Throwback Thursday V 16

Blev ju ingen sån förra veckan då mamma fyllde år på torsdag å det blev ett inlägg till henne istället.
Men idag kommer det en liten tillbakablick.
 
Idagarna är det 3 å sen jag startade mitt projekt att få tillbaks min naturliga hårfärg. Det tog i princip 2 år å då blev jag mer eller mindre tvungen att klippa av allt hår för att det blev så nött å förstört av alla blekningar.
Men jag hade ju kunnat göra det den enklare vägen å mer tidsödande, att bara låta det växa ut så sakeliga. men man är ju som ivrig att få det klart.
 
Det blev väl sisådär 20 år som jag tonade å färgade håret mörkare än mitt  naturliga mellanblonda, naturligt Svenskt eller råttfärgat, eller vad man väljer att kalla det.
 
När jag flyttade till Svanstein 1995 hade jag kort blont hår. Sen blev det rött å sen svart ...
Långt som tusan  blev det under tiden som jag mådde som sämst 2011-2014 då jag varken orkade eller hade råd att klippa mig eller göra nåt åt det egentligen.
 
Jag toppade å klippte lugg nån gång, men annars fick det bara vara, å det var i ganska dåligt skick när jag började "förvandlingen" på våren 2017 
April 2014... Bilden jag kollar på är från April 2004. 10 år tidigare. Då hade jag satt in extentions...
Men på denna bild är mitt eget hår nästan lika långt. Långt men risigt. Det är som att jag idag inte minns att det var så långt ( med det är mycket jag inte minns från den tiden) . Å jag vet egentligen inte varför  jag klippte av det, men det var nog för att få bort det som blivit så nött å slitet efter de år jag inte gjort nånting alls med det utan bara låtit det växa...
 
Efter första besöket hos frissan i April 2017, då jag bestämt mig för att börja vandringen från mörk till blond igen.
Ser knappt nån skillnad alls, men lite ljusare å mer åt rött blev det nog efter denna behandling. Blev en rad fler ....
Sommaren 2017... Röd/blond. en färg jag inte alls trivdes i, dessutom började topparna vara ganska slitna igen efter alla behandlingar att få det ljust
Januari 2018. Då rykte alla slitna toppar å jag började helt om. Blekte lite slingor å sen fick det börja växa igen. Här är det min naturliga hårfärg med lite slingor. 
Juni 2018 Håret växer nog ganska fort ändå....
 
Efter detta har jag åter igen bara låtit färgen vara fram till nu i vår då Marie fick fixa till det. I dag är jag jättenöjd med färgen och kvaliten. Jag har ju ganska bra hår i grunden men nu har det verkligen hämtat sig och jag kan se hur det växer ganska fort. Dessutom har lockarna som varit gömda nånstans kommit fram. Båda mina tjejer har lockigt hår, å det måste ju komma nånstans ifrån. Är dock usel på att framhäva dem, så tyvärr är det plattången jag använder mest. Ska försöka bli lite bättre på att greja med lockarna...
Men snart är det långt igen med den fart det växer nu. Å då tänker jag INTE klippa av det eller färga sönder det mer. 
 
Nedan är de bilder jag tog före och efter mitt sista besök hos Marie för snart 2 månader sen...Precis den färg jag hade i huvet när jag började "förvandlingen" för tre år sen. 
 
Bra kvalitet blev det också. Nu ska jag bara lära mig att använda VÄRMESKYDD också! Superdålig på det tyvärr.
 
Taggar: Throwback Thursday;

Kommentera inlägget här :