Vilohelg

Det blev ju lite stök å bök förra veckan när Jimmy var på resa och jag drog iväg till Umeå. Eller stök å bök blev det väl inte heller, men det är som skönt att få landa hemma ett par dagar när man varit på vift.
Just nu verkar det som Jimmy inte kommer resa så mycket på ett tag med anledning av Corona, det får man väl ändå se som positivt kan jag tycka.
 
Man sitter ju som ett fån å ser nyheterna hela tiden för att se hur det utvecklar sig i världen. Nu är ju Norges gränser stängda och jag var lite orolig att det skulle påverka mitt jobb då jag i huvudak hanterar transporter till å från Norge, men enligt uppgift skall det inte påverka varutransporterna. Men det kan ju ändras vartefter. Än så kör vi på som vanligt så gott det går.
 
Det blev en lugn helg iallafall. Mest bara jag å Jimmy hemma vilket kändes skönt. Vi tog en tidig fredagkväll och lördag blev det lite hemmapyssel å såklart en massa pyssel med mina växthus växter, lite träning och god mat såklart. Vi premiär grillade och öppnade upp från altanen och ut, så nu är det officiellt vår på Gesällgatan 11 ? 
 
På Lördagkväll fick vi trevligt besök av Anna och hennes snickare Magnus. Han hjälper henne med köket just nu  och det var en trevlig bekantskap även om han är långväga, från Västerås. Vi får se hur det blir där framöver. Men köket blir fint iallafall.
 
Nu är det måndag igen och vi möttes på morgonen av ett besked att våran granne (på jobbet på Norrbölegatan ) haft en storbrand under natten. Bussgaraget har brunnit och en drös länsbussar är totalförstörda så det kommer vara stora störningar i trafiken från Skellefteå och längst kusten då de bussarna omkommit i branden tydligen.
 
Detta har blivit min söndags vana sista veckorna . Jag gör ett storkok linssoppa som jag modofierar vartefter. Det blir mina luncher under veckan. Nyttigt, lätt och framför allt gott! Och så skönt att slippa jaga mat när det är lunch...
MASSOR av Chili. Har även satt vintertomat, busktomat, gurka och några olika soerter melon. Men nu får det räcka. Allt ska ju rymmas i växthuset också...
 
 

Kommentera inlägget här :