När jag har funnit min väg kommer det inte att finnas några svåra stunder, Jag tror att jag har en uppgift att fylla

Ligger och myser i lägenheten med min katt.
Idag var jag och lämnade in bilen för att byta lampa...Det knns som fånigt att man inte kan göra det själv. När jag for hem inser jag vilket fin bil jag har egentligen. Jag har ju en lånebil nu...Men jag saknar 4 hjulsrfiften och mina xenonlampor och extraljus. Jag saknas stolarna, hästkrafterna, stereon och allt annat lull lull.... tur det bara är några dagar.
 
När jag kom hem for jag och sprang en sväng. Jag vet inte riktigt vad som hänt med min tränings iver. Jag springer nån gång då och då och lyfter lite vikter, men jag är inte alls lika träningstokig som förut. Jag mår bra ändå. Visst vill jag sköta om kroppen och jobba på att hålla den i trim, men jag förstår att gymet, som varit "mitt andra hem",  länge har även varit ett ställe jag kan vara på när jag inte vill vara hemma. Nu mår jag bra hemma och jag trivs med att,  som ikväll pyssla och greja här. Jag antar att det jag fick ut av träningen får jag på annat sätt nu. Jag kommer nog alltid at träna men på ett annat sät kanske, med ett annat mål. 
 
I veckan är tjejerna som sagt i Svanstein med pappa och jag gör precis som jag vill...äter när jag är hungrig och gör vad jag vill på kvällarna, jag trivs bra med att vara själv åxå, så det gör mig inget att inte umgås med nån en sånhär kväll. 
 
Nu skall jag krypa isäng med min bok.... I morgon är det torsdag och det betyder Step. Pappa och mamma är i Göteborg hos lillebror som fyller 40 i morgon och lilla Nils som fyllde 1 år förra veckan. ..... Så det blir inte nån middag hos dom. Får klara mig ändå..
 
 
Tjejernas rum. Lite mera hemtrevligt nu när jag fåt upp lite på väggarna
 
 
 
 
Foron på min vackra Vilma sitter ovanför hennes säng
 
 
Och vackra Ida .....

The simple things are also the most extraordinary things, and only the wise can see them

ÄNTLIGEN vinter!!!

Jag kanske kan begrava Sunkmamman delvis under snön nu då när jag ändå håller på, men jag vill INTE ha tillbaks henne till våren. Det blev långpromenad broarna runt på måndag och en riktigt skön kväll, bara slappa och mysa. Ungarna är ju som sagt i Svanstein så det är bara jag och katten som skall samsas om sängen.

En halvljus lampa ha gått på min fantastiska Skoda. En Xenonlampa… Fint tänkte jag. Jag ringer SKODA och ber att som skickar hit en lampa så byter vi den… Men NEJ det kunde man ju inte göra själv inte. Då måste man in på verkstan. FÖR ATT BYTA LAMPA!!  Nåja. Vi fick hit en lampa i alla fall och jag bad verkstan testa. Men det gick mycket riktigt inte. Så nu måste jag in till Skellefteå för att lämna in bilen, ta ut en lånebil som skall tillbaks på söndag senast. Jag måste gå en timme tidigare från jobbet för att hinna till verkstan innan 16 i morgon, men lampan slipper jag iaf betala … Den går på tusenlappen typ….. Åja jag ska inte klaga egentligen. Jag åker ju säkert och alltid med bra däck. Jag behöver inte tänka på nånting, bara tanka och köra och nu skall jag till och med få den tvättad och uppfixad när den är inne om jag har tur.

Nu börjar jag längta upp till Tärnaby. Liftarna skall öppna i helgen enligt uppgift och des snöar en massa...Jag och Peter håller ju på att diskutera hur vi ska lösa det ekonomiska runt lägenheten. Om han ska köpa ut mig eller. Det är både ock. Jag kommer kanske inte att vara där så mycket själv eftersom ungarna just nu inte är så intresserade av att vara där och jag kommer inte att ha råd heller. Men samtidigt kommer det att bli konstigt att inte kunna åka upp när man vill.  Jag skall försöka prata med Peter att jag ändå kan få vara där mot en avgift naturligtvis. Kan ju bli lite känsligt i en framtid när jag tar med mig nån annan, nen det kommer ju han åxå att göra så småningom…

Nya Datasystemet på LIMTRÄ är igång och det är lite trassel mellan varven. Ändå verkar det flyta på betydligt bättre än vad det gjorde på sågat när vi körde igång i April i fjol. Lite har man nog lärt sig. Ikväll skall jag till Burträsk och äta middag hos Jimmy och träna lite på ett riktigt Gym! Skall bli trevligt.

Dagarna går i Sunkmammans liv, och som jag skrev förra veckan, så ser jag fram emot morgondagen när jag går och lägger mig. Det känns nästan som jag upplever livet mer nu är bara lever det….

 
Längtar upp....


Fantastisk helg i November för 2 år sedan...

När du vill veta nånting, kasta dig rakt ut i det

I morse steg jag upp tidigt.... Eftersom klockan var omställd var den strax före 8 när jag drog ut på min 2 immars "Walkabout". Jag tror faktiskt aldrig att jag varit ute och gått så länge och så långsamt själv, utan att vara på väg nånstans. Det var riktigt skönt, avslappnande. Jag hade ju enligt order inga lurar med musik utan gick bara och lyssnade till naturens ljud. Jag gick broarna runt 1,5 varv och det var riktigt härligt. Jag hade ju tur med vädret. Ganska kallt men vackert. Jag trodde jag skulle bli less och otålig, men det blev jag inte. Ska försöka få in en sån promenad lite då och då som balans till mitt i övrigt ganska fartfyllda liv. Tankarna fick snurra fritt och jag märker att jag funderar mycket på våran boende situation. Det hugger nog fortfarande i hjärtat över det faktum att vi missade Lenas hus.... Jag vill så gärna att tjejerna skall få ett rum var och att dom skall trivas med sina liv. Jag vill att dom skall kunna få skapa sig sina egna mysiga miljöer..... Men det är nog bara att vänta. Jag är ju en ganska otålig själ och vill att saker ska hända NU, men jag tror vi måste ta det lugnt. Jag får lite på att det kommer att bli bra..... 2013....
 
Tjejerna packade och grejade för sin Svanstein resa nu till höstlovet,  dom var ut en sväng på dagen innan Johanna for hem. Dm gick ner till älven och tog lite bilder. Själv låg jag mest i sängen och läste min nya bok som jag fick av brudarna i fredags "Femtio nyanser av honom" .Jag har ju till och från varit en liten "bokmal", men de senaste åren har jag inte orkat läsa, inte orkat koncentrera mig på handligen.... Men nu gick det alldeles utmärkt. Jag har nog kommit igenom halva boken bara idag.....
När tjejerna farit for jag till Rödåliden och övade med Jourkören inför julkonserten den 12 December. 
 
I morgon skall vi igång med nya datasystemet på Limträ äntligen. Nu kommer vi alla att arbeta i samma system, vi kommer att ungefär samma förutsättningar och vi kan skapa rutiner i arbetsgruppen om passar alla. Skall bli skönt, men jag minns ju hur det var när det sågade och vidareförädlade drog igång i April i fjol.... Så jag räknar med några hektiska arbetsdagar med övertid.... Tur tjejerna inte är hemma i veckan. 
 
Nu blir det några sidor i boken innan jag ska sova. 
 
 
Vackert på mogonen med den ångande Vindelälven
 
 
Har börjat vänja mig vig hängbron, men den är riktigt läskig att gå över på kvällen...
 
 
 
Bra bok.....