Alive

 
Denna vecka är inte riktigt lika tung som förra. Det går framåt, eller kanske uppåt , igen. Jag har sovit helt okej senaste nätterna och känner mig inte lika sorgsen.
 
Det har varit fina dagar och solen kanske hjälper till. Jag var nog en av de få som inte orkade upp och se på den vackra månen häromnatten men det har varit fina morgnar med vackra soluppgångar och det kanske man blir påverkad av, jag vet inte.
 
Jag bara önskar att kroppen rent fysiskt ville vara med åxå, det är den inte. Jag har ont i ryggen och senaste step passen har jag slitit upp en liten muskelbristning i vänster vad i början på passet  som gör att jag inte kan gå ordentligt dagen efter. Tråkigt när man vill, men inte kan.
 
Förut om åren bekymrade jag mig över alla fysiska kompelx, såsom feta lår, ful mage , finnar och fult hår och annat man kan bekymra sig över, nu är det andra saker....ont i fötter, rygg, mage, dålig syn  och annat.
Jimmy gillar ju att skylla på åldern och i detta fall är det nog faktiskt den som är orsaken.... Tanten börjar helt enkelt bli gammal...
 
Men igår gjorde mitt första "källarpass" på väldigt länge och det kändes bra. Motivationen finns inte där än, men tjurskallen vann över latmasken och jag orkade mig ner i källaren och köra ett cirkelpass. Hade tänkt mig på Lindas spinning men vågade inte med tanke på vaden. Jag har ju mina egna pass att tänka på och ville inte sabba nånting mer än nödvändigt.
 
Det snurrar fortfarande, men inte alls lika mycket och det känns försiktigt potitivt.
 
Jag har fått ladda i helgen med både vänner och barn och det behövdes nog.
 
Nu var det länge sen, men här kommer en låt iallafall... Helt otrolig sångerska och en underbar låt enligt Sunkmamman iallafall...
 
 
 
 

Ovärderlig konst

 

Min onkel Lennart som så hastigt lämnade oss i Augusti var  konstnär.  

Jag fick en tavla av honom för massor av år sen som följt med mig i alla år. Jag har alltid gillat den och den har hängt på min vägg vart än jag bott.

Det är en akvarell med höst motiv och eftersom jag alltid gillat hösten förut så känns den helt rätt för mig. Jag tror han visste om det.

 

Jag bad honom nån gång senare att måla nånting mer men han svarade att han inte kunde måla på beställning. Rätt inspiration och rätt känsla behövdes.  

Jag fick senare en till tavla, även den med höst motiv och dessa två har hängt ihop sedan dess.

 

När jag och Peter köpte lägenheten i Tärnaby 2009 fick tavlorna följa med och hänga på väggen i sovrummet där.

Jag var säker på att jag fått med mig tavlorna när jag tog med mina grejer därifrån och jag har letat efter dem hemma utan resultat.

Peter hittade dom uppe i Tärnaby sist han var dit och nu har dom fått komma hem till mig igen.

 

Det känns bra att ha fått tillbaks tavlorna  och nu skall dom få en bra plats hemma i huset i Burträsk.

 

 

Den vänstra är målad 83, den högra är det inget år på , men jag tror den är målad  i början på 90 talet nångång.

Hösten som alltid varit en bra tid för mig har de senaste åren varit sämre. Jag hoppas det blir ändring på det till nästa höst. Då skall jag vara beredd. 

 

 

 

Vänner och mat

 

Vilken fantastisk kombination

 

Nu är vi inne på vår fjärde omgång av ”halv åtta hos mig ” middagar även om vi har våra halv 6 på söndagar och inte så ofta.

Men det är värdefulla söndagar, väl värda att vänta på som vi alla ser fram emot massor.

Igår var det Anna som var värdinna. Vi andra visste som vanligt inte vilket tema hon hade förrän vi satte oss till bords.

TAPAS, var det denna gång och som vanligt helt fantastiskt gott, snyggt dukat och lika trevligt som vanligt.

 

Det är väldigt mycket värt att träffas sådär och prata,  äta och dricka gott. Ventilera och höra vad som hänt sen sist.

 

 Även om vi träffas mellan varven ändå på step pass, fester och annat så är det dom här kvällarna när vi får sitta ner i lugn och ro och prata, som man verkligen känner att man kan lyssna och även berätta saker själv.

Ni är fantastiska tjejer och jag är så glad att vi fortfarande träffas såhär.

 

Nästa middag blir i början på December hos Britta ….blir spännande att se vad det blir då

Puss på er.

 

 
Hur mycket gott som helst, och detta var bara förrätten . Varmrätten var en fantastisk Paella.
 
 
Efterrätten.