Årets mörkaste dag

Vintersolståndet 2019 inträffar den 22 december, mer exakt klockan 04.19 på morgonen.

Då står solen som lägst på himlen sett från norra halvklotet. Överallt norr om polcirkeln råder polarnatt, solen går inte upp alls.

Vad har vi att se fram emot? Jo, sommarsolståndet kommer inträffa den 20:e juni. Fram till dess blir det bara ljusare och ljusare.

- Expressen 11 dec 2019

( notera att detta inlägg är publicerat exakt 04,19 då Vintersolståndet inträffar, så fräsigt kan man ju göra det om man vill)

Jamen då kan vi ju alla bara se fram emot ljuset nu då.... Varje år i Juni, däromkring Midsommar är det alltid nån lustig typ som ska klämma ur sig "Ja nu vänder det" .

Det är tråkigt när det bli mörkare , men just på sommaren kan jag iaf tycka det är lite mysigt när det skymmer om kvällarna. Men i november och december är det inte kul alls. Det är till å kämpa sig fram och det har jag gjort i år. Jag har verkligen fått kämpa för att hålla jobbiga tankar borta, och visst har jag känt att meningslöshets känslan funnits där i periferin, men jag har inte tillåtit den bita fast i mig i år. Jag har rent vägrat. Jag ska inte hurtigt säga att "det går att hålla tankarna borta om man vill" för jag vet inte om det är det jag gjort eller om jag helt enkelt mått bättre ändå just i år. Det får kanske framtiden utvisa och jag ska inte heller "ropa hej" innan hela vintern släppt grepet. För januari-mars brukar också kunna bjuda på lite dippar... Men vi får se som sagt. 

Nu går vi iallafall mot ljusare tider och vi börjar med jul /nyår och trettondagen. Det är ju nästan tre veckor som bara försvinner i ledighet och trevigheter. Känns bra!

Får passa på att önska er alla en GOD JUL!

Bjuder på fjolårets "Julgransbild med brudarna". Kommer bli en ny i år såklart som traditinen kräver. Men föst uppesittarkväll, en fin tradition som vi skapat sen jag och Jimmy började hänga ihop. 

Jag, Jimmy, hans föräldrar och mina tjejer är alltid med. Grabbarna är med då dom inte är hos Camilla, vilket dom är i år. Sen är det nån pojkvän till tjejerna som kommit å gått genom åren. Tycker det är kul att dom vill vara med också. 

Julen 2018, en bild av julfina tjejer framför en riktig "Rödåliden - gran" precis  som alla andra år.

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget här :