Energi kick

Då var det måndag igen, solen skiner och just nu är det -2 grader. Det knastrar och sprakar från däcken på bilarna som passerar utanför fönstret och det känns som vår, eller det ÄR vår!
Det var ljust när jag vaknade och det är ljust länge på em.
Vårdagjämningen passerade vi i helgen och nu är det riktigt ljusa tider framför oss och kanske man kan få tillbaks "livs andarna" nu. 
 
Mamma och pappa fick sin första spruta av Modernas vaccin i fredags och i lördags var vi förbi och hälsade på dem. Inte i i huset såkart,  vi träffades ute på deras gård, men det var härligt att få se dem igen! Sist var på Annandagen.
 
Dom såg oförskämt fräscha ut och inga biverkningar av vaccinet än mer än lite ont i sticket. 
Mamma fyller 81 om en månad och pappa 79, dom åker skidor varje dag i skogarna omkring huset och varje tisdag träffas dom ett gäng och promenerar och kör lite gympa utomhus i Rödåsel.
Det är fint att se att dom båda är i så bra form, trots ett år i isolering. 
 
Nu är det bara att avvakta nästa spruta, sen kan vi träffas på riktigt och jag längtar såklart efter att få gå in i huset och få ge dom en riktigt stor kram!
 
Vilma kom hem i fredags och det blev bara hon å vi då grabbarna var på annat. Vi åt gott, såg lite TV å sen blev det en tidig kväll eftersom vi skulle upp och iväg på lördagmorgon. 
 
Vi landade i Rödå vid 12 tiden och då knatade vi upp på "Selsknöjsen" tillsammans med de andra i gänget. 
Berit och Urban hade lagt ut en frågesport på väg upp så det tog en liten stund att avverka de ca 1,5 kilometerna upp till toppen och upp i tornet som bjuder på utsikt över hela nejden. Man ska kunna se till mina föräldrar däruppifrån, och jag tor jag kunde ana vart deras hus är, men det är svårt att veta exakt.
 
Vi grillade korv, snackade skit och hade allmänt trevligt. Sen hämtade vi Pizzor på Root i Tavelsjö och åt dem hos Berit och Urban ( väl utspridda i huset naturligtvis) innan vi rullade hem senare på kvällen. Mycket trevlig dag och det gav massor av energi att få träffa alla igen. Sist vi sågs alla på en gång var i Augusti.
Underbart gäng!
Nu planerar vi så gott det går för sommaren och hoppas att alla fått sitt vaccin innan dess. Än är det bara Jennie som fått sin första spruta.
 
Södag blev en pysseldag som alla andra söndagar. Det är en del med mina chilisar, tomater, gurkor och meloner, så jag grejade på med dem. 
 
Å såklart lite träning hanns med...
Nu är det bara några dagar innan vi åter drar mot fjällen. Jag hoppas verkligen det blir av!
 
Ha en bra vecka alla!
Högst uppe i tornet! Fin utsikt över hela Selet och delar av Rödå, å även de "småfolk" som var nedanför :-)
 
Tomaterna har kommit igång bra!
 
 

Kommentera här: