Gör det du tror på och tro på det du gör - Nisargadatta Maharaj

 
Så kom den då till slut.... Söndan. Men nu är det bara 4 såna kvar sen är det semester..... Känns rikigt bra faktiskt. Ida har ju tyvärr inte fått nåt sommarjobb, så min första vecka kanske blir en vecka med Ida eftersom Vilma är på konfa läger och Jimmy jobbar. Vi får vä se. 
 
Helgen blev ialla fall bra och full med aktiviteter. Hela lördan firade vi Ella som fyllt 40. Det var en överskningsfest så hon hade ju ingen aning. 
 
Vi började med Lunch på Hembygdsområdet i Burträsk vi tjejer och för första gången på länge var det varmt och solen tittade fram. Ella fick öppna ett paket från var och en av oss och gissa vem det var ifrån. I mitt paket var det bland annat en Loka päron flaska. Men Ella känner mig lite för dåligt än för att veta att jag alltid har en sån med mig, men nu vet hon...
 
Sen fortsatte dagen med att Ella fick prova rökdyka i full utrusning, det blev fotbollsmatch där alla fick krypa in i en jättestor plastboll. Jättekul! 
 
Sen samlades vi och åt middag och fortsatte lekarna. Jag hade,  med hjälp av lite information av Ellas närmaste vänner,  satt ihop en musikfläta. 
 
Kvällen var helt otroligt varm och skön och när vi cyklade hem runt midnatt kändes det som sommar äntligen. 
Synd att det inte fortsatte idag...
 
Jag hann ialla fall få ner potatisarna i jorden. Kvällens spinningpass blev tyvärr inställt så jag tog en promenad istället och körde ett "källarpass".
 
Jag har ju jobbat för "100 pass innan midsommar" och nu har jag 15 kvar för att nå målet. Det innebär inte så många vilodagar fram till midsommar. Men jag hoppas jag klarar det. Lite kul att ha ett långsiktigt mål. 
 
Då var det åter dax för en arbetvecka..... Men först ett "Iform"
 
Mjölk är bra för hjärnan

Mjölk är inte bara bra för att hålla benen starka utan även för hjärnan. 
Enligt forskare löper mjölkdrickare mindre risk att utvecka Alzheimers,
eftersom mjölken ökar nivåerna av antioxidanter glutahion i hjärnan.
Detta kan i sin tur skydda hjärnans celler mot skador.
 

Så lite bilder : 
 
 
Ella 40 , rökdykning, "Bollfotboll" och fest 
 
 
Sunkmamma på G
 
 
 
Mina fina döttrar uppvaktade mig på Morsdag idag med en present. Tack snälla ni. Ni är bäst. Love U
 
 
 

Livet är en blomma och kärleken dess nektar - Victor Hugo

 
ÄNTLIGEN FREDAG!!
 
Trött i skallen efter en lång arbetsvecka och lite sömn. 
 
Ida är på sin första festival ikväll , yran i Umeå,  och jag hoppas hon får en riktigt bra kväll och allt går  bra. Vilma skall vara med sina nya vänner imorgon och har bjudit in sin kompis från Rödå, Linnea, det skall bli kul att dom får träffa varandra.
 
Jag och Jimmy skall på trevligheter i morgon, kommer mer om det senare.
Jag har INTE tränat idag, utan ätit Pizza till lunch och kycklingtallrik med pommes till middag.
 
Och sist men inte minst: Årets första jordgubbe smög sig ner i Rosé glaset ikväll.
 
Trevlig helg mina vänner. 
 
 
 
 
Äntligen helg!
 

Tålamod är en av de svåraste disciplinerna, men det är de tålmodiga som får uppleva slutsegern - Buddha

 
Oj vad det är jobbigt att hänga med i alla svängar om vad man skall och inte skall göra. Vi matas ständigt med saker via sociala medier, tidningar och TV och Bloggar , som min egen. Det är allt möjligt man skall undvika, ta ställning till, känna till eller ha sett och följt med i.
 
Man skall vara stolt över sin "mammamage" som den ser ut , men man skall åxå träna för att få platt mage på två veckor och komma i sommarkläderna. Man skall träna korta pass för att hinna med det och allt annat man skall hinna. Man skall vara alert så man inte missar nånting på FB Instagram eller andra ställen. 
 
Det är arbetsamt att hinna med om man skall vara överallt. Ibland blir jag så trött på allt och orkar inte riktigt hänga med i svängarna. Jag försöker leva efter mina egna principer och JA, jag äter kött och NEJ jag är inte stolt över min "mammamage". Det vågar man knappt säga idag, jag kommer aldrig att gilla den, men jag accepterar den och alla mina bristningar och celluliter. Jag har ju inget val om jag inte skall lägga mig under kniven och det hade jag inte tänkt. 
 
När jag växte upp var mamma och pappa ganska duktiga på att hänga med i svängarna. Det var mycket kring kost och träning. När jag jobbade på hälsohemmet fick jag ytterligare lära mig att ha fokus på träning och kost så det har jag nästan fått i modersmjölken som man säger. 
 
Idag fösöker jag hålla en ganska normal kost och inte överkonsumera nånting. Jag tränar för att jag mår bra av det och för att min kropp behöver det lika mycket som den behöver mat och vila. Men det är MIN kropp det. DIN behöver säkert andra saker. Alla är vi ju olika tack och lov. Men vi strävar väl efter samma sak alla, att må bra. Men vi alla har olika vägar dit och olika saker som får oss att må bra. 
 
Idag blev det storstädning av huset . Det behövdes verkligen. Det blir mycket dragande med saker in och ut när Jimmy håller på i badrummet men nu är det verkligen nästan klart. Det skall upp lampor och tak, sen skall inredningen in och sen är det "finliret" kvar  som jag vet kan ta lång tid. Lister, kranar, kopplingar osv....Men till midsommar kanske.... Jag längtar....
 
Så dagens Iform :
 
30 minuters sömnbrist per dag kan leda till 17% större risk för övervikt.
 
Det visar ny forskning.
Bland de 522 deltagarna i undersökningen
visade det sig att de som led av konstant sömnbrist
var hela 72% mer benägna att lida av övervikt än de som fick tillräckligt med sömn. 
 
Ja ni förstår väl att dessa Iform inlägg är lite av det jag menar ovan. Skall man hålla reda på alla råd, tips och följa dom så då har man det man gör....
 
Trevlig kväll på er alla. En sak jag ialla fall verkligen VET  hjälper mot allt,  är att ligga sked!
 
Mer skedning mina vänner. Det är vad jag skall ägna resten av kvällen till iallafall. Och imorgon, ja då är det ÄNTLIGEN helg igen!