Tänk om lugn och ro inte kommer fastän alla omständigheter fallit på plats. Tänk om det istället fungerar så att när du hittar ditt lugn och ro, så faller allt på plats -Tomas Lydahl

 Är inne i en lugn period nu, och det är så himla njutbart. Dagarna går. Julen närmar sig. Jag får pynta hemma och göra huset ännu mer trivsamt än vad det redan är. Jag längtar hem redan när jag stänger dörren på morgonen för att fara till jobbet och jag ser fram emot många lediga dagar under julen, även om jag inte tagit ut nån extradag mer än de vi redan har. Umgås med barnen och bara vara hemma .

Julen spenderas i vanlig ordning på Rödåliden med mamma, pappa, mina tjejer å deras pappa. En fin tradition som känns helt okej för alla inblandade. ”Ur –familjen” som jag kallar det.

Vi ska ner till lillebror i mitten på december och gå på Lisebergs julmarknad. Innan dess har vi en trevlig Rödå fest att se fram emot nästa helg också. Så just nu känns allt som bara bra. Jag har lärt mig att njuta av dessa perioder och finna ro i känslan att allt är bra, för jag vet att det kommer dagar när det inte är lika bra. Det märkliga är att just DÅ , när allt är så mörkt som det blir ibland, kan man inte tro att det ska kännas såhär bra igen. Min hjärna har fortfarande inte fattat att det svänger efter alla dessa år. Men just nu njuter jag av lugnet och harmonin som finns i hela kroppen..

Jag ser åxå fram emot min ”detox Januari” , då jag åter igen ska avvara snus, kaffe och alkohol under en månad och göra en riktig ”rensning”  och leva i allmänhet ännu sundare än vad jag gör annars. Brukar vara som skönt att börja året så. Snuset brukar vara det värsta. Å sen är jag ju så förtvivlat korkad som inte fortsätter hålla upp när jag väl gjort det en månad… Det är bara dumheter.

Nåväl, nu ska jag snusa på en månad till, lite drygt,  i alla fall…

Längtar till att få vandra runt här på Liseberg tillsammans med lillebror och hans familj...