Mer sommarkvällar

 
Har just kommit hem från en trevlig kväll i Bursiljum med goda vänner.
 
Sitter ensam i soffan med en Whisky. Klockan är snart 2. Jimmy har gått isäng, Dennis är på sitt rum, Petter är med Camilla och mina tjejer är i stan.
 
Ännu ett år fick jag köra Dannes Chevelle till Bursiljum där Brolle och Charlotte Perelli spelade. Det var mycket folk och precis som i fjol var festen innan, samt resan ditt nöjet för kvällen. 
 
Vi var på fest först här i Burträsk kos Katta och Thomas, sen drog vi vidare till Busiljum. Som i fjol gick vi inte in men kunde höra allt utanför grindarna och även se lite.
 
Det var mindre folk än i fjol utanför, men jag kom mig in en sväng efter konserten och där var det full fart med dans och band som spelade. Tyvärr blev en i våran bil lite dålig och ville hem, så vi åkte. 
 
Dessa sommarkvällar är ju helt underbara och att få köra en sån bil är ju inte helt fel...Nu sitter jag och funderar på att gå isäng, men det vill sig inte riktigt. Jag njuter av att sitta ensam vaken i huset och bara fundera på livet.
 
Mörkret som lagt sig över byn får mig att oroa mig lite över den annalkande hösten och hur jag skall klara den, De senaste 5 höstarna har ju varit lite tunga, men jag hoppas att en rejäl dos av dessa kvällar skall få hösten att gå smidigare.
 
Vi har en hel del kuliga saker inplanerade för den närmaste tiden och jag väljer att se en månad i taget framåt tillsvidare. Längre törs jag inte kika just nu eftersom jag känner en annalkande oro i kroppen som jag inte vill ha....
 
 
Katarina, Ingela och Robert ( masken)
 
 
Dom är ju bara för underbara . Robert och Thomas... Här vilar inga ledsamheter inte. Kunde inte låta bli att ta med denna bild av total lycka och glädje.
 
 
Nånstans i dimman står bilen jag körde. "nån" gjorde en rejäl burnout här ..... 
 
 
 
 
 
 

Dessa sommardagar....

 
Det är dessa dagar och kvällar man skall minnas i vinter när det är mörkt å kallt och man bara vill sova hela tiden.
 
Igår kväll åkte vi hoj in till Skellefteå med Micke och Erica för att se Weeping Willows sjungandes på en flotte i Skellefteälven. Härlig kväll.
Det var VARMT när vi åkte in, men skönt vid älven. Bandet var över förväntan och det var MASSOR av folk.
 
Dagen hade vi spenderat på Långnäset. Ida, Vilma jag och Jimmy. Vi solade och badade och bara njöt av de få timmar vi hade tillsammans innan Ida skulle jobba.
 
Sen for jag , Jimmy och Vilma till Skråmträsk och plockade 7 kilo Jordgubbar som Vilma rensade och frös in medans vi åkte in till Skellefteå. Hon är som duktig våran lilla "husa" som jag kallar henne. Vet inte vad jag skulle göra utan henne... 
 
Vi kom hem strax före 23 på kvällen och sen satt vi ute tills Ida kom från jobbet vid halv 2 på natten.
 
Klockan 5 vaknade jag av VÄRLDENS åska. Vilma skulle åka upp till Svanstein med Lasse och Lena  tidigt tidigt, så hon var vaken. Jag vinkade av henne och somnade om strax efter 6....
 
Min vana trogen steg jag upp 9.30 och gick en promenad . Jag har lovat mig själv att göra det varje dag hela sommaren....
 
Jag väckte Ida vid halv 12 och vi var en sväng på byn och ner på stranden. Hon for å jobbade och efter middag drog Jag, Jimmy, Dennis och en kompis till honom ut på sjön för att bada tillsammans med Jimmys föräldrar. En mysig kväll på sjön blev det och nu sitter jag å njuter i uterummet med ett glas Rosé och min snygga sambo. 
 
Såna här dagar och kvällar är det bara att njuta och spara i minnet för att ta fram när det blir kallt och mörkt i vinter och då man måste gå isäng i tid för att orka leva....
 
 
Vi hängde med Micke och Erica Stenlund på hoj in till Skellefteå för att se Weeping Willows tillsammans med tusentals andra....
 
 
Weeping Willows med Magnus Carlsson i spetsen. riktigt bra!
 
 
Denna båt alltså.. Jag som hatar båtar har verkigen kommit att älska denna lilla skorv som är utan namn....Den tar oss ut till stranden om dagarna, den får oss att njuta dessa härliga sommarkvällar då vi guppar runt på sjön och badar från båten och gör små strand hugg
 
 
Fortfarande ljust på kvällarna , ett tag ialafall.... 
 
 
 
 

Trevligheter i massor

 
Eller vad sägs om besök av Världens bästa gäng från Världens bästa by, sol, bad, massor av skratt, få träffa mina föräldrar, umgås med Jimmy och slutligen plocka bär. Mycket kortfattat.
 
Vi har ju ett trevligt "Halv åtta hos mig " gäng  som jag berättat om tidigare. Vi är 5 tanter som träffas söndagar och äter hos varandra under året. Dessa "tema middagar " är alltid nånting speciellt. Vi har valt att träffas Söndagar under året för att avsluta varvet här i Burträsk då även männen är med. Temat är alltid hemligt ända fram till middag då vi andra försöker gissa vad det kan vara. 
 
Senaste året har vi ätit Tapas, hos Anna, 70 tal hos Berit, Paulo hos Britta och Kreolskt hos Jennie. Avslutningen här var "Fast food" och temat var som vanligt hemligt och efter en hel del gissningar kom dom fram till rätt.
Vi bjöd på Svamp toast till förrätt, Fetaost marinerade hamburgare till varmrätt och glassfllda citroner till efterrätt.
 
Förslag på nya Teman skrevs ner på lappar och denna gång fick även grabbarna vara med och skriva så nu blir det spännande att se vad alla fått....
Vi har då ett år på oss att fundera vad vi skall laga.
 
Alla checkade in på Camp Tjärnström redan på Fredag  fm och vi åkte ut på Långnäset där vi hade picnic och badade, åkte vattenskodor och bara myste. Sen blev det middag och lekar. 
 
Som vanligt en trevlig dag / kväll med detta fantastiska gäng där man alltid kan vara sig själv oavsett hur man mår.
 
På Lördag fick vi se den inspelade filmen från våran Mamma Mia föreställning i Maj och jag blev verkligen imponerad av hur bra vi var! Riktigt proffsigt!
 
Sen blev det mer bad och sol när alla åkt hem och Isak blev kvar med Petter till Söndag då jag , Jimmy och Vilma for hem till Rödå för att träffa mina föräldrar, plocka bär och sen hämta upp Ida i Vindeln innan vi åkte hem idag.
 
Vi hann en sväng på Sandvika och tog oss ett dopp i älven innan det började regna. 
 
Ikväll har vi plockat mer Hjorton och nu är det bara att slöa i soffan och vänta på att få gå isäng för att njuta av ännu en dag med lovat finväder imorgon. 
 
Lite bilder som vanligt...
 
 
Picnic på Långnäset
 
 
Jimmy, Anna och Ronny vågade sig på vattenskidor...
 
 
Vad passar bättre till en grillad Hamburgare än en Pripps Blå? Lite rörigt blev det dock när det kom en kille från Luleå mellan för och varmrätt som skulle köpa Idas moppe, men det löste sig fint med hjälp av alla som hjälpte till med grillning och lastning av moppen som han köpte.
 
 
Alla par hade med sig en lek var, så det bev en 5 kamp, som tjejerna vann efter de sedvaniga "få andra laget att skratta" avslutningen ....
 
 
Vanlig aktivitet på sommaren .... 
På Söndag åktes det ring och badades från båten. Härligt med sommar!
 
 
Hjortron har vi åxå plockat. Sammanlagt 3 liter här och i Rödåliden
 
 
Den sedvanliga morgonpromenaden "runt berget" på Lia hemma hos mamma och pappa. Jag fick gå själv men det gjorde inget
 
 
Rödås fina strand Sandvilka... Finns ingen bättre sand nånstans