Corona fritt...?

Jag hade tänkt bloggen skulle vara Corona fri,  eftersom det står om det på alla andra ställen. Men det går ju inte att undgå längre, det påverkar alla, även oss i lilla Burträsk såklart.

Tisdag, onsdag och torsdag hade jag tänkt sitta på kontoret i Umeå och jobba eftersom Vilma skulle söka jobb i Umeå, Jimmy var borta å jag kände att jag inte ville vara hemma.

Men på tisdag när jag vaknade kände jag mig mer hängig än i måndags och förkyld. Jag brukar i normala fall jobba en sån dag, och även träna lite försiktigt. Men PostNords  restriktioner säger att man inte får gå på jobbet om man är förkyld, så det var bara att packa ihop å åka till Umeå ändå men sätta sig i Idas lägenhet å jobba. Å där blev jag sittande tisdag å onsdag.

På onsdag efter jobbet hade jag tid hos Anna för mina nya naglar och det gick ju finfint, trots förkylningen.Sen blev jag bjuden på smarrig middag av Ida och Vilma som likt två husfruar pysslade på i köket när jag kom hem.

På onsdag efter jobbet åkte jag hem till mamma å pappa. Jag kollade först att det var okej att jag kom, och det var det. Så jag å Vilma åkte dit.

Jag var åxå på besök till tjejerna i gympasalen på kvällen eftersom jag skulle leverera lite nya stepbrädor som jag köpt tidigare i vår till Rödåbygdens IK då de gamla börjar vara slitna.

21 stycken närmare bestämt. Bättre begagnade och inhandlade från en förening utanför Varberg. Tack vare mina kontakter på jobbet kunde jag få upp dem till Umeå utan fraktkostnad och sen var det bara att packa bilen full å ta dem sist biten till Rödå.

Denna kväll ledde jag dock inte passet men jag var med, och det kändes då bra. Lite segare i kroppen än vanligt men inget annars. Så jag bestämde mig för att jobba på kontoret på torsdag eftersom jag skulle sova hos mamma å pappa på onsdagkvällen. På torsdag kväll kom restrektopner att man inte får jobba på annat kontor än där man är strationerad, så det var bara att säga hej då till Umeå kollegorna ett par veckor. 

Men man blir ju lätt hypokondrisk med tanke på detta virus. Det som känns lite konstigt är att i Postnord världen får man inte gå på jobbet om man är förkyld, men tex Jimmys företag har inga såna restriktioner, så på tisdag flög han söderut, med samma förkylning som jag. Han kom hem i natt och jag har ju ingen aning om vilka han träffat på sin resa, så det betyder att han mycket väl kan vara smittad. Men han får gå på jobbet trots förkylning, men inte jag.

Vi har kommit i det läget nu att det nästan känns som en total lock down skulle behövas för å få slut både på smittan, men även för rädslan att bli smittad.

Vi får se hur det hela utvecklar sig. Det är ju oundvikligt att inte påverkas av detta dock. Hela tiden kommer nya direktiv.och nya smittade. 

Men nu är det iallafall helg och vi har pga detta virus inga planer i helgen då min resa till Stockholm blev inställd. Så det blir att stänga in sig å se serier hela helgen kanske?

Ha en trevlig helg alla 

Mello loggan är nu ett minne blott. Nu är det mer diskreta vårvinter naglar som gäller . 
Denna gamla gasmask som hänger på kontoret kommer ju väl till pass i dessa tider... 

 

Kommentera inlägget här :