Sista Augusti

Även om juli inte var sådär jättebra så var ju både juni och augusti riktigt fina denna sommar måste man väl säga.
Det är fortfarande fina dagar men kallt på morgnarna. Vi har inte haft några minusgrader hemma än men det har varit ner mot 3 grader nån natt så det är väl inte så långt bort.
Som det ser ut ska hela denna vecka vara fin och det känns ju bra med tanke på bröllopet på lördag då vigseln skall vara utomhus. 
 
Helgen blev bra iallafall. En del pyssel på gården som vanligt på lördag och bröllopsfestplanering,
Sen blev det en middag på stan tillsammans med vänner, mycket trevligt!
Vi hade tänkt oss på världshuset, men det var fullbokat så det fick bli Rustique i Skellefteå istället. Vi var 8 glada Burträskare som åt middag och skrattade bort en kväll på stan. Väldigt kul! Å endel planer smiddes som jag hoppas jag kan berätta mer om senare. 
 
På Söndag kom det värsta hagelskuren mitt på dagen som följdes av ett mer eller mindre intensivt rgnande så det blev inte riktigt lika mycket gjort på gården som jag hade tänkt. Men nu är jag igång med ny projekt..Det är en hel rabatt som ska slaktas och dit skall det ett trädgårdsland istället.
Känns spännande. 
Men trots väder å annat fick jag massor gjort  tycker jag. Jag och Vilma hann plocka in bär från buskarna, jag gjorde klart hjortronlikören som stått till sig i källaren, gjorde krusbärsmarmelad och lagade endel mat på söndag för veckan som kommer. Så jag känner mig nöjd med helgen.
 
Denna vecka kommer uppslukas av planeringen för lördagens fest som jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Det är lite speciellt att vara världpar, det är  på oss det hänger om festen blir bra eller inte kan man ju lugnt säga. Men vi hoppas vi fått ihop en bra program.
Vackra morgnar nu. Detta är helt utan filter. Taget vid kajen halv 10 på lördagmorgon på min sedvanliga morgonpromenad.
Detta är min rabatt som skall bort. Så detta är "före " bilden.
Efterbilden kommer nästa sommar då jag fått ordning på den. Det är en helt vildvuxen rabatt med bara gröna icke blommande perenna växter. Har aldrig riktigt fått nån ordning på den, så det blir att ägna vinten åt att fundera på hur jag skall lägga upp det nästa år.
Jag å Jimmy redo för en kväll på stan. 
Jag och systrarna Jenny, Anna och Marie. Grabbarna fick inte vara med på bild :-)
 
Taggar: Sommar, Vänner;

Sista sommarfredan

Ja det får man väl ändå säga.
Nästa fredag är det September och den första officiella höstmånaden.
 
Början på denna vecka levde på energin jag fick av förra helgens fjällresa. Jag var trött men glad att jag har så fina vänner som är lika knasiga som jag. 
Men nu börjar det vara mörkt på kvällarna, kallt på morgnarna och även om solen fortfarande lyser om dagarna så är det inte varmt längre.
Sommaren är över för denna gång och det känns alltid lite vemodigt.
 
Jag har börjat rensa i växthuset och i veckan plockade jag in nästan 1 kilo chili som jag skivade och la in. 
Vilma har fortsatt bott  hemma lite i veckan,  det går lite tungt för henne nu vilket inte är så konstigt då hon jobbat hela sommaren och inte varit ledig mer än nån dag här å där.
 
Ida är åter uppsagd pga avrbetsbrist och jobbar sin sista veckan nästa vecka. Men hon brukar ju landa på fötter ändå så jag gissar hon gör det även denna gång. 
Hemma travar vi på. Dennis är fortsatt arbetslös och är bara hemma om dagarna och Petter har börjat gymnasiet. 
 
Jag har bestämt mig för att inte köra nån step i höst i Burträsk men gruppen i Rödå drar igång den 9/9. Däremot snickrar jag på ett "Multispinning" pass som jag kommer dra igång i Burträsk. Spinning och styrkeintervaller.
Jag och Vilma har varit och provat ut lite låtar så nu är det bara att mixa ihop och sjösätta det. 
 
I veckan var Vilma och provsminkade Lina inför bröllopet nästa helg och jag och Jimmy planerar lite för diverse trevligheter som ska ske under brölloppet, så det är som full fart.
 
Men nu är det helg och vi har inga planer alls i helgen vilket faktiskt känns riktigt skönt. Jag ska greja mer med växthuset och pyssa lite i trädgården och börja göra den klar inför hösten. 
 
Ha en bra helg alla .
 
Nästan 1 kilo chili tog jag in i veckan. Sammanlagt har jag plockat in över 1,5kilo  hittills och det finns massor kvar.
Dessutom har jag satt endel likörer i år som snart skall silas och sockras och sen lämnas ett tag att gotta sig. Det blir också helgens pyssel tror jag.
 
 
 
 
 
Taggar: växthus;

Throwback Thursday V 35

Vi landar igen på året 2017 då allt skulle hända....
 
2017 var jag å tjejerna på resa till Stockholm.
Vi har ju haft som en liten tradition att ta oss på en resa nånstans varje sommar de senaste åren. I fjol blev det ingen längre resa, eftersom vi hade bestämt att vi skulle "slå på stort" å fara till USA våren 2021, så vi valde att göra en budget variant i Umeå å spara in lite i väntan på RESAN. Men nu blir ju inte den av, å ingen annan heller i år som det ser ut.
Kanske en weekend i höst, vi får se. Vi har en liten resebudget, men det stannade av lite när Corona kom. Och både Ida och Vilma var ju arbetslösa där ett tag...Men skam den som ger sig. Nånstans ska vi väl komma med våran lilla reskassa framöver.
 
2017 var det som sagt Stockholm. 
Vi bodde fint på ett Scandic hotell och hade riktigt bra "turist dagar" i huvudstan. Ida tatuerade sig, vi shoppade på Mall of Scandinavia, var upp i Kaknästornet och på Vasa museet .
Däremot hoppade vi över Gröna lund. Vi har ju varit en del på Liseberg senaste åren och det känns sóm det är lite mer roliga attraktioner där på nåt vis.
Sista dagen fick Ida feber och hon fick ligga på hotellrummet medan jag å Vilma shoppade. Dom var snälla på hotellet å lät henne ligga kvar till vi skulle åka hem sent på kvällen. Hon hade verkligen JÄTTEHÖG feber och det var en pärs att ta sig till flyget och sen hem.
Hon blev liggande några dagar sen med halsfluss hemma. Det med halsfluss är ju ett minne blott i hennes värld nu eftersom hon plockade bort halsmandlarna förra året och har knappt varit sjuk en enda gång efter det.
3 tatuerade Windeliusar på flyget till Stockholm
Dessa hårtottar har numera annan färg. Vilma är mindre blond, jag är mer blond ( hatade detta röda) och Ida har återgått till blått
Taggar: Throwback Thursday;