Trevligheter i massor

 
Eller vad sägs om besök av Världens bästa gäng från Världens bästa by, sol, bad, massor av skratt, få träffa mina föräldrar, umgås med Jimmy och slutligen plocka bär. Mycket kortfattat.
 
Vi har ju ett trevligt "Halv åtta hos mig " gäng  som jag berättat om tidigare. Vi är 5 tanter som träffas söndagar och äter hos varandra under året. Dessa "tema middagar " är alltid nånting speciellt. Vi har valt att träffas Söndagar under året för att avsluta varvet här i Burträsk då även männen är med. Temat är alltid hemligt ända fram till middag då vi andra försöker gissa vad det kan vara. 
 
Senaste året har vi ätit Tapas, hos Anna, 70 tal hos Berit, Paulo hos Britta och Kreolskt hos Jennie. Avslutningen här var "Fast food" och temat var som vanligt hemligt och efter en hel del gissningar kom dom fram till rätt.
Vi bjöd på Svamp toast till förrätt, Fetaost marinerade hamburgare till varmrätt och glassfllda citroner till efterrätt.
 
Förslag på nya Teman skrevs ner på lappar och denna gång fick även grabbarna vara med och skriva så nu blir det spännande att se vad alla fått....
Vi har då ett år på oss att fundera vad vi skall laga.
 
Alla checkade in på Camp Tjärnström redan på Fredag  fm och vi åkte ut på Långnäset där vi hade picnic och badade, åkte vattenskodor och bara myste. Sen blev det middag och lekar. 
 
Som vanligt en trevlig dag / kväll med detta fantastiska gäng där man alltid kan vara sig själv oavsett hur man mår.
 
På Lördag fick vi se den inspelade filmen från våran Mamma Mia föreställning i Maj och jag blev verkligen imponerad av hur bra vi var! Riktigt proffsigt!
 
Sen blev det mer bad och sol när alla åkt hem och Isak blev kvar med Petter till Söndag då jag , Jimmy och Vilma for hem till Rödå för att träffa mina föräldrar, plocka bär och sen hämta upp Ida i Vindeln innan vi åkte hem idag.
 
Vi hann en sväng på Sandvika och tog oss ett dopp i älven innan det började regna. 
 
Ikväll har vi plockat mer Hjorton och nu är det bara att slöa i soffan och vänta på att få gå isäng för att njuta av ännu en dag med lovat finväder imorgon. 
 
Lite bilder som vanligt...
 
 
Picnic på Långnäset
 
 
Jimmy, Anna och Ronny vågade sig på vattenskidor...
 
 
Vad passar bättre till en grillad Hamburgare än en Pripps Blå? Lite rörigt blev det dock när det kom en kille från Luleå mellan för och varmrätt som skulle köpa Idas moppe, men det löste sig fint med hjälp av alla som hjälpte till med grillning och lastning av moppen som han köpte.
 
 
Alla par hade med sig en lek var, så det bev en 5 kamp, som tjejerna vann efter de sedvaniga "få andra laget att skratta" avslutningen ....
 
 
Vanlig aktivitet på sommaren .... 
På Söndag åktes det ring och badades från båten. Härligt med sommar!
 
 
Hjortron har vi åxå plockat. Sammanlagt 3 liter här och i Rödåliden
 
 
Den sedvanliga morgonpromenaden "runt berget" på Lia hemma hos mamma och pappa. Jag fick gå själv men det gjorde inget
 
 
Rödås fina strand Sandvilka... Finns ingen bättre sand nånstans
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: