Lycka är inte någonting färdiglagat. Den kommer från dina egna handlingar - Dalai lama

 
 
Onsdag och full fart mot helgen...
 
Jag försäker träna,  och har varit sista gången på gymmet innan dom stänger 1 Juli. Däremellan promender och "Paulo pass". 
 
I helgen är det Stadsfesten och Vilma och hennes kompisar skall fara på det så det blir att hämta på Lördag natt.
 
Jag har lagat en hel del mat dessa veckor. Både glutenfritt, laktosfritt, vegetariskt och vanlig mat. Det är som lite kul att få laga sånt man inte brukar i vanliga fall.
 
Alla barnen är hemma nu så det är fullt i huset. Det känns bra trots att jag alltid har svårare att sova när det är så mycket spring överallt....Men det får man ta.
 
Imorgon blir det Haddingen och nya naglar. Men jag funderar på att ta samma färg som jag har nu. Har trivts bra med det. Det är första gången jag inte blivit less. Tycker fortfarande att dom är jättefina. 
 
Två dagar kvar, sen helg igen.....
 
 
 
 
Jag och Vilma i Barcelona. Imorgon är det en månad sen vi åkte dit ... tiden går fort!
 

Midsommar 2016

Ja då var den helgen över. En mycket trevlig helg fylld med vänner, skratt och god mat. Precis som det skall vara på Midsommar.
 
Midsommarafton i Rödå och Midsommardagen i Bygdsiljum. Två olika ställen och två olika typer av fester.
 
Rödå blev som vanigt trevligt. Vi började med sill och "pären" hos Ronny och Anna. Sen blev det Rökta räkor hos Janne och Britta. Det var verkligen supergott. Vi satt ute trots det hotande mullret, Men vi klarade oss fint från regn.
 
Sen gick vi över till Ronny och Anna igen där vi åt grillat och lekte lite lekar. Detta gäng altså. Jag känner mig alltid så tacksam att jag får umgås med dessa underbara människor i denna trevliga by. 
 
Förrutom våran fest så var det fest på Klubbstugan, i "Partyvillan" och en hel del andra fester, bland annat en , där Ida och hennes kompisar var. 
 
Senare på kvällen samlades alla på fotbollspan för en gemensam Brännbollsmatch. Jag vet inte hur många vi var, men det strömmade till folk från alla fester och även från Rödåsel. Mycket trevligt.
 
Jag körde, så vi åkte hem på natten för att inte lämna Vilma i byn helt själv. Klockan var kring 1 när vi kom hem och jag fick mig en STOR whisky.
 
På midsommardagen blev det en hel del pyssel ute, och senare på kvällen for vi till Bygdsiljum. Där blev det lite stafettkubb och lite annat trevligt . Vi stannade inte så länge där utan var hemma vid 12 tiden. För rättvisans skull körde Jimmy den kvällen.
 
Nu är det soffhäng och alla kidsen är hemma inklusive Ida. Två veckor kvar för Jimmy och Vilma och tre för mig. Sen är det Dennis tur att jobba.
 
Vi kör på....
Lite bilder...
 
 
Hela gänget. Anna, Jennie, Jimmy, Jocke, Britta, Jag, Janne, Johannes och Ronny. Berit och Urban saknade vi. Dom var i Grekland
 
 
 Rökta räkor.. mums
 
 
Trevliga lekar
 
 
Bastu och bad i sjön på Midsommardagsnatten. Vackert i Bygdsiljum
 
 
Robert, Ingela, Victoria och Lars
 
 
Gabriella ( som vi köpte katten av) , Jag och Jimmy
 
 
 

Full fart mot Midsommar

 
Ida har jobbat sin första kvällvecka och hon verkar trivas riktigt bra på jobbet och det går åxå bra för henne vilket känns kul såklart. 
Jag är glad att Jimmy gav henne chansen och trodde på henne.
 
Idag har hon varit på kurs hela dagen och jobbat några timmar efter det. Så hon kom hem nyss. Trött men glad. Imorgon är hon ledig och eftersom jag skall till Umeå på lassa så kan hon åka med mig vilket passar aldeles utmärkt. 
 
Vilma har åxå jobbat i veckan och även om hon inte får göra så himla mycket så är hon ändå nöjd med jobbet. Så det känns bra. Hon är på "Gårdarna",  ett äldreboende här i Burträsk som "grötflicka" som det kallas. Hon får pyssla om gamlingarna lite. 
 
Jag kan inte låta bli att tänka på hur det kändes för två år sen när vi nyss flyttat hit. Ida sommarjobbade då på samma ställe som Vilma är nu, men hon var trött och sjuk då och orkade knappt med livet. Jag var förvirrad och nyinflyttad och Vilma ville bara hem till Rödå igen ..Tänk vad mycket som hänt på dessa två år. Allt har liksom ramlat på plats och det känns riktigt bra nu, men det har tagit tid...
 
Just nu är det fotboll på TV och Jimmy och Kisse ( som änu inte har fått nåt officiellt namn) ligger och tittar på det.
 
Sverige måste vinna för att gå vidare och till och med jag tycker det är intressant och kollar med ett öga på matchen.
 
Umeå imorgon som sagt. Var ju och kollade hörseln i början av året eftersom min tinnitus inte blir bättre och då kom det fram att jag har ganska orddentligt nedsatt hörsel på båda öronen. Det må väl vara att jag hör dåligt, men det som besvärar mig mest är ändå min tinnitus... Vi får se vad det ger imorgon.
 
Sen blir det Midommarledigt. Tre veckor kvar att jobba efter det och sen semester. Det går bra nu...
 
 
Kisse brukar ju försöka jaga bollen , men idag har hon varit ute för första gången en bra stund, så hon är nog lite trött och struntar i matchen....