Växthusbygge

Nu är det några år som jag haft växthuset och det har funkat finfint även om jag lätt skulle kunna ha ett mycket STÖRRE!
 
I år har jag massor av chiliplantor  (65 st)  så jag vet inte riktigt hur jag skall rymma alla, men det löser sig.
I helgen byggde Jimmy 2 bäddar till mina tomater iallafall. Det blir jättebra även för bevttningssystemet som vi köpte för nåt år sen men inte fått igång än.
Förrutom tomater och chili så har jag melon och gurka, så jag kommer få sjåigt, men eftersom man inte kan fara nånstans i sommar som det verkar så passar det ju fint att pyssla på med växthuset istället. 
Jag längtar efter att få flytta ut allt, men än är det minus på nätterna å inte så jättevarmt på dagarna, så jag måste få till en stabil värme därinne först. 
Men mot helgen blir det nog aktuellt att börja plantera ut. Ska bli så kul!!
 
Förrutom allt växthus piffande i helgen så hann jag även göra iordning vårat uterum så det är kart när det blir varmt.
Vi är lite i funderaningar på vad vi ska göra med det. Just nu är det som en liten "sommarstuga" där ute, med "man tager vad man haver" stuk på allt som är där.
Men det är lite mysigt tycker vi båda. Man skulle ju kunna styra ut allt å göra det till ett modernt uterum, men vi är inte riktigt där än. Vi måste åxå lägga om altan i sommar då den bågnar å har sig, så vi börjar där så får vi se vilka kedjereaktioner det för med sig.
Jag eldar på med det som skall göras och Jimmy tänker ut hur det ska göras , sen hjälps vi åt när det blir dags. Ganska bra uppdelning ändå. 
 
Denna vecka är ju en trasig vecka igen. Jag tog semester torsdag så det blir bara tredagarsvecka för mig. Känns helt okej.
 
Såhär såg det ut i växthuset innan Jimmy satte igång
 
 
Å så ser det ut nu. På höger sida blir det krukor som tidigare. Planen är peta ner de tomater som ryms i bäddarna, men det kommer bli krukor även där, å jag gissar det kommer bli krukor överallt , i uterummet, på altanen, på balkongen på vinden...
Vi kommer växa över med chili :-) Men vi äter åxå MASSOR under året. Alla gillar det, så det kommer inte blir nåt spill på det iallafall.
 
 
 
 
 
Taggar: växthus;

Kommentera inlägget här :