Vårvindar friska

Inget är sig likt nånstans längre. När allt är annorlunda blir det krock i hjärnan. Ikväll är det Valborgsmässoafton. Och jag kommer att ”korsa” mitt gamla liv med det nya.

Under många år har Valborg firats på samma sätt. Grilla nånstans hemma hos nån, sen ner på brasan och sjunga vårsånger med Jourkören.  Sen har man blivit sittande hemma hos nån eller vid nån brasa nåstans till sena natta…

Ifjol valde vi en annan variant. Vi for upp till Tärna och firade Valborg där. Inte kul alls. Jag var inte alls i fas med nånting men på nåt vis känns det som jag tog ett stort kliv den helgen. Redan då förstod jag nog vad som skulle hända och det känns som mitt liv med Peter tog slut redan där och då. 

I år skall vi vara i Världens bästa by, hemma hos världens bästa grannar och tillsammans med några av världens bästa vänner och grilla. Jimmy är med mig nu och det känns riktigt bra.

Tjejerna har åxå tagit ett steg vidare och kommer att äta middag hemma i "mitt hus"  med kompisar och sen skall dom spendera Valborg i Vindeln. Jag hoppas det går bra…Valborgsmässoafton kan ju vara lite spännande i den åldern.

Vi hade först tänkt sova i Rödå, men det blir att fara hem i natt. Känns inte som jag kan sova i lugn och ro med tjejerna ensamma i huset en sån kväll….

 

Jag hoppas på en trevlig kväll och att vädret blir okej. Med de sällskap jag skall vara i kväll kommer det med all säkerghet att bli en trevlig kväll hur som helst.

 

Ha det bra alla och en riktigt trevlig valborgsmässoafton på er….

 

 

Vi kan begå många misstag i vårt liv, Men ett får vi aldrig begå; det som förstör oss

Hur upptäcker man vilket det är innan det är för sent?
 

En fanastisk helg, verkligen När jag stod med Sally på isen i morse med solen gassande från en klarblå himmel och med fjällen framför ögonen kände jag hur bra den miljön är för själen. Jag inser också det att detta är något jag måste få. Miljö ombyte, vacker natur och härlig luft. Att dessutom få ha så trevligt umgänge som jag haft i helgen är en bonus. 
Nu hade vi ju extremt tur med vädret såklart, det kunde ju varit snöstorm och inte alls lika bra. Men just den här helgen var det just det väder jag behövde för att få just den ro i själen och just det miljöombyte jag behövde just nu. 
 
Tyvärr slutade inte helgen lika bra... På vägen hem åkte jag dit för fortkörning. 1500... Inte vad jag behöver alls och säskilt inte just nu. Det är nog tungt som det är ekonomiskt och den här perioden är det väldigt mycket som skall betalas, det är moppekort, konfirmationsavgigft och så det här.......Dessutom har jag vart sjukskriven en hel vecka så nästa månad blir tung. Det blir att leva på nudlar och blodpudding och inte göra några onödiga inköp. Jag hatar att inte känna att ekonomin är stabil och nu när man är själv med allt är det tungt. Det kommer ju åklart att gå ut över tjejerna och det känns åxå förjävligt. Så himla onödigt det där med böterna. Jag blir bara så trött på allt...
 
Jag var så arg och irriterad på mig själv när jag kom hem att jag gick en powerwalk broarna runt. Det hjälpte inte tyvärr. Tjejerna var åxå på dåligt humör ikväll och jag vet inte om det är jag som har påverkat dom eller om det är annat, men inget känns bra just nu ialla fall.... 
 
Träningen har åxå gått dåligt i två veckor nu när jag mått dåligt och idag råkade jag passera spegeln iklädd bara BH och trosor och fick en smärre chock när jag såg vad dom två veckorna gjort med mig. 
Det är altså diciplin på gymet som gäller resten av livet för Sunkmamman om jag nånsin skall bli nåt annat än en sunkmamma.....
 
Ibland är det tungt. Ikväll är det tyngre än vanligt och den fantastiska helgen får sluta med en lessen och krachad Sunkmamma som går och lägger sig nu.
 
 
 
Gamla Sally. Kanske sista resan till Tärnaby för henne. 
 
 
Vacker morgon
 
 
Tärnaby fjällhotell med "våran" lägenhet i bakgrunden
 
 
Sista skidturen för säsången
 
 
Den JÄVLA bötern som förstörde hela helgen...... 99 på 90 väg. 1500 kronor. Förbannat onödigt . 

Den som besegrar andra har makt, den som besegrar sig själv är stark.

Det ÄR verkligen hälsosamt och stärkande i fjällen. 
 
När jag gick isäng på fredagkväll sa jag till Inger att jag förmodligen skulle vara ute på sjön på skidor när hon vaknade. Jag var helt säker på att jag , i vanlig ordning, skulle vakna typ 7. Så jag la mig ute i vardagsrummet i bäddsoffan så jag inte skulle väcka alla när jag skulle iväg. Om inte annat så skulle ju Sally väcka mig för att vilja ut nångång vid 5 eller så....När jag vaknande klockan 8 trodde jag på allvar att Sally vad dör eftersom hon inte rört sig alls på hela natten tror jag. 
 
Jag kom mig aldrig ut på skidor. Jag hade sovit så hårt så jag  var nästan groggy på morgonen, och det berodde knappast på den whisky eller det glas rosé jag drack igår. 
 
Vi åt frukost och sen for vi til Laisaliden och satte oss ute i det fina vädret. Lunch ute och ett par timmar sol. Vi hann köra runt lite och kika i Hemavan på alla nya stugor som byggs.
 
Tjejerna ville gå till gymet så det blev ett litet pass där inna middag.
Nu sitter vi alla samlade för att se en film tjejerna valt. Sinister" Båda tjejerna har sett den tidigare. Jag har hört lite om den, så jag tror det kommer att slute med att alla 4 ligger i dubbelsången i natt. .....
 
En vacker kväll är det och om jag vågar blir det en kvällspromenad efter filmen.....
 
 
 
 Tjejerna myser med Sally
 
 
Sötnosar
 
 
 När man är i Laisaliden är det bara ett stenkast upp på kalfjället...Jag, Inger och Sally tog en liten promenad
 
 
 
 Fin utsikt från gymet över sjön Gäutan med Ryfjället i bakgrunden
 
 
Lilla gymet. Idag var det VARMT här när solen legat på hela dagen
 
 
Lessnar ALDRIG på utsikten från vardagsrummet
 
 
Våren på G även här
 
 
Det finns en person som är i mina tankar mest hela tiden.