Luleå

Ja det är ju inte alla år man kommer på att se melodifestivalen live. En gång tidigare har jag gjort det å det var åxå i Luleå men då på tävlingsdagen för en massa år sen.

Hur som helst så åkte jag å Anna upp på fredag em. Efter incheckning tog vi en snabb burgare på Max innan vi bytte om å åkte till arenan.

Clarion Sense ligger ju väldigt bra till i Luleå. Nära till allt, inte långt heller till arenan, så allt gick smidigt. Sen är det ju alltid spännande att befinna sig i hemstaden.  Det är 30 (!) år sen jag flyttade därifrån och det har hänt en del sen då kan man säga.

Folket jag kände då känner jag inte längre, känner inte ens igen skulle jag tro även om jag skulle springa på nån, vilket jag säkert också gjorde.   

Det är svårt nu att tänka sig att jag vuxit upp i Luleå. Stan är vacker (och blåsig) och det är alltid kul att komma dit. Men det är långt ifrån hemma längre, även om jag av ren tjurskalle håller på Luleå Hockey fortfarande.  För det är som ”hemmalaget” även om inte ens arenan heter samma längre som när jag bodde där, men för mig är det fortfarande ”Delfinen” trots att det sen länge heter Coop arena.

Det var spännande att följa hela produktionen från andra parkett. Det är ett himla pådrag mellan och under låtarna och man förstår ju när man sitter där vilken stor apparat det är egentligen. Hur mycket folk som är med och vilken logistik och timing det är på varje minut av sändningen.

Låtarna då…

Ja i arenan tyckte jag Drängarna och Anis fick igång publiken bäst. Mariette och Mohombi var mina förhandsfavoriter innan och dom tog sig ju åxå vidare sen på lördan.

Efter genrepet drog jag å Anna ut på stan å tog några öl. Vi träffade några trevliga grabbar från produktionen som vi spelade shuffleboard med vilket var riktigt kul. Efter vi stängt stället så vandrade vi hem genom stan å stöp i säng.

Lördag var vi uppe å åt frukost med, jag tror varenda kotte på hela hotellet … trångt var det i alla fall… Sen blev det nån timme i Spaet innan vi rullade hem mot Burträsk.

Jag hade ju inte träffat Jimmy riktigt på hela veckan så det var så skönt att få komma hem. Vi lagade en riktigt god middag och sen sjönk vi ner i soffan å kollade på Mello. Rätt låtar gick vidare och nu är det nya tag innan nästa helg. Produktionen har rullat vidare från Luleå ner till Malmö och för dom är det bara att bita tag i en ny stad, nya artister och ny show.

Söndan blev ganska lat fram till 15 då jag hade mitt Spinning / Multi pass på badhuset. En god middag efter det och sen ramlade båda grabbarna in på kvällskvisten.

Nu tar vi tag i en ny arbetsvecka som vanligt å siktar på nästa helgs trevligheter. Jimmy åkte söderut på morgonen och kommer åter på torsdagskväll, så jag ska försöka hålla ställningarna så gott det går hemma.  

 Jag å Anna
Alla artister i "Green room" aldeles framför där vi satt
 
 

 

Taggar: Resa;

Kommentera inlägget här :