Throwback Thursday V 53 - NYÅRSAFTON

Årets sista dag är ju på en torsdag så vad passar då bättre än en  "Throwback"  på hela 2020 nu då!

Det har ju på många sätt varit ett märkligt år. Det uppenbara är ju att skriva om Covid -19, men eftersom vi redan stött å blött detta virus från januari-december och alla tråkigheter som det medfört så tänkte jag fokusera på de bra saker som faktisk hände under 2020, vilket inte är så lite ändå när jag gör en tillbakablick.

För  oss var det nog bara den planerade MC turen till Finland och Moto GP samt Kroatienresan som verkligen inte blev av, allt annat blev ju av, om än lite annars än tänkt. Så även julen.

Sen är det mindre umgänge med andra under hösten som såklart känts trist och att inte få krama och träffa mina föräldrar lika mycket som jag hade velat…

Här är några höjdpunkter från mitt 2020

Vi firade ju in när det blev 2020 med några trevliga vänner och hängde även med dessa vänner och några fler under Trettonhelgen på Piteå havsbad.

Fantastisk helg i Piteå med spa och Wallmans och det var så kul att Jennie och Johannes kom med och fick blanda sig med alla Burträskare. Vi hade så himla roligt där i Piteå. En bra start på 2020 blev det i alla fall.

En vinterfjällresa fick vi vecka 5 till Tärnaby med de knasiga Rödå gänget där vi fick njuta av otrolig skidåkning i lössnö och en massa trevligheter på kvällarna. Jag var även dit med brudarna på hösten å plockade svamp. Lika trevligt det.

”Mello” live fick jag uppleva för andra gången i mitt liv i Luleå, och just innan Corona började ställa till det riktigt i Sverige hann vi med en Mellofest hos oss i Mars.

Halvåtta gänget träffades som vanligt under våren / sommaren/ hösten. Middagar med brudarna, den sedvanliga husvagnshelgen här i Burträsk samt en Surkräfta i Holmträsk. Enda gången vi ställde in var nu på senhösten då alla skärpta restriktioner kom. Men vi får ta igen det senare.

Vin å Bokcirkeln träffades också några gånger fram till senhösten då vi ställde in / flyttade fram. Men vi försökte träffas ändå under november/december med lite grillningar utomhus för de som ville/kunde.

Lite "jömna" födelsedagar hann vi med också i familjen. Vilma och Dennis fyllde 20. Mamma fyllde 80 men hennes firande blev framflyttat från april till juli då vi även fick med min morbror Rune som fyllde 75. Vi var på Rödåliden på ett mycket Corona säkert sätt med deras närmaste vänner och jag och min familj. Brorsan vågade inte komma upp tyvärr. 

Jimmys syster Lina gifte sig med Jonas i september och det bröllopet blev av och jag och Jimmy var värdpar. En fest som blev väldigt lyckad även om det blev mindre gäster än tänkt. Hon fyllde också 40 under året och det firade vi med familjen Tjärnström på Badhuset med en riktigt aktiv familjedag i oktober.

Sommaren bjöd på fantastiskt väder i början. Vi hann vara på stranden, i båten, på hojen, umgås ute med vänner, en härlig Midsommarhelg, och umgänge med kidsen.

Husvagnsförsta och Husvagnssista blev det också med ett glatt gäng. En rolig men annorlunda ”Semesterpub” blev det. Inget Westmans, men den sedvanliga Buick turen till Bygdsiljum blev av och Jennie kom och var med på det vilket var riktigt trevligt!

Vi hann med en MC tur till Luleå/ Boden och en husvagnsresa till Höga kusten under semestern. Beachparty i Bygdeträskliden, besök av Ronny och Anna, middagar i båten och några härliga dopp i Burträsket.

Vi (läs Jimmy) har lagat massor med fantastiska middagar hemma.

Jag har kört pass på Badhuset fram till senhösten då det blev hel stängt, då har vi kört live sändningar, inspelade pass mm och jag har övat och  tränat själv i lokalen om kvällarna när det varit tomt där. Jag har kört step, spinning, styrka, massor av core och Yoga, tränat på hand stående, kört detox och slutat snusa igen. Tror aldrig jag tränat så mycket som detta år. Dels för att det inte finns så mycket annat att göra, men också för att jag haft lust och behövt det för att orka med allt i övrigt.

Vi var med kidsen till Umeå en helg i november, just innan krogarna stängde, och provade på Padel för första gången. Vi har åkt skridskor, bakat, ätit och myst med kidsen. Sett en massa filmer och serier.

Jag höll ut våren / sommaren på kontoret men nu på slutet blev det mest jobb hemifrån då smittan ökade i Skellefteå.

Med det sagt så blev det inte så dåligt år ändå. Framför allt har jag fått umgås mycket med Jimmy som inte rest alls sen i Mars vilket jag tycker är så skönt!

Jag har mått bra för det mesta under året trots allt, lite olika saker har skakat om mig,  så några dippar har ju 2020 bjudit på, precis som andra år, men jag har nog lärt mig att  hur jag ska hantera dem bättre samt hantera mig själv och hur jag skall förhålla mig till saker och ting. Men det är inte alltid lätt och ibland svämmar det över.

Nu ser jag fram emot ett nytt fräscht 2021. Jag hoppas på vaccinet så att man kan börja umgås med folk igen även om det säkert har satt sina spår i hur man umgås. Jag längtar efter att fritt träffa mina föräldrar, samt att få träffa lillebror och hans familj.

Även om jag längtar efter att få resa så ligger det inte överst på önskelistan utan det första jag kommer göra när detta är över är att krama om mina föräldrar ordentligt!

Ha nu en riktigt trevligt Nyårsfirande, även om inte det heller kommer se ut som vanligt. Men det kommer fler år och vi kommer säkert ha lärt oss en del av detta 2020

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla!

En av mina favoritbilder från 2020. En varm dag i min vackra hemstad Luleå. Efter en hel dag på hojen på härliga vägar och med  med trevliga vänner och innan en god, men sen, middag i Södra hamn. Mitt i semestern och just där och då tillsammans med mannen jag älskar. Inga bekymmer. Bara njutning!