Måndag

 

Då var det Måndag igen och jag hann inte ens med min Söndagsbloggning igår. Det är ju lite ovanligt, men det var som full fart hela helgen.

Min kompis Kjell, som jag känt sen jag var 12 år, fyllde ju 50 i november och vi gav honom en middag i present. Vi hade tänkt försöka få till det under sommaren, men av nån anledning fick i inte riktigt ihop det, så det blev nu istället. Men det blev ju jättetrevligt det med.

 

Vi bjöd på trerätters och hade nog mycket att prata om för klockan var kring 03,30 när jag och Carolina kom oss i säng.  Då sov grabbarna sen länge vilket måste betraktas som MYCKET ovanligt i mitt fall, att Jimmy är i säng före mig…

 

Lördag blev det en tur i svampskogen och sen var det bara att ladda om för 110 års fest i Bygdsiljum med Rockabillytema.

Mycket folk och mycket prickiga klänningar. Alla var så fina och hade gått mer eller mindre ”all in” på klädseln.

Vi tog gamm´ Volvon till festen såklart, man måste ju komma i passande bil…

 

Söndag blev det mera svamp. Vi hade fått ännu ett tips och där hittade vi riktigt bra med STORA gula kantareller, lite trattisar åxå. Kul!

Nu har vi så vi klarar oss i vinter.

Ida och Lasse kom hem med en sjuk Vilma på kvällen och sen var det ett himla svamp rensande, förvällande och hel del  annat pyssel som gjorde att jag inte hann med bloggandet.

En ny vecka har startat och den börjar med ett Step pass strax och sen är det inget annat inplanerat på  kvällarna i veckan, vilket är ovanligt i min värld.

Jag siktar på helgen istället, då blir det Cyklesfest i Rödå, DET ser vi fram emot mycket. Tillställningarna i ”Världens bästa by” är alltid trevliga.

 

 
Lyckades inte ta några bilder alls på Fredagskväll. Jag har börjar glömma bort telefonen när jag har trevligt har jag märkt, vilket i sig är en bra grej förmodligen. Detta är Carolinas bilder:
 
Förrätt. Fisksoppa. Jimmy hade gjort en riktigt god soppa med saffran, curry och lite annat smaskens
 
 
Entrecote från Saluhallen i Burträsk, det betyder att den kommer från området häromkring. Vitlöks och rosmarinsspäckad med gratinerad potatis och Bea.
Egen Rosmarin, egna potatisar och Jimmys egen Bea som blev jättegod ( efter 2a försöket)
 

Mitt enda bidrag till middan. Krusbär och Svartvinbärspaj från våra egna buskar, med Marsansås från Konsum ...
 

Detta med Rockabilly... Fick inte till frisyren som jag skulle ha den, och Vilma var inte hemma och kunde hjälpa mig heller, så det ser nog mer ut som jag skall på "Spansk afton" . Men klänningen var okej.
 
 

Några av brudarna.
Fr v: Gabriella, Anette, Victoria, Jag, Ingela, Susanne och Carola
 

Födelsedagsbarnen: Fr v. Dhemi ( 20 år) hennes kille Danne ( 40 år) och Tomas ( 50 år)
 
Bra underhållning och god mat och , som sagt, mycket folk!
Trevlig fest på Siljegården i  Bygdsiljum
 

STORA kantareller hittade vi på Söndag.
 
 
 
 

 

 

 

 

Träningstankar

 
Ja då är hösten strax här inte blev heller denna sommar "Sommaren då jag verkligen skulle komma igång"
 
Hur många tänker så på våren?
 
I år , då jäklar. Jag skall vara i riktigt bra form innan sommaren.....eeh, innan hösten...hmmm kanske till nyår ... eller .... till våren....eller??
 
Sen börjar det om igen.
 
Att börja är enkelt. Att få tankarna i huvet som sätter målet, att planera hur mycket man skall träna och med vad. Oftast ät det lätt at börja men svårt att hålla uppe farten. I regel sätter man för höga mål tror jag. 
 
Man planerar in för många pass på en vecka och sen tappar man sugen när man inte klarar det, eller man sätter för kort tid till målet skall vara nått. Det tar tid att komma i form om man inte är det redan. 
 
Jag är precis likadan även om jag aldrig nånsin slutar träna helt. 
Jag har kört nåt pass / vecka i sommar åxå men mycket mindre än vad jag , som vanligt, hade tänkt. Det kommer så mycket emellan och på sommaren måste det få göra det. Stressen man känner när man skall försöka pressa in ett träningspass på en tid man inte har är inte bra är min teori.
 
Jag har promenerat i princip varje dag så det får jag väl vara nöjd med. Och nu på Onsdag tänkte jag smyga igång med Step passen.
Men i höst kommer jag bara ha ett pass / vecka här, på Måndagar. Sen delar jag ju Rödåpasset med Jennie, Malin och Maria som vanligt.
 
Promenader är bra både för kroppen och för sinnet. Det är härligt med frisk luft men man måste ju öka på dosen om det skall ge nånting och det är svårt med en enkel promenad...MEN det är klart bättre än ingenting alls...
 
 
En intressant notering jag gjort i sommar är att tjejer, damer, tanter , kvinnor, gummor promenerar mycket, och det ofta på morgon / fm. Tillsammans med andra eller själv med ljudbok / pod/ musik i öronen.
 
Killarna kommer igång på eftermiddan och tränar oftast själv. Springer, cykar, inlines....Lite hårdare träning.
 
Detta är helt utan forskning och  bara mina egna observationer och de verkar vara likadant om man än befinner sig i, Luleå, Umeå Skellefteå eller Burtäsk.
 
Over and out från Sunkmamman som nu skall isäng . Ikväll blev det en kort promenad och lite källarträning. Det känner jag mig nöjd med..... 
 
 
 
Strax dags att dra igång för hösten ......

Lycka är när du känner dig tillfreds med dig själv utan att känna behov av någon annans samtycke

 
Då var det Söndag igen... Denna helg hade vi inget planerat alls....
 
Vi blev bjudna på Sursträmming hos Jimmys föräldar på Fredagkväll men tyvär blev Janne ( Jimmys pappa) sjuk och blev inlagt på lassa på Fredag eftermiddag, men Kerstin ville vi skulle komma ändå så det gjrde vi.
Gott var det. Vilma hann hem från Umeå åxå och åt med oss ( dock inte Surtsrömming),  Petter var åxå med men Dennis hade match så han kunde äta med oss tyvärr..
 
Sen skulle vi köra Dennis till en kompis i Åbyn och där blev vi åxå kvar hos Nicklas och Carola.
Bastu och sen såg vi OS finalen i Fotboll. T o m jag såg även om jag tycker det är skittråkigt att se fotboll.  Ett Silver blev det ju, så det var ju trevligt!
 
På Lördag tog vi hojen och åkte till Skellefteå . Vi var förbi Jmmys syster Lina och hennes Jonas och lilla Jill. För en månad sen fick dom sitt andra barn  ( Melker).  Lina fyllde  år på Lördag så vi passade på att åka förbi och gratta och gosa med bäbisen 
 
Sen gjorde jag nånting som jag inte trodde jag skulle våga: Jag körde våran MC !
Den är stor och tung och ett riktigt as till hoj, men den var faktiskt riktigt lättkörd. Så vi tog en repa med mig som chaufför. Jag har ännu inte fått mitt tillständ, men så fort jag får det blir det mera åkning. En Övningskörningsväst är införskaffad så nu är jag på G...
 
På kvällen hamnade vi hos Johan och Sandra och där var det trevligt. Vi skrålade och sjöng och gosade med deras små kattunngar som är en vecka gamla ungefär..
 
Idag blev det en massa småpyssel och vi avslutade med en film nu på kvällen.
 
En helg helt utan planer blev ändå full med aktiviteter. Mycket trevligt.
 
Imorgon börjar alla utom Ida skolan. Dennis och Vilma skall på nya skolor och Petter börjar 6an så det är nytt för alla, skall bli spännande .
 
Dags att koja nu så man orkar morgondagen och det betyder  ligga sked en stund.....Bästa stunden på hela dagen