Gårdspyssel och latmaskar

I helgen blev det bara en massa pyssel hemma. Vi hade tänkt ta hojarna en sväng till Umeå men vi var båda så trötta på lördagsmorgon så det blev inget av det. 

Förra veckan sprang vi runt Sundet igen och det blev et ganska tufft pass och jag tror det satt kvar i kroppen, för det blev mycket vila på lördag, men det är så skönt med helger utan planer.

Vi hann räfsa, greja med plantorna och Jimmy hann tvätta bilen och en massa annat pyssel. Så nu är vi som i fas med det också. Det känns skönt.

En massa gott att äta blev det åxå och på lördagskväll var vi hem en sväng till Anna och Simon och kollade på valparna och snackade bort ett par timmar. Trevligt.

Denna vecka är det ju Valborgsmässoafton och vi har, för första gången ( för min del) tänkt hålla oss hemma i Burträsk. Ovanligt att inte vara i Rödå och sjunga in våren.  Men det är ju som det är med det.

Moppekort, Konfirmation, sommarjobbsplaner och student står på schemat den närmaste tiden, så de är full rulle hemmavid, men det är ju som kul! Framför allt så är Jimmy hemma pga av alla trasiga veckor och det är ju fantastiskt skönt!

Nästa vecka ska jag vara husvakt hos mamma och pappa så då blir det att jobba i Umeå ett par dagar och åka massor av MC,  det ser jag fram emot!

Nu laddar vi för Valborg och att sjunga in våren på nåt vis

Sköna Maj Välkommen.....

För första gången vann jag på min Postkodlott! och jag har haft en lott sen starten. Har inte vågat säga upp den för att jag är rädd att det skall bli nån större vinst om jag gör det. men detta va ju kul!
Dessa bär vi in å ut nu om dagarna. Kerstin har varit snäll och burit ut dem på veckorna då det fortfarande är för kallt än för att ta ut dem på morgonen när vi far. Men snart så....

 

Åar vet att det inte är någon brådska. Tids nog kommer vi fram – Nalle Puh

Sådärja då va Påsken över. De gick fort . Men nu är det lite kortveckor framöver, så det känns lite luftigare. Dessutom brukar det bli mer å göra på jobbet denna tid, så dagarna går undan.

Det blev en stilla och lugn påsk för  våran del. Fredag blev det bara en massa hemmapyssel.  Solen sken så vi var ute mycket. En liten sväng med hojarna blev det åxå. På lördag fick vi ännu mer hojfeeling och drog till Umeå och vidare till Rödå. Det var helt underbart MC väder . Lagom varmt och nästan vindstilla. Vi njöt verkligen av turen.

Känns som en frihet att kunna bestämma själv över våra dagar och aktiviteter. Ungarna är så stora nu å alltid på annat håll ändå, så det är bara att göra det vi själva har lust med. En ny känsla. Det var 20 år sen man hade den friheten .

Ronny och Anna var målet sen. Dom är mitt i en flytt till Umeå, så det var sista besöket hos dom där dom bor nu. Därmed blir det ännu ett par i gänget som lämnar ”världens bästa by”.

Känns lite vemodigt.  Vi var närmaste grannar när jag bodde i Rödå, så det är som en epok som avslutas nu när dom åxå flyttar.  Än så länge bor Berit och Urban och Janne och Britta kvar och jag tror inte nån av dem flyttar nånstans i första taget .

Vi grillade och tog ett kvällsdopp i deras pool innan vi kastade in handduken för kvällen.

Dagen efter var inte alls lika bra MC väder så det blev en ganska kall och bitvis blöt resa hem.  På måndag firade vi Petter och Jimmys bror Erik som fyllt år. Vi hade lite fika hemmavid å de va trevligt. Sen blev det faktiskt en sväng runt Sundet. Vi gick 1 km, å sprang 1 osv. Det är ganska precis 7 km runt, så det blev ju faktiskt 3 kilometer löpning vilket känns helt okej. Ska prova på en annan variant i veckan. Sundet är trist å tråkigt att gå runt, men om man växklar mellan gå å löp så blir det lite roligare.

Denna vecka är det INGA träningspass inbokade. Jag hade faktiskt bokat in ett lunch pass en dag, men jag ångrade mig. Nu skall jag inte ha nån inbokad träningstid alls på ett tag. Bara träna med det jag känner för när jag känner för det. Å inte inomhus heller så mycket. Något gympass kanske för att hålla igång styrkan, men inte annat.

Känns helt okej det med. Man ser insidan av träningslokaler hela vintern, så nu ska cykeln å benen få jobba istället ett par månader.

Jamen bara å fortsätta på den påbörjade stukade veckan. Tre dagar kvar….

Blev inga bilder i helgen som är nåt att lägga upp, så jag bjuder på en gammal goding istället från 2011 ( 8 år sen!!!!) Då var Påsken också sen och vi åkte slalom i bikini i Anja backen i Tärnaby.Första å enda gången jag gjort det!

Tärnaby 2011 utanför våran lägenhet vi hade då.
Vilma ( 11 år) , Ida ( 13 år) och så jag då.... ( 43 år) 

 

Påsk

Denna härliga årstid!
Ljuset, färgerna och så ledighet på det. Kan inte bli bättre!
Ida är återställd från operationen, jag lämnade henne i Umeå i tisdags och nu är hon på väg ner till Jönköping på Elmia med vänner.
Vilma ska jobba på kiosken i Påsk så hon blir hemmavid. Jag har varit i Rödå och kört ett gympapass med den härliga gruppen där och lämnat Idas katt Uffe hos mamma å pappa och Uffes bror och mamma över påsk.
Jimmy har kommit hem efter en resa till Valbo så nu är det bara att sova, vila och njuta ett par dagar. 
Drog på mig en förkylning i början av veckan, men det verkar vara en lättare variant av "mancold" så jag är redan på bättringsvägen. Gårdagens pass i Rödå gjorde varken till eller från, så  det är nog ingen fara med den. 
 
Nu får ni ha en bra påsk alla. Jag drar till Blåkulla i vanlig ordning i em. Kvast å katt står redo när jag kommer hem från jobbet i em. 
 
Bjuder på en underbar bild av mamma å pappas katt Grålle, som är en bror till Uffe. Han la sig under soffan å spelade död när Uffe kom . Jag hoppas dom minns hur kul dom hade sist dom träffades. Men sen sist har båda kattpojkarna kastrerats och det kan ju kanske ställa till det för dem. Lite fräs och gräl blev det, men inte alls lika som när våran katt och Uffe träffades.