2015

 

En liten kort Årskrönika kommer här….

När jag läser igenom min blogg för detta år så har det varit ett ganska händelserikt år och det första året sen 2011 som inte varit mer jobbigt än bra. Kanske dom riktiga SKIT-ÅREN är över. (eller så är detta bara ett mellanår upplyser pessimisten i mig om)

 

Svackor har jag haft både med hälsporre, ont i ryggen och annat, men även besök av den våta filten. Men nästa höst skall jag försöka rusta mig bättre för den återkommande höst svackan, hur vet jag inte än, men jag har ett halvår på mig att fundera på det.

 

En hel del saker jag hade hoppats på har inte slagit igenom och det har varit bitvis några steg tillbaks och det är ju alltid jobbigt. Men i övrigt står det mesta stilla nu. Det är hyfsat stabilt runt mig och även om jag upplever det lite tråkigt ibland, så är det en trygghet. Jag har kvar Dr B som backup om det skulle behövas. 

 

Jag blev 47 och Jimmy 38 under året. Ida blev 17 och Vilma 15, mamma fyllde 75 och Jimmys bror 30. Vi firade Ella, Emma och Anna 40 och Kjell 50 och det blev en begravning efter min farbror Lennart.

 

Mycket familj umgänge, vänner både nya och gamla, lite festligheter och det känns som jag hittat ett trevligt gäng i Burträsk som jag trivs med och där Jimmy åxå trivs. Lite resor och mycket umgänge med mina döttrar. I Burträsk hänger jag mest med Anna och henne kan jag prata med allt om, och det känns bra.

 

Mitt stabila gäng i Rödå kommer jag aldrig att släppa och vi umgås ganska ofta tycker jag nog trots att det är en del åkande fram och tillbaks för min del för att vi skall få till det, men det är det värt. Ibland är Jimmy med och ibland inte. Våra ”Halv åtta middagar” ser jag alltid fram emot och då får man verkligen prata och ventilera, skratta och äta/dricka gott och nästa år kommer vi att träffas en hel del känner jag på mig.

 

Höjdpunkten på detta år var nog London resan. En hel del stress innan, fantastiskt trevligt  under resan  och efteråt känns det som jag vill göra om det igen, snart!

 

En kort tillbakablick då….

 

Januari: Nyår spenderades i  Rödå hos Ronny och Anna. I mitten på Januari vad det  Convent i Burträsk , där jag 2014 var deltagare, nu ledare, Hälsporren kom tillbaks under Januari, det hade jag kunnat vara utan dock…tejpning, träning och en massa Pronaxen.

 

Februari: Lite festligheter blev det allt, bland annat i Lycksele. Mycket tankar. Jag fyllde år, fick en otrevlig förkylning och årets urinvägsinfektion med Penicillin kur. Lite ”mello” blev det åxå.

 

Mars: Vi började med badrummet, som skulle ta 4-5 månader att få klart, vi firade Jimmys bror Erik 30 och började kunna vara ute lite. Mer ”mello mys”

 

April: Påsken blev i Sorsele med hela ung-högen. Riktigt mysigt. Mamma fyllde 75 och det var sista gången jag skulle träffa min farbror Lennart. Vi åt första middan ute på altanen i mitten av månaden, och det var en av de få på sommaren skulle det visa sig sedan.  Jag la ut bloggen offentligt åxå. Det var intressant. Många har kommit sedan och kommenterat det jag skriver och det är från oväntade håll ibland. Jättekul!

 

Maj: Vi firade Valborg i Rödå och det var, som alltid, trevligt.  Gympa avslutningar och våren kom på allvar.

 

Juni: Anna och Emma hade 40 års fest då vi vänner körde en lite ”Lanefelt” show, det var kul! Midsommar blev i Burträsk på campingen tillsammans med en drös andra. Vilma for på konfaläger, jag fick semester och var första semesterveckan med Ida i Rödåliden. Det var väl semesterns enda varma vecka tror jag.

 

Juli: Semestern fortsatte, halvåtta gänget kom på besök. Det var skitväder, Vilma konfirmerades i Vindelns kyrka. Mer Rödåliden, jag och Jimmy var till Luleå och badrummet blev äntligen klart.

 

Augusti: Mer tejpade fötter, Surkräfta i Rödå. Jag och tjejerna var till Göteborg och det var fantastiskt väder. Jag var på Convent i Skellefteå med Badhuset. Min fina farbror Lennart lämnade oss hastigt….

 

September: Begravningen av Lennart gjorde att lillebror och Anna-Karin oväntat fick komma upp. Vädret var fantastiskt under September men jag hade det tungt…

 

Oktober: Jag klippte av mig håret, vi pysslade ute och i slutet på Oktober blev det dags för våran  London resa.

 

November: Våran kör sjöng med Janne Schaffer i Burträsk kyrka.  Det blev lite festligheter däremellan och i slutet av November var jag och Jimmy till Umeå på en riktigt mysig och trevlig helg.

 

 December: Lite mer festligheter, umgicks med vänner. Dop av Otto och familje häng. Jag gjorde debut som spinning ledare och det kändes riktigt kul! Jag klippte åxå av mig ännu mer hår.... Har inte visat nån bild på det än, men det kommer....

 

Skall bli intressant att se vad 2016 kan erbjuda. Jag hoppas det blir ett bra år.

 

Ha en riktigt trevlig Nyårsafton alla, så hörs vi på det nya året!