Test av nya ögonen....

När jag var liten så introducerade min mamma mig i korsstygnsvärlden. Under många år så hade jag ständigt en  "knyppling" , som jag kallade det, på gång,  med stora X stygn.
Jag avancerade ganska snabbt och producerade såsmåningom en hel del tavlor och dukar å allt möjligt. En del av tavlorna är inramade å har suttit på väggarna under många år, men ligger numera i nån kartong nånstans.
Dukarna kommer fram till jul och påsk och jag funderar varje gång jag plockar fram dem att man kanske skulle testa igen...
 
Nu ska vi ju komma ihåg att detta var före mobiltelefonerna, och FB mm fanns ju inte.
Så när jag såg på TV eller inte hade så mycket annat å göra så satt jag med dem i knät.  Andra stickade/ virkade eller höll på med annat. Men numera ser man handarbete  mindre å mindre då mer och mer tid går åt till att spela spel på mobilen eller scrolla FB. Lite tråkigt egentligen då det inte blir nåt vettigt av det. 
När jag väntade barnen så var det en självklar syssla fram till fingrarna började domna på slutet.
Sen kom ju FB.......och sen hade jag inte tid när kidsen blev äldre och sen tappade jag ju synen mer å mer så det blev bara jobbigt. Jag har några halvgjorda i nån låda nånstans, men det blev inte kul längre, så för 10 år sen gav jag upp. 
 
Jag har som sneglat åt att återgå till  handarbetandet nu ett tag för jag känner att det kan vara bra att ockuppera min stökiga hjärna med det istället för telefonen, då jag blir som halvstessad av den. Dessutom så har jag ju "nya ägon" nu och att trä in en nål i ett nålsöga går ju numera som en dans.  
Så jag drog jag en chansning å beställde 2 blivande "alster" för å kolla hur ögnen ( och tålamodet)  funkar med detta pillande.
 
Jag tog i å beställde riktigt knepiga saker och har kommit igång med den ena, å det funkar!
Ögonen klarar av det , iallafall nu medan det är ljust om kvällarna. Till hösten kommer jag säkert behöva lite extra ljus, men det är ju så kul å se saker växa fram under händerna. 
 
Hade ju som en tanke att börja rita igen, men det har inte riktigt gått så bra, men detta är enklare då motivet är bestämt och det finns ett möster att gå efter.
Så medans Jimmy sitter å snurrar på sin telefon på kvällarna när vi landat i soffan där vid 21 så tar jag nu fram denna "knyppling".
Tantvarning? Ja, men jäkligt kul! Å skönt att komma ifrån nonsens pillet på telefonen och få producera nånting samtidigt som hjärnan får jobba. 
Det blev ju då inga enkla saker heller till å börja med...
Har börjat med denna.. om jag orkar hålla ut ska jag uppdatera när den börjar vara klar, hur länge det nu ska ta...Har ingen aning om det är ett bestående ryck eller om detta kommer hamna i en kartong åxå, men nu är jag iallafall igåg
Taggar: Handarbete, Linsbyte;

Throwback Thursday V 22

Vi stannar kvar i Maj 2017 en vecka till.... Månaden å året då allt tydligen skulle hända.
 
När jag ser tillbaks så fattar jag inte hur vi hann med allt... Jag höll på med MC kortet som värst, vi renoverade kök, hade kattungar å mitt i allt blev jag och Ingela kidnappade av våra män en fredag.
 
Vi skulle bara "fara förbi" Ingela och Robert efter jobbet en sväng å kanske äta nåt men plötsligt befann vi oss i en bil på väg till okänd ort.
 
Dom hade ordnat med allt. Jimmy hade fått hjälp av tjejerna att packa ner det jag skulle behöva för en natt borta vad gäller kläder, smink å annat. Jag hade ju ingen aning om nånting.
Vi hamnade i Luleå med hotell, SPA och en middag på stan. En riktigt trevlig överaskning och för mig väldigt oväntat då Jimmy inte är den som brukar ägna sig åt såna överaskningar.
Men Robert är ju det,  så dom tillsammans fick ihop en riktigt bra helg där dom verkligen tänkt på ALLT!
 
I November förra året "gav vi igen" .
Jag å Ingela hittade ju på att åka till Umeå å fick med oss några andra par där ena halvan var lika överraskade som Robert å Jimmy.
 
Så nu borde det lämpligvis vara grabbarnas tur igen då.... Jag väntar med spänning...
I bilen med lite bubbel, på väg till en för oss okänd destination.
Dom här 2 busarna hade verkligen fått till en bra helg!
 
Taggar: Throwback Thursday;

Boktips

Ville bara tipsa om en bok såhär mitt i veckan.
Detta med människohandeln och alla razzior där både kända och okända män tagits för sexköp  har ju tagit upp en stor del av nyheterna sista veckorna. Det är ju ingen hemlighet att en av mina stora inspirationskällor är en av dem som åkt fast och han verkar ha gått under jorden efter det med all rätt.
 
Simon Häggström är polis och jobbar med just människohandel och har även varit med på de senaste razziorna,  hans senaste bok I skuggan av sektor 5 kom ut nu precis i dagarna. 
 
Jag har läst de han tidigare skrivit och dom är alla bra! 
Han skriver utifrån de han själv sett på nära håll. Jag skall inte försöka mig på en recention av den, men Adlibris har skrivit nedan om boken: 
 
I kriminalinspektör Simon Häggströms andra roman möter vi kvinnor som säljs för en tjuga i Bukarests slum och männen som lovar dem ett bättre liv i Sverige.
 
Runt om i Stockholm finns det mängder av lägenhetsbordeller och en stor del av de prostituerade är från Rumänien. Bordellerna drivs av män som köper och säljer kvinnor som handelsvaror. Markus Lundström och Natalia Volotkova är ett av dessa kriminella nätverk på spåren. Men när de kör fast tar Natalia saken i egna händer, ett beslut som visar sig bli lika livsfarligt som effektivt.
 
I Simon Häggströms nya kriminalroman får läsaren följa med in på bordellerna och träffa kvinnorna som utnyttjas där. Vi får också möta de samvetslösa kriminella som driver verksamheten och delta i den desperata jakten på dem. I skuggan av Sektor 5 är en fristående uppföljare till storsäljaren Flickorna som sprang. Det är en verklighetsnära skildring, en oerhört spännande, ruskig, 
 
Jag har lyssnat på den på BookBeat men den finns nog i alla ljudboks appar. 
 
 
Taggar: Boktips;