar som dessa.
Klockan är 10 och det är 19 grader och sol, jag har hunnit träna på morgonen, ätit frukost i uterummet och nu sitter jag här ute och njuter av värmen och summerar semestern.
 
Det blev mindre bad, båt och strandliv än vanligt pga av vädret.
Mindre häng med mina barn å framför allt med Vilma eftersom dom båda bor i Umeå. En gång har dom varit hit i sommar och de är ovanligt lite. Dennis har vi inte heller sett så mycket av. Han jobbar i Skellefteå. Petter  jobbar åxå hela sommaren, men här  Burträsk, så han träffar vi dagligen, även om han har mycket för sig om kvällarna med kompisar å flickvän.
 
Mindre häng med vänner blev det också. Vi har varit ganska tråkga å gått isäng vid 11 på kvällarna. Men det har varit skönt och behövligt.
 
Men däremot blev det mer  MC körning än vanligt.
På den veckan vi var iväg blev det kört lika mycket som jag brukar köra på en hel säsång och än är det mycket MC tid kvar...
Mindre alkohol än vanligt naturligtvis. Jag bestämde mig ju i Maj att hålla mig från det och det har jag gjort även under semestern. Veckan vi var iväg med hojarna blev det en "after MC öl" om kvällarna, men det var som det enda. Nån en å annan whisky har jag åxå njutit av i sommar, men i övrigt ingenting, och så får det fortsätta vara. Jag trivs bra med det. 
 
Mer träning än vanligt få jag nog säga at det blivit. Jag har tränat i princip varje dag när vi varit hemma. En promenad och efter det har nog blivit 30 minuter i gymmet. Lite mer strukturerad styrelträning än tidigare år.  Jag har ju förstått att det är viktigt i min ålder för att kroppen skall hålla. 
 
I övrigt har jag pysslat på som vanligt med växthus och annat på gården och det är på det hela trivsamt.
 
Sista dagarna blev det en sväng till Umeå där vi hängde med Ronny och Anna en kväll, hjälpte Vilma lite med sluttampen innan hon flyttar imorgon. Vi tog också hem hennes katt för att hon skall slippa tänka på den mitt i stöket. Vi hann också kika in hos Ida och Marcus och en sväng förbi mina föräldrar.
 
Nu hoppas jag på en fin Augusti. Det är ju fortfarande en hel sommarmånad kvar där man kan få fina kvällar å helger.
Sen har vi ju en Cypern resa kvar i September att se fram emot, så för mig känns det som det bara blir Oktober och November att kämpa med i höst.
December går ju av bara farten och efter nyår är siktet inställt på vår och sommar i vanlig ordning. Livet pillrar på...
Anna fixade mina naglar på fredag och efter det va vi alla ut å åt gott i Umeå. Sen avslutade vi med att spela lite spel hemma hos dom.
En trevlig kväll. Vi sov hos Vilma, för sista gången på Tomtebo innan hon flyttar.
Hos mamma å pappa grönskar det som vanligt.
Det är en fantastisk trädgård dom har och jag är imponerad av mina föräldrar, som båda paserat 80 år, att dom orkar med den. Mamma har massor med grönsaker både på friland och i växthus dessutom. 
I veckan hade dom den årliga allsången i trädgården här. Ett 30 tal kom och sjöng. Nåt år har det varit närmare 90 pers.
Mina egna odlingar har börjat producera.
Idag tog jag in dessa två gurkor och en squasch. Chilin är på G , men det tar ett tag innan den blir röd, så jag väntar lite med att skörda den. Det går lite långsammare än vanligt i år just med Chilin.
En melon, lite tomater och några aubergine har jag också i växthuset, samt två vindruvor som kommer släppa ifån sig många goda klasar i år. 
 
Nu skall vi ta tag i denna sista semesterdag och se vad vi hittar på.