Måndag 30 Maj 2022

Det var den långhelgen det....
 
Det blev ju tyvärr inte så bra väder som man hade kunnat hoppas, men vi var ute å grejade på gården ändå. Regnet behövdes ju och nu är alla våra vattenreserver fyllda för bevattningen i växthuset mm.
 
På onsdagkväll var jag med mina kollegor från badhuset och åt på Världshuset. Det var jättetrevligt. Vi var 11 stycken så det var bra uppslutning även från dom som är mammalediga / pensionärer. God mat såklart också. 
 
Det blev ytterligare ett besök på Världshuset för mig på fredag.
När vi jobbat klart på fredag em blev vi lite lata å iddes inte laga middag så vi drog dit lite på vinst och förlust och det fanns ett bord över, så vi fick oss middag. Jättegott även den gång!
Sen ramlade det in en drös andra vänner i bordet bredvid, så vi hängde kvar med dom och efter det drog vi hem till Nicke och Lena alla 12, och där blev vi kvar resten av kvällen. Riktigt trevligt. 
 
På lördag var jag å svärmor på våran årliga sväng till Renfors och köpte lite sommarblommor, sen hann vi med att uppvakta henne inför morsdag också, då Jimmy skulle till Tyskland på söndagmorgon på den riktiga morsdagen.
 
Själv packade jag ihop mig själv och Vilmas katt på söndagmorgon och drog till Rödåliden för att  uppvakta min mamma.
Jag var kvar där ett tag och åt middag. Jättemysigt och helt okej väder. Vi satt ute på deras veranda i solen en bra stund. 
Sen åkte jag vidare till Umeå och Vilmas lägenhet. Kidsen var på väg upp från Linköping där dom varit under helgen, så jag hann med lite serietittande ett par timmar innan dom kom hem. Katten var nöjd att få komma hem tror jag för hon la sig tillrätta och somnade ganska direkt.
 
 
Jag är ju klar med alla de avsnitt som finns av "Chicago fire" (har altså sett över 200 avsnitt)  så nu är det "Queen of the south" jag ser på Netflix.
De är "bara" 5 säsånger och jag är i mitten på 4e nu. Jag gillar dessa långkörare. Dom kan man ha på lut när man inte har annat att göra. Däremellan kan man klämma in andra kortare saker. Nu ser jag å Jimmy både "Fartblinda" och "Partisan" så det gäller att hålla reda på vad man sett å inte.
Att se serier med Jimmy är ju lite komplicerat. Antingen matar vi bara på avsnitt efter avsnitt , eller så får jag vänta i veckor på att han ska få feeling och vilja se vidare. Ibland ledsnar jag å ser klart själv. 
 
Idag är det måndag och jag är kvar i Umeå. Skall till Anna å få nya naglar i em, sen skall vi försöka boka Cypern resan efter det, så det blir en full dag och kväll. 
 
Jimmy lyckades ta sig fram till Tykskland utan pass igår....
Det hade inte hunnit komma innan han åkte trots att det är en månad sen han var å gjorde det. Jag hoppas han kommer sig hem på fredag också, men det återstår att se vad dom säger på flygplatsen i Berlin när han ska hem igen.
Jag skall då vara kvar i Umeå ett par dagar nu när han är borta. Åker hem på onsdag kväll. 
 
Har tänkt fara å titta på lite hojar under veckan, umgås med mina barn och kanske få hänga med dom på gymet en kväll. Vi får se vad vi hinner med. 
 
Trots alla aktiviteter i helgen, middagar, trädgårdspyssel och besök hos mammorna så blev det inte fotat nånting av det. Jag måste nog skärpa mig på den punkten tror jag. Dessa bilder är de enda jag hittade i telefonen  nu.
Inte så roliga, men ni får dem ändå...
Det regnade rejält på torsdagmorgon, men skam den som ger sig... Det finns löpband på gymet, så istället för min vanliga sväng runt byn så blev det en sväng här istället. Inte lika kul, men det blev iallafall av. Jag vill inte ge efter och strunta i rutinerna nu när jag kommit igång med dem. 
Callan hemma hos oss. Jag fick order av Vilma att skicka bilder och filmer på henne varje dag, och det gjorde jag.
Jag fortsätter mitt alkoholfria liv och denna öl är är en favorit. Riktigt god, skulle bara ha varit en större flaska...
Åsså Vilmas katt igen, hemma hos mamma å pappa där hon fick eget rum de timmar jag var där. Mamma å pappa har ju tre utekatter, så det hade nog blivit kaos om jag släppt ut henne i huset.
Nu är hon återlämnad till Vilma och det blir då inga mer kattbilder på ett tag haha.