Throwback Thursday V 18

Under mina "Throwback" tillbakablickar har jag märkt att jag gärna hoppar över 2011 och 2012, men här kommer ett minne från Maj 2011.
 
Mamma fyllde 70 år 2010 och pappa 2012 och eftersom pappa sagt "Jag ska se Rom innan jag dör" så tyckte jag och brorsan att  det var en bra idé att ta dem till Rom mitt mellan deras 70 års dagar. Så 2011 gick resan. 
 
Det finns så mycket att se i Rom och på de 4 dagar vi var där hann vi inte alls med allt vi hade tänkt,  men några saker som stod på listan blev det ändå.
Katedraler, kyrkor, piazzor ( torg) , god mat, mysiga gränder, fantastiska byggnader och makalöst god glass fick vi uppleva. Vi hade hyrt en lägenhet bra till så vi fick plats alla.
Jag skulle gärna åka tillbanks dit nångång när man kan ....i framtiden förhoppningsvis...
 
Här är lite bilder...
Mamma och pappa framför Fontana Di Trevi. Bada i fontänen fick man inte, men kasta mynt kunde man göra. Fantastisk vackert. Vi bodde inte så långt ifrån den, så vi passerade flera gånger.
Jag en morgon i Spanksa trappan som inte heller var så långt ifrån där vi bodde. Här får man ju inte sitta ner längre, men då kunde man det.
Utsikten över Petersplatsen i Vatikanstaten. Vi klättrade upp i kupolen på Peterskyrkan. Fatastisk utsikt!
Colosseum. Vi var aldrig in där, det var så läng kö.
Pappa och mamma i lägenheten. 
 
Det blev många mil promenerat i värmen dessa dagar. Glad vi gjorde resan då. Jag är också så lycklig att mina båda föräldrar fortfarande är i livet och pigga och krya nu, nästan 10 år senare. 
 
 
Taggar: Throwback Thursday;

Dags för en låt?

Ja, nu var det ett tag sen det komme en låt.
 
Denna hörde jag första gången i fredags på väg hem från jobbet. Jag var rent tvungen att kolla spellistan på radiostationen för att få fram vem det var. Vissa låtar fångar mitt intresse på ett särskilt sätt. Denna gjorde det.
 
Det är nåt med det 80 - taliga soundet som fångar mig denna gång. Blev lite förvånad när jag såg att det var The Weeknd. 
 
Tyvärr var videon jättekass, så det blir en länk till låten på Spotify istället.
Håll till godo. 
 
https://open.spotify.com/track/7szuecWAPwGoV1e5vGu8tl
 
 

Växthusbygge

Nu är det några år som jag haft växthuset och det har funkat finfint även om jag lätt skulle kunna ha ett mycket STÖRRE!
 
I år har jag massor av chiliplantor  (65 st)  så jag vet inte riktigt hur jag skall rymma alla, men det löser sig.
I helgen byggde Jimmy 2 bäddar till mina tomater iallafall. Det blir jättebra även för bevttningssystemet som vi köpte för nåt år sen men inte fått igång än.
Förrutom tomater och chili så har jag melon och gurka, så jag kommer få sjåigt, men eftersom man inte kan fara nånstans i sommar som det verkar så passar det ju fint att pyssla på med växthuset istället. 
Jag längtar efter att få flytta ut allt, men än är det minus på nätterna å inte så jättevarmt på dagarna, så jag måste få till en stabil värme därinne först. 
Men mot helgen blir det nog aktuellt att börja plantera ut. Ska bli så kul!!
 
Förrutom allt växthus piffande i helgen så hann jag även göra iordning vårat uterum så det är kart när det blir varmt.
Vi är lite i funderaningar på vad vi ska göra med det. Just nu är det som en liten "sommarstuga" där ute, med "man tager vad man haver" stuk på allt som är där.
Men det är lite mysigt tycker vi båda. Man skulle ju kunna styra ut allt å göra det till ett modernt uterum, men vi är inte riktigt där än. Vi måste åxå lägga om altan i sommar då den bågnar å har sig, så vi börjar där så får vi se vilka kedjereaktioner det för med sig.
Jag eldar på med det som skall göras och Jimmy tänker ut hur det ska göras , sen hjälps vi åt när det blir dags. Ganska bra uppdelning ändå. 
 
Denna vecka är ju en trasig vecka igen. Jag tog semester torsdag så det blir bara tredagarsvecka för mig. Känns helt okej.
 
Såhär såg det ut i växthuset innan Jimmy satte igång
 
 
Å så ser det ut nu. På höger sida blir det krukor som tidigare. Planen är peta ner de tomater som ryms i bäddarna, men det kommer bli krukor även där, å jag gissar det kommer bli krukor överallt , i uterummet, på altanen, på balkongen på vinden...
Vi kommer växa över med chili :-) Men vi äter åxå MASSOR under året. Alla gillar det, så det kommer inte blir nåt spill på det iallafall.
 
 
 
 
 
Taggar: växthus;