Fredag

Det är märkligt hur vårat samhälle bara stannar av nu. Eller hela världen egentligen. Inget kommer vara sig likt när detta är över heller. 
Miljön är väl den enda vinnaren i detta just nu och att vi alla verkligen kan göra nånting om vi hjälps åt visar sig ju högst tydligt i dessa dagar. Men det kostar. Det är riktigt kämpigt för vissa brancher och även vi känner av det såklart. INGEN kommer gå ur detta utan att ha fått märka av det på ett eller annat vis. Hur miljöarbetet kommer fortskrida efter denna kris är ju en annan fråga man kan ställa sig. 
 
Ingen vet hur länge det ska vara heller, men vi  kommer alla att vara svältfödda på att få göra saker när det är över. 
 
För egen del så gör jag , precis som alla andra, vad som krävs för att inte bli smittad / föra smitta vidare. Men jag försöker leva som vanligt så gott det går ändå. 
Vilma kom hem härom dagen för en mellanlandning på väg mot Umeå, men hon vaknade igår med feber. Och hennes rädsla för att det skulle vara Corona och att hon skulle smitta ner mig å alla andra runt omkring sig var värre än febern tror jag. 
Hon blir nu hemma ett par dagar tills hon är frisk å sen hoppas jag att hon kan fortsätta leta jobb. Många av de jobb hon sökt på slutet har pausat sina rekryteringsprocesser pga pandemin så det går trögt. 
 
Ida fick dock ett glädjande besked här om dagen, att hon fått jobb. Hon skriver  papper på måndag och börjar måndan därefter om inget händer. Dennis börjar sin inskolning på Burträskgårdarna idag så det händer lite positiva saker ändå. Sen i dagens Aftonblad så står det att Kina de senaste dagarna har noll nya fall, och det är ju positivt!
 
Vilma är i fas att flytta till Umeå, som sagt, så vi får se hur det går för henne framöver. Som tur är så är hennes lägenhet i Skellefteå inte så dyr och hon har ju en reservplan att komma hem å bo ett tag tills det lossnar. Vi får se. Jag hoppas det skall lätta lite. Sommarjobb lär ju finnas nånstans, men det är ju många som konkurrerar om jobben nu när många verksamheter stannar av och folk bli utan jobb. Men det ska väl rassla igång så sakteliga framöver hoppas jag. 
 
Nu är det iallafall helg och den ska spenderas hemmavid såklart. Ida är i fjällen och där är allt nästan som vanligt än så länge. Jag antar att det inte blir så mycket Afterski men hon och Marcus är inte där för att festa heller , utan bara åka skidor och njuta av fjäll luften. Peter har lånat ut sin lägenhet åt dom och det känns bra. Hon har ju spenderat många helger där när hon växte upp , så det är ju lite som "hemma" för henne. För Peter , som inte har några egna barn, är ju Ida och Vilma de som han har sett växa upp och de som närmast är hans barn förrutom syskonbarnen han har såklart. 
 
Vi knallar vidare i desa Corona tider och tar det hela en dag i taget framåt mot vår och sommar. 
 
Trevlig helg på er alla , jag bjuder på en gammal bild från en sommarkväll så som jag vill ha dem.
 
Jungfruviken i solnedgång, båten och kidsen, en kväll den fantastiska sommaren 2018. Jag längtar efter dessa kvällar...
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :